Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen halve finale voor CP-jeugd

KNVB Media
KNVB Media
11 augustus 2015, 16:49

Foto: KNVB.nl

Het CP-team onder 19 jaar is uitgeschakeld voor de podiumplaatsen op het wereldkampioenschap in Engeland. Nederland kreeg geen voet aan de grond tegen Brazilië (7-0). De jonge Oranjeselectie moet de ervaring koesteren en het vizier op de toekomst houden.

Brazilië geldt als één van de toplanden binnen het CP-voetbal en ook de Braziliaanse jeugdploegen vormen hierop geen uitzondering. Nederland was met de beste bedoelingen aan het cruciale duel begonnen, maar al snel bleek Brazilië een maatje te groot. Halverwege was de schade al niet meer te repareren (5-0) en na de tweede helft moest Oranje met een 7-0 nederlaag het hoofd diep buigen.

Harde les

Coach René Jurrius was na afloop realistisch: “Het was een harde les. En hopelijk ook een wijze les, want met onze jonge selectie willen we hier vooral heel veel leren. Ik kan er wel een mooi verhaal van maken, maar we hebben gewoon nog niet het vermogen om tegen dit soort tegenstanders in ons spel te komen.” Nederland was onrustig aan de bal en liet zich opjagen door Brazilië waardoor de controle ontbrak. Met een jonge groep bleek Oranje simpelweg niet opgewassen tegen de fysiek sterke Zuid-Amerikanen.

Omdat Nederland gisteren ook de openingswedstrijd van Engeland verloor (2-0) is Oranje niet meer in de race voor een plaats in de halve finale. Brazilië en Engeland wonnen beiden hun eerste twee duels en zijn niet meer in te halen. Nederland speelt morgen de laatste groepswedstrijd tegen Japan en zal het toernooi vervolgen in de verliezerspoule. Daarin is de vijfde plaats het maximaal haalbare. Jurrius: “Ik heb jonge spelers bij me, die heel gretig zijn en zich graag willen laten zien. Dus daar maak ik me geen zorgen over, ook al kunnen we nog slechts vijfde worden.”

Statistieken:
Nederland - Brazilië 0-7 (0-5).
Scoreverloop: 2. Romero 0-1, 9. Pratis da Silva 0-2, 14. De Oliveira Silva 0-3, 16. Januario 0-4, 30. Januario 0-5, 37. Januario 0-6, 47. Duin 0-7 (e.d.).
Opstelling Nederland: Boersma; Loeffen, Duin; Witjes (58. De La Cruz Victoria), Panneman, Bambacht (48. Stoelwinder); Van Amerongen (28. Draaijers).
 

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen