Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-jeugd verliest openingsduel WK

KNVB Media
KNVB Media
10 augustus 2015, 15:46

Foto: KNVB.nl

Het Nederlands CP-team onder 19 jaar is het wereldkampioenschap begonnen met een nederlaag. In Nottingham was gastland Engeland met 2-0 te sterk. De nederlaag was terecht, daar waren vriend en vijand het over eens. "Engeland was gewoon sterker."

Dat juist de naam van doelman Stefan Boersma het meest viel in de gesprekken na afloop was veelzeggend. De goalie uit Joure had Nederland in de eerste helft op de been gehouden met een handvol fabuleuze reddingen, maar de 0-0 ruststand was geen voorbode voor succes. In het tweede bedrijf sloeg Engeland alsnog twee keer toe, aan de hand van spelmaker Oliver Nugent die een klasse apart bleek. Nugent speelde in juni ook met de A-ploeg op het WK, waar Engeland vijfde werd. 
 
Oranjecoach René Jurrius wilde zich na afloop niet verschuilen. "We hebben bij vlagen best meegevoetbald, maar Engeland was gewoon sterker, zo eerlijk moet je zijn. Je hoopt altijd op meer natuurlijk en omdat het lang 1-0 bleef hebben we tot het eind geloof gehouden in de gelijkmaker."
 
Bewuste keuze, niet zeuren
 
De jonkies van Oranje konden echter niet voor een verrassing zorgen. Met een gemiddelde leeftijd van 16,9 jaar is de selectie van Nederland één van de jongste op dit WK. Coach Jurrius heeft er bewust voor gekozen veel jonge talenten mee te nemen om ze ervaring te laten opdoen. Waar de Engelsen 18- en 19-jarigen het veld in stuurden, waren de spelers van Nederland gemiddeld een jaar jonger. "Dat speelt natuurlijk ook een rol", zegt Jurrius. "Maar dat was een bewuste keuze dus daar zeuren we niet over."
 
Ondanks de nederlaag had de coach van het Nederlands team ook lichtpuntjes gezien. "We zijn niet in elkaar gezakt en we zijn onze afspraken in het veld goed nagekomen." Morgen speelt Nederland de tweede groepswedstrijd. Dan is Brazilië de tegenstander, ook in het mondiale CP-voetbal één van de grootmachten. "Een ploeg met veel kwaliteiten", weet Jurrius. "Maar wij gaan de beelden van onze eigen wedstrijd goed nabespreken. En nu de spanning van het eerste duel eraf is, kunnen we tegen Brazilië hopelijk wat meer van ons afbijten."
 
Statistieken:
Engeland – Nederland 2-0 (0-0).
Scoreverloop: 34. Smith 1-0, 55. Nugent 2-0.
Opstelling Nederland: Boersma; Loeffen, Duin; Witjes, Panneman, Stoelwinder (45. Bambacht); Draaijers (45. De La Cruz Victoria).

 

 

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen