Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK-primeur voor CP-team onder 19

KNVB Media
KNVB Media
7 augustus 2015, 9:22

Foto: KNVB

Nadat onze nationale A-ploeg vorige maand vierde werd op het WK voor CP-teams, is het vanaf maandag de beurt aan de jeugd: Onder-19 speelt om de wereldtitel in het Engelse Nottingham. En dat is voor het eerst: nog niet eerder werd een wereldkampioenschap voor CP-jeugd georganiseerd. Een primeur.

Nederland is ingedeeld in een poule met Brazilië, Engeland en Japan. De beste twee van de groep gaan door naar de halve finale. Een zware klus. Brazilië is traditiegetrouw één van de favorieten, ook in deze leeftijdsklasse, terwijl Engeland een flink aantal spelers kan opstellen die vorige maand ook op het WK bij de grote jongens hebben gespeeld, waar het knap 5e werd.

Piepjonge ploeg

Het hele toernooi wordt afgewerkt in minder dan een week, waarbij Oranje maandag de openingswedstrijd speelt tegen gastland Engeland. Een dag later al wacht Brazilië en woensdag is Japan de tegenstander. Na de halve finales van donderdag staat de finale op zaterdag gepland. Een loodzwaar toernooi dus, met veel wedstrijden in korte tijd.

Oranje wordt in Engeland gecoacht door René Jurrius, die al zo’n vijftien jaar trainer is van de CP-jeugd. Onder zijn leiding begon O19 een maand geleden in Groesbeek aan de voorbereiding op het WK. Vier weken lang is er intensief getraind met de selectie, die uit veertien spelers bestaat. Nederland vertrekt met een piepjonge ploeg naar Engeland; de gemiddelde leeftijd is 16,9 jaar. In de selectie heeft Jurrius zelfs twee spelers van 15 jaar opgenomen, zodat die al ervaring kunnen opdoen op een eindtoernooi.

Zoals het hoort heeft Oranje de ambitie om in de buurt van de prijzen te komen, maar of dat een reële gedachte is zal de komende week uitwijzen. Minstens zo belangrijk op dit WK is dat de spelers er van leren en zich verder kunnen ontwikkelen.

Selectie CP onder 19: Job Draaijers (17, DVSU), Jeroen Duin (16, ACS Nieuwland), Roy Flier (16, vv Drechtstreek), Nathan Janssen (18, Orion), Martijn Loeffen (18, Vianen Vooruit), Emiel Nijland (gk) (16, Sportclub Neede) Harm Panneman (18, EMM Randwijk), Krist Stoelwinder (17, Sneek Wit Zwart), Danny van Amerongen (15, De Merino’s), Gerard Bambacht (16, vv Zuilichem), Malik de la Cruz Victoria (15, vv Rheden), Martijn Langras (16, RODA’46), Stefan Boersma (gk) (20, S.C. Joure), Teddy Witjes (18, Read Swart).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen