Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Top-10 van Recordinternationals

KNVB Media
KNVB Media
29 juli 2015, 11:41

Foto: KNVB.nl

Misschien wist je dat Edwin van der Sar de meeste wedstrijden (130!) voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. Maar wist je ook dat hij in de officiële top-10 van recordinternationals op nummer 6 staat en de onlangs gestopte Stephan Lokhoff op plek 1? Dat zit zo.

In totaal zijn er vier officiële Oranjeteams. We kennen uiteraard het mannenteam en de OranjeLeeuwinnen, maar daarnaast is er ook het officiële Nederlands zaalvoetbalteam en het CP-team voor spelers met Cerebrale Parese. Met deze vier teams zijn er  dan ook vier bondscoaches: Danny Blind (mannen), Sarina Wiegman (interim bij  de vrouwen), Marcel Loosveld (zaalvoetbalteam) en Marcel Geestman (CP-team).  
 
Recordinternationals 
Al die vertegenwoordigende elftallen leveren logischerwijs een groot aantal internationals op. In totaal zijn er in de verschillende teams 26 spelers die meer dan 100 interlands speelden. 
 
Bij de mannen is Edwin van der Sar nog altijd de speler met de meeste interlands. De keeper mocht 130 keer het Wilhelmus meezingen. Bij de Leeuwinnen is Annemieke Kiesel-Griffioen recordinternational met 156 interlands. Zij wordt gevolgd door Dyanne Bito (146) die deze week afscheid nam. Samir Makhoukhi is de lijstaanvoerder bij het zaalvoetbalteam met 120 interlands. 
 
Stephan Lokhoff, nummer één!
Maar de meeste interlands werden gespeeld door Stephan Lokhoff in het CP-team. Hij kwam in totaal 173 keer uit voor Oranje en is daarmee recordinternational. Lokhoff speelde tijdens het WK deze zomer – Nederland eindigde als vierde – zijn laatste wedstrijd voor Oranje. 
 
Gecombineerde Interland Top-10:
 
1.      Stephan Lokhoff (CP) 173
2.      Annemieke Kiesel-Griffioen (vrouwen) 156
3.      Dyanne Bito (vrouwen) 146
4.      Marleen Wissink (vrouwen) 141
5.      Rudi van Breemen (CP) en Daphne Koster (vrouwen) 139
6.      Edwin van der Sar (mannen) 130
7.      Manon Melis (vrouwen) 128
8.      Samir Makhoukhi (zaal) 120
9.      Thieu van Son (CP), Wesley Sneijder (mannen) en Antoine Merlino
(zaal) 115
10.     Hanky Leatemia (zaal) en Frank de Boer (mannen) 112

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen