Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team krijgt warm onthaal op Schiphol

KNVB Media
KNVB Media
29 juni 2015, 16:32

Foto:

Het Nederlands CP-team is weer terug in Nederland. Na een verdienstelijke vierde plek op het WK in Engeland werd het team maandagmiddag door familie, vrienden en fans opgewacht op Schiphol.

Warm onthaal
Met bloemen, ballonnen en veel knuffels van het thuisfront wacht de mannen van het Nederlands CP-team een warm onthaal in aankomsthal 2. Blij om weer thuis te zijn, komen de spelers uit de schuifdeuren. Ondanks het uitstekende resultaat dat in Engeland is neergezet, heersen er gemengde gevoelens. 
 
De verloren laatste twee wedstrijden gonzen nog wat na in de hoofden van de spelers. Na het behalen van de halve finale spatten de medaille-aspiraties hard uiteen in de met 6-0 verloren wedstrijd tegen Rusland. Vervolgens was Brazilië in de troostfinale met dezelfde cijfers te sterk. “We zijn heel goed begonnen, maar in de laatste twee wedstrijden waren we niet op ons best”, stelt Minne de Vos. “Je hoeft eigenlijk maar een van die wedstrijden te winnen om met een medaille naar huis te gaan. Dan is het zuur als dat op deze manier niet lukt.”
 
Top van de wereld
Het toernooi begon goed in Engeland. Oranje kwam vrij gemakkelijk de poulefase door. Argentinië, Noord-Ierland en Canada werden achtereenvolgens met 4-1, 4-0 en nogmaals 4-1 verslagen. Na de gewonnen kwartfinale tegen de Verenigde Staten begaf Nederland zich tussen de top van de wereld met Oekraïne, Brazilië en Rusland. “Die drie landen zijn al jarenlang de traditionele top-3 in het CP-voetbal. Als je daartussen iets wilt klaarspelen moet je een extra stap zetten en dat misten we een beetje”, vertelt bondscoach Marcel Geestman. 
 
Desalniettemin werd het grote doel van dit WK – kwalificatie voor de Paralympische Spelen – behaald en dus is er bij de bondscoach vooral sprake van tevredenheid. “We kunnen heel lang doorpraten over die laatste twee wedstrijden, maar dat moeten we niet doen. We hebben kwalificatie voor de Spelen afgedwongen en horen bij de beste vier van de wereld. Dat is de beste prestatie in jaren. Daar mogen we heel trots op zijn”, zegt Geestman.
 
Op naar Rio
Volgens de bondscoach zijn er zeker nog stappen te maken op weg naar Rio de Janeiro. “We hebben na de laatste twee wedstrijden kritisch naar onszelf gekeken en kwamen tot de conclusie dat we meer hadden kunnen brengen. Dus als we in Rio wat willen klaarspelen zal er nog een stapje bij moeten om aansluiting met die top-3 te krijgen.”
 
De voorbereiding op de Spelen begint in september, maar dat is nu nog ver weg. “Ik studeer Business Systeem Management en ik heb woensdag nog een tentamen”, vertelt De Vos. “Ik heb in Engeland een beetje kunnen leren, maar ik moet nu nog aan de bak. Daarna heb ik vakantie en vanaf september gaat de focus vol op Rio!” 
 

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen