Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team wil WK-stunt

KNVB Media
KNVB Media
13 juni 2015, 9:28

Foto:

Het CP-team vertrekt zaterdag vanaf Schiphol naar het WK in Engeland. Op vrijdag werkte de selectie op Papendal de laatste training af. De finalist van het afgelopen EK hoopt natuurlijk op een goed resultaat op het toernooi, maar het eerste doel is plaatsing voor de Paralympische Spelen in Rio in 2016.

Achter de heuvel waar de BMX-fietsers hun parcours afleggen, zijn de blauwe shirts van het CP-team herkenbaar. Op het meest achterste veld van Papendal legt coach Marcel Geestman de laatste tactische foefjes uit. De training is over het algemeen ontspannen, maar een paar keer geeft Geestman aan dat het anders, fanatieker of beter moet.

De ploeg heeft het gat naar de toplanden de laatste jaren nog niet weten te dichten, en dit is het toernooi waarop dat kan gebeuren, meent Geestman. "De favorieten zijn de gebruikelijke landen Rusland, Oekraïne, Iran en Brazilië. Ik heb het gevoel dat het gat tussen de landen daarachter- waar naast onze eigen ploeg ook Engeland, Ierland en Schotland toe behoren - steeds kleiner wordt. Het wordt tijd dat we de gevestigde orde nu eens aan het wankelen brengen. En laten wij als Nederland daar dan maar het voortouw in nemen. Ik geloof dat we dit WK voor een stuntje kunnen zorgen. Alhoewel dan wel alles moet kloppen.”

Fitte selectie

Geestman kan, op de rugklachten bij Stephan Lokhoff na, over een fitte selectie van veertien spelers beschikken. Jeroen Schuitert en Guido Floors voegen zich voor het eerst bij de selectie voor een eindtoernooi. Verder hebben de meeste spelers al een aantal toernooien op hun naam staan. Zij hoeven dus niet in paniek te raken van Argentinië, Canada en Noord-Ierland, de tegenstanders in de poule.

"Argentinië heeft een heel behoorlijk team, maar daar zouden we wel gewoon van moeten kunnen winnen. Canada is een beetje een 'dark horse'. Maar we zijn aan onze stand verplicht om de poule te winnen. De nummers twee gaan ook naar de kwartfinale, maar het is belangrijk voor de rest van het verloop van het toernooi dat we eerste worden. Dan zitten we aan de gunstige kant van het schema en treffen we in de kwartfinale hoogstwaarschijnlijk niet direct een van de toplanden. En de volgende ronde bepaalt of je daarna voor de eerste vier speelt, of de plaatsen vijf tot en met acht. Zitten we eenmaal aan de goede kant, dan moeten we zorgen dat we zo ver mogelijk komen.”

Livestream

Aan het WK in Burton upon Trent, nabij Nottingham, doen zestien landen mee. Woensdag om 19 uur Engelse tijd (in Nederland is het een uur later) speelt Oranje zijn eerste wedstrijd. Het duel tegen Argentinië is via een livestream te volgen. Op vrijdag om 11 uur Engelse tijd volgt duel twee tegen Noord Ierland, waarna Canada op zondag om 13 uur Engelse tijd bestreden moet worden.

Op zaterdag en zondag 27 en 28 juni vinden de finales plaats.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen