Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team sluit af met puik gelijkspel

KNVB Media
KNVB Media
28 maart 2015, 12:49

Foto:

Het Nederlands CP-team sloot het Vijflandentoernooi vrijdag af met een 'gewonnen' gelijkspel tegen Oekraïne. In Póvoa de Varzim boksten de mannen van Marcel Geestman een knappe 1-1 tegen de regerend Europees kampioen voor elkaar. "Een heel mooi resultaat, maar ook het spel was goed", vertelt de bondscoach. Aanvoerder Joey Mense speelde zijn honderste interland.

Evenwichtige eerste helft
"De eerste helft was gelijkopgaand", steekt Geestman van wal. "We konden ze goed van ons doel afhouden, maar wisten daarnaast ook zelf kansen te creëren. De jongens toonden lef door zelf mee te voetballen. Oekraïne was vooral gevaarlijk met schoten buiten het elfmetergebied, want hun aanvoerder heeft een heel goed schot in zijn benen. George van Altena - onze keeper - had er steeds prima zicht op en wist zijn doel schoon te houden. We kwamen nog wel een keer goed weg, toen Daan Dikken een bal van richting veranderde. Die sprong er gelukkig via de paal uit. Maar aan de andere kant kopte Peter Kooij ook op de buitenkant van de paal."

Oekraïne verder met tien man
Bij rust stond de 0-0 nog altijd op het bord. Geestman zag een goed CP-team in de eerste helft, wat resulteerde in een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. "In de tweede helft was het beeld eigenlijk hetzelfde. In de vijgtigste minuut kreeg een speler van hen echter zijn tweede gele kaart voor een schwalbe en moest er dus met rood vanaf (CP-voetbal bestaat uit zeven tegen zeven, dus moest Oekraïne verder met zes). Met een mannetje meer was het voor ons een uitgelezen kans om wat tegen die gasten te doen. Anderzijds is Oekraïne één van de beste Paralympische ploegen in de omschakeling, waardoor ze levensgevaarlijk zijn in counters. Dat bleek ook, want zij creëerden vanuit een counter de 1-0 in de 57ste minuut."

Tumultueuze slotfase
Toch kreeg Oranje het besef dat er wat te halen viel tegen de Oost-Europeanen. Geestman spoorde zijn mannen aan om nog één keer alles te geven. "
We hadden nog een paar minuten en zijn toen vol voor de gelijkmaker gegaan. En die kwam dan ook drie minuten later, door Dikken. Zijn schot was houdbaar, maar de keeper liet hem los. Daarna hebben we geprobeerd om de overwinning te forceren. Jeroen Saedt, Peter Kooij en Jeroen Schuitert kregen nog goede mogelijkheden, waar bij de laatste poging de bal nog van de lijn gehaald werd." 

Tevreden gevoel overheerst
Nederland eindigde na een nederlaag, twee gelijke spelen en een overwinning op plek vier. Hoewel dat resultaat Geestman geen voldoening geeft, is hij tevreden over het verloop van de afgelopen week. "We begonnen natuurlijk niet goed aan het toernooi, maar ik ben wel tevreden dat ze het met een goed resultaat en goed spel hebben afgesloten. Dat is een prima opsteker. In de EK-finale van vorig jaar hadden we bijvoorbeeld nog iets te veel ontzag voor de Oekraïers, maar nu klapten we er vol bovenop. Ik heb een gretig en fel Oranje gezien en het besef is er nu bij de jongens dat ze met deze mentaliteit het iedere tegenstander lastig kunnen maken."

100 interlands voor Mense
Voor aanvoerder Joey Mense (foto) was het vrijdag een bijzondere dag. Hij speelde namelijk zijn honderdste interland in dienst van het Nederlandse CP-team en dat is volgens Geestman erg knap. "Joey is de vijfde speler die deze mijlpaal haalt. Als je zo lang al zo veel wedstrijden speelt, is dat toch heel bijzonder!", sluit de bondscoach af.

Uitslag
Nederland - Oekraïne: 1-1 (doelpunt Daan Dikken)

Basisopstelling Nederland: George van Altena, Joey Mense, Lars Conijn, Daan Dikken, Peter Kooij, Jeroen Schuitert, Jeroen Saedt
Gele kaart: Saedt, Conijn en Dikken

Door: Youri IJnsen


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen