Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team opent met winst

KNVB Media
KNVB Media
21 maart 2014, 20:30

Foto:

Het Nederlands CP-voetbalteam is vrijdag de eerste wedstrijd van een oefen-tweeluik in en tegen Engeland met een zege gestart. In Burton werd het 1-3. ,,Na een onrustig begin, hebben we het prima opgepakt”, aldus bondscoach Marcel Geestman.

,,Het is de eerste wedstrijd van het jaar en het is prettig om te zien dat we er goed bij staan. Engeland behoort toch tot de top acht van de wereld”, aldus Geestman op het complex waar in 2015 het WK wordt gehouden en kwalificatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro moet worden afgedwongen. ,,Samen met het EK dat we deze zomer spelen, zijn dit daarom twee nuttige oefenwedstrijden om te spelen.”

 

Onrustig voor rust

 

Op Engelse bodem kwam Oranje, ook wat gehinderd door de fikse wind, in eerste instantie nog niet tot het voetbal dat het wil spelen. Toch nam het na krap twintig minuten een 0-1 voorsprong, nadat het team goed druk zette en Peter Kooij (foto) uiteindelijk de bal veroverde, wegdraaide en binnenschoot.

 

De spits kon vlak voor rust ook nog Lars Conijn vrij voor de keeper zetten, maar zijn pass kwam net te vroeg. In de betere tweede helft zette Kooij wel de aanval op, die via de ingeschoven John Swinkels bij de tweede paal bij de eveneens opgekomen Conijn belandde. De aanvoerder schoof netjes binnen.

 

Solide tweede helft

 

Een kwartier voor het einde kon de van lang blessureleed teruggekeerde Daan Dikken de 0-3 binnen werken. Nadat Iljas Visker eerst op de paal knalde, kon de inzet van de middenvelder in eerste instantie nog gered worden door doelman, maar hij had geen verweer op de rebound.

 

Hoewel de  Oranjedefensie het gehele duel prima stond, kon Engeland zeven minuten voor het einde toch nog wat terug doen. Na een klutssituatie kon Jake Brown de gesmoorde bal achter Stefan Boersma schieten. ,,We hadden daar rigoureuzer moeten wegwerken. Maar al met al ben ik tevreden. Ook toen de ruimtes op het laatst groter werden zag je dat we het prima konden belopen. De fysieke gesteldheid was dus prima. Goed om te zien”, aldus Geestman, die Jorik Vlieg vier minuten voor het einde nog liet debuteren. 

 

Statistieken:

Engeland-CP-team 1-3 (0-1).

 

Scoreverloop:17. Kooij 0-1, 42. Conijn 0-2, Dikken 0-3, 53. Brown 1-3.

 

Scheidsrechter: Ian Clarke.

 

Opstelling Nederland: Stefan Boersma, John Swinkels, Joey Mense, Minne de Vos (45. Daan Dikken), Lars Conijn (60+1. Myron Gebbink), Rik Rodenburg (56. Jorik Vlieg), Peter Kooij (45. Iljas Visker).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen