Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team plaatst zich voor het WK

KNVB Media
KNVB Media
1 augustus 2013, 17:17

Foto: KNVB

Het Nederlands CP-voetbalteam heeft zich bij het 2013 CPISRA Intercontinental Cup geplaatst voor het WK 2015. Door de 5-0 winst donderdag tegen thuisland Spanje eindigde de ploeg ongeslagen als eerste in de poule en speelt het in de kwartfinale tegen Ierland.

,,Met de WK-kwalificatie waren we niet eens zo zeer bezig. De doelstelling is om bij de eerste vier te eindigen”, aldus Taco Lourens, de vervanger van bondscoach Marcel Geestman die eerder als assistent bij het Nederlands vrouwenelftal aan het werk was op het EK. Om bij de eerste vier te eindigen moet Oranje in de kwartfinale winnen. Verliest het, dan speelt het om plaats vijf tot acht. Als het vijfde wordt, behoudt het de A-status.

'Niet tevreden'

De ploeg had gehoopt de strijd van zondag met een goed gevoel in te gaan. ,,Maar dat is niet gelukt. Ondanks de score zijn we helemaal niet tevreden over deze wedstrijd. Spanje is de minste tegenstander uit de poule, maar doordat we het baltempo veel te laag hielden, kon Spanje het veel te lang volhouden. Pas in de slotfase, toen Spanje het conditioneel niet meer redde, konden we de score uitbreiden'', aldus Lourens.

Voor de pauze kwam alleen Iljas Visker tot scoren. Na rust bereidde Gerard Arends met twee treffers de score uit. Daan Dikken, terug van verschillende blessures, en Minne de Vos zorgden pas in blessuretijd voor de ruime marge. Dat terwijl tegen het sterker geachte Canada eerder al 8-0 werd gewonnen en in het eerste duel met 2-1 van Schotland. ,,Wat er in de eerste wedstrijden allemaal goed ging, ging nu mis'', zag Lourens. ,,We gaven zelfs enkele kansen weg. Het was niet de hitte, want bij de andere wedstrijden was het ook warm. Misschien hebben we ze toch onderschat. We begonnen veel te traag aan de wedstrijd.”

Zondag om 17.30 uur staat het duel met Ierland gepland.

Statistieken:

Spanje - Nederland 0-5 (0-1).

Scoreverloop: 12. Iljas Visker 1-0, 50. Gerard Arends 2-0, 51. Gerard Arends 3-0, 60+1. Daan Dikken 4-0, 60+2. Minne de Vos 5-0.

Geel: Ribeiro (Spanje), Statema (Nederland).

Opstelling Nederland: Stefan Boersma, Lars Conijn (43. Daan Dikken), Myron Gebbink, Minne de Vos, Iljas Visker (43. Peter Kooij), Rik Rodenburg (31. Pawel Statema), Gerard Arends.

Opstelling Spanje: Jorge Peleteiro, Daniel Manjón (56. Enrique Tejerina), fyth Carlos Antón, Sergio Clemente (49. Daniel Palau) Aitor Ariño, Noe Adell, Carlos Rodríquez (Emilio Ribeiro).

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen