CP-team overklast Canada

30 juli 2013, 15:11

Het Nederlands CP-team heeft de tweede wedstrijd op het toernooi om de 2013 CPISRA Intercontinental Cup in Sant Cugat Del Vallès op overtuigende wijze gewonnen. Het team van bondscoach Taco Lourens won in het ZEM Jaume stadion in groep A met maar liefst 8-0 van Canada.

Bij rust stond het al 4-0 voor Nederland dankzij doelpunten van Stephan Lokhoff en ‘man of the match’ Gerard Arends (foto, beiden goed voor twee treffers). Na rust gingen de Oranjehemden door met scoren, waardoor uiteindelijk een 8-0 eindstand op het scorebord verscheen. Canada dacht voorafgaand aan de wedstrijd dat er nog wel wat te halen viel, maar de tegenstander had geen enkele kans tegen een prima spelend Nederlands CP-team.

Met de klinkende 8-0 overwinning op Canada bereikte Oranje de kwartfinale. Donderdag om 11.30 uur speelt het CP-team de laatste wedstrijd in groep A tegen Spanje en wordt duidelijk wie de volgende tegenstander wordt. De beste acht landen kwalificeren zich voor het WK in 2015 in Londen.

Bondscoach Taco Lourens complimenteerde zijn team na afloop met het behaalde resultaat. ,,De ploeg heeft het prima gedaan. De opbouw was goed verzorgd en dan komen de kansen vanzelf. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen Schotland, was het team productief. Je ziet vaak dat het niveau van de tweede helft minder wordt, als een ploeg bij rust met ruime cijfers aan de leiding gaat. Dat was ditmaal niet het geval. Positief is ook dat we over een prima ‘bank’ beschikken, die eveneens weet te scoren.

Statistieken:

Nederlands CP-team - Canada 8-0 (4-0).

Scoreverloop: 3. Stephan Lokhoff 1-0, 13. Gerard Arends 2-0, 16. Stephan Lokhoff 3-0 (strafschop), 25. Gerard Arends 4-0, 34. Gerard Arends 5-0, 42. Lars Conijn 6-0, 47. Iljas Visker 7-0, 53. Iljas Visker 8-0.