Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Makkelijke zeges CP onder 19

KNVB Media
KNVB Media
7 juni 2013, 23:07

Foto:

Het Nederlands CP-team onder 19 jaar is het Trophy of Barcelona Tournament vrijdag prima gestart. Eerst versloeg de ploeg van KNVB-coach René Jurrius Finland met 8-0, waarna vervolgens gastheer Catalonië met 3-0 opzij werd gezet.

Oranje nam in het openingsduel met Finland meteen het initiatief en bestookte de Finse verdediging met mooi opgezette aanvallen. Het eerste doelpunt kon dan ook niet uitblijven en het was A-international Daan Dikken die de score na zeven minuten opende.

Daarna vielen de doelpunten met regelmatige tussenpozen. Na treffers van Kasper Stroes (tweemaal), Minne de Vos en Rik Rodenburg, die de score zelfs nog flink had kunnen uitbouwen, kon Onder 19 met een voorsprong van maar liefst 5-0 rusten.

Verse krachten

Omdat het toernooi met vier wedstrijden in twee dagen in de hitte van Barcelona een aanslag op de fysieke mogelijkheden van de spelers is, bracht Jurrius na de pauze drie verse krachten in.

Nadat  de ingevallen Harm Panneman bij zijn debuut een strafschop miste, bracht Dikken wel de 6-0 op het bord. Jorik Vlieg prikte vervolgens de 7-0 erin, waarna Panneman alsnog scoorde: 8-0. Ook Pelle Jongen, Jeroen Niesten en Teun Embregts maakten hun debuut voor Onder 19.

Tevreden

Jurrius was tevreden over de winst tegen de Finnen. ,,Een gemakkelijke overwinning waarbij we hebben laten zien dat de spelers zich het afgelopen jaar goed ontwikkeld hebben. In het verleden hebben we nog nooit zo eenvoudig van Finland gewonnen.”

In de avondwedstrijd werd na een 0-2 ruststand ook Catalonië met 0-3 aan de zegekar gebonden. Zaterdag speelt het team tegen Venezuela en Zuid-Afrika.

Exclusieve Oranjevideo's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen