Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP Onder 19 naar Barcelona

KNVB Media
KNVB Media
27 mei 2013, 12:17

Foto:

Het Nederlands CP Team Onder 19 neemt van 7 tot en met 9 juni 2013 deel aan het 8e International Trophy 7-a-Side Football in Barcelona. De ploeg van KNVB-coach René Jurrius komt achtereenvolgens uit tegen Finland, Venezuela, Catalonië en Zuid-Afrika. Plaats van handeling is sportcomplex Agapito Fernández in Barcelona.

De selectie:
Stefan Boersma (SC Joure), Daan Dikken (VV Meerburg), Teun Eembrechts (RKVV DIA), Pelle Jongen (CDW), Mitch Lebon (VV Amstenrade), Jeroen Niesten (RKSV Heer), Harmen Panneman (VV E.M.M. Randwijk), Rik Rodenburg (VV Meerburg), Kasper Stroes (VV Drachten), Minne de Vos (VV CKC), Jorik Vlieg (VV DOVO), Teddy Witjes (Read-Aswart).

Wedstrijdschema:

Vrijdag 7 juni
10.00 uur Finland – Nederland
11.30 uur Venezuela – Zuid-Afrika
16.30 uur Finland - Catalonië
18.00 uur Nederland – Venezuela
19.30 uur Catalonië – Zuid-Afrika

Zaterdag 8 juni
09.30 uur Finland – Venezuela
11.00 uur Catalonië – Nederland
12.30 uur Finland – Zuid-Afrika

Zondag 9 juni
10.30 uur Nederland – Zuid-Afrika
12.00 uur Catalonië - Venezuela

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden, behoren eveneens tot de doelgroep. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m).

Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van Nederlandse CP-voetbalteams spelen allen bij een reguliere voetbalclub. Vorig jaar werd het CP-team vijfde op de Paralympische Spelen in Londen.

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen