CP-team verslaat Ierland

7 mei 2013, 20:54

Het Nederlands CP-voetbalteam heeft tijdens het vierlandentoernooi in Dublin ook het tweede duel gewonnen. Na de 4-0 zege op Schotland, werd ook thuisland Ierland met 2-1 verslagen. ,,Een lekkere overwinning en dik verdiend ook”, oordeelde bondscoach Marcel Geestman.

,,Ierland is een geduchte tegenstander, maar ze kregen nauwelijks vat op ons”, aldus Geestman over de opponent die de Paralympics in 2012 net miste. Waar Geestman na de Spelen doorselecteerde en spelers van Onder 19 aan zijn selectie toevoegde, kende ook de selectie Ierland in deze ontmoeting jongere talenten. ,,Daarmee speelden ze als team wat minder fysiek dan anders. We konden er sterk spel tegenover zetten.”

Snelle openingstreffer

Iljas Visker (foto) zette Oranje daarbij al snel op het goede spoor. Daan Dikken trok de bal na drie minuten voor en de rappe aanvaller nam de bal op zijn borst aan en schoot met een volley binnen. Hoewel Nederland het goede spel voortzette, kwam Ierland vijf minuten voor rust toch langszij. Tom Badun kopte de bal in de 24e minuut langs Bart Adelaars.

Visker zorgde op slag van rust echter opnieuw voor een voorsprong. Met een prima lob legde Lars Conijn de bal achter de verdediging, waarna de al gestarte speler van TSV’04 vervolgens op snelheid op de doelman af kon en koelbloedig afrondde.

Dominant Oranje

In een aantrekkelijke tweede helft was Minne de Vos, hij startte in de basis, dicht bij een droomdebuut. De speler van vv CKC, die werd overgeheveld uit Onder 19, zag zijn schot echter op de lat uiteen spatten. Ook een inzet van Stephan Lokhoff belandde op het houtwerk. Geestman: ,,We hadden onszelf al veel eerder moeten belonen en de 3-1 en 4-1 moeten maken. Maar verder was het een prima overwinning.”

Het vierlandentoernooi wordt gespeeld in voorbereiding op de Intercontinental Cup, die in augustus in Barcelona plaatsvindt. Aan het ‘mini-WK’ doen zestien landen mee. ,,Zeker voor de jongens is het daarom heel goed om nu speeltijd en ervaring op te doen”, vindt Geestman. Donderdag speelt zijn ploeg tegen de VS. Zaterdag zijn de finalerondes.

Ierland - Nederland 1-2 (1-2).

Scoreverloop: 3. Iljas Visker 0-1, 24. Tom Badun 1-1, 30. Iljas Visker 1-2.