Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Art Langeler: 'Reizen door Europa in drukke periode'

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober 2018, 14:00

Onder 17 won de eerste kwalificatieronde in Zweden. - Foto: KNVB Media

Art Langeler is directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB en schrijft regelmatig over de ontwikkelingen bij de nationale teams. Dit keer: 'Reizen door Europa in drukke periode'.

We zitten middenin de interlandweek van oktober. Alle teams, van Onder 18 tot en met het Nederlands elftal, spelen wedstrijden, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Jongens onder 17 heeft de afgelopen twee weken gespeeld, in en onder meer tegen Zweden. Het team van coach Peter van der Veen heeft de eerste kwalificatieronde gewonnen, waardoor het in de loting voor de Eliteronde (waarin plaatsing voor het EK op het spel staat) een goede positie krijgt.

Voor de technische leidinggevenden is dit een drukke periode. Nico-Jan Hoogma, Teun Jacobs, Lennard van Ruiven en ik reizen door heel Europa om alle teams te zien en her en der aan te sluiten bij de staf. Waar nodig proberen we dingen te regelen voor het team, geven we steun of een tip en bespreken we wedstrijden en trainingen voor en na. Dit gaat  heel natuurlijk en loopt goed. Hopelijk zien we dit terug in de resultaten en de ontwikkelingen van de teams.

KNVB Academie

We hebben ambitieuze plannen om veel meer beginnende trainers te beïnvloeden

Naast het volgen en (samen met Nico-Jan) managen van de nationale teams heb ik nog een aantal taken in mijn pakket. Zoals het ontwikkelen van de KNVB Academie. Hier hebben we sinds mei van dit jaar een aantal stappen gezet. Het operationele gedeelte (alle cursussen die dit seizoen gegeven worden) wordt aangestuurd door Marco Bout. Daarnaast is er een ontwikkelgroep in het leven geroepen die de komende vier jaar een vernieuwingsslag gaat maken in het opleiden van trainers/coaches. Dit groepje werkt weer intensief samen met de operationele staf om zo te komen tot een goed en breed gedragen plan.

Verder stuur ik het voetbalbeleid top en voetbalbeleid breedte aan. In de top zijn we druk aan het kijken op welke manier we ervoor kunnen blijven zorgen dat onze opleidingen toonaangevend blijven in Europa en (belangrijker nog) er voor al ons Nederlandse talent een goede plek is.

Liefst in de buurt (!), waar hij zijn of zij haar talent het beste kan ontwikkelen. Teun Jacobs is hierin de voortrekker. Dt heeft natuurlijk ook een directe link met de Academie en de nationale jeugdteams. Bij het voetbalbeleid breedte is Lennard van Ruiven de manager. Daarvoor hebben we een aantal ambitieuze plannen om veel meer beginnende trainers te beïnvloeden zodat alle kinderen die gaan voetballen goede begeleiding krijgen. De plannen zien er goed uit. Ik kan nu nog niet concreet worden, maar binnenkort wordt dit helder.

Visie en strategisch plan

Ik wil meer delen over de visie en voortgang van de verschillende KNVB-projecten

Ik zou graag veel meer de diepte in willen gaan wat betreft deze plannen. In plaats van een tweewekelijks stukje over de dagelijkse gang van zaken, wil ik meer delen over de visie en voortgang van de verschillende KNVB-projecten. Samen met de media- en communicatie-afdeling van de KNVB ga ik me dan ook buigen over hoe we regelmatig een update kunnen geven over bovengenoemde plannen en acties. De visie en het strategisch plan van de bond gaat dan helder worden. Hoe dit er precies uit gaat zien heb ik nog niet helemaal duidelijk, maar ik kom hier op terug!

Voor nu hoop ik dat velen het Nederlands elftal gaan bekijken tegen Duitsland, op de tribune of voor de buis. Kijk ook eens naar de agenda van de andere teams, te vinden op deze website. Wie weet speelt er wel een nationaal team bij jou in de buurt!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen