Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe privacyverklaring van KNVB

KNVB Media
KNVB Media
25 mei 2018, 17:45

De KNVB heeft een nieuwe Privacyverklaring opgesteld. - Foto: KNVB Media

Het kan niemand zijn ontgaan dat vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is geworden. Deze regelgeving versterkt de positie van de mensen van wie persoonsgegevens worden verwerkt.

Organisaties die persoonsgegevens verwerken, krijgen meer verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met deze persoonsgegevens. Ook door en binnen de KNVB worden persoonsgegevens verwerkt. Hierbij moet worden gehandeld in overeenstemming met de van toepassing zijnde regelgeving, in het bijzonder de AVG.

In dit kader heeft de KNVB een nieuwe privacyverklaring opgesteld. Deze is te lezen door te klikken op onderstaand linkblok.

Privacy Privacy Bekijk de Privacyverklaring van de KNVB.

Ledenbestand

Eén van de persoonsgegevensverwerkingen door de KNVB is het - onder strikte voorwaarden - ter beschikking stellen van het ledenbestand aan partners en derden voor dienst- en productinformatie. De leden van de KNVB hebben hier in de algemene vergadering amateurvoetbal, waarin alle leden van de sectie amateurvoetbal zijn vertegenwoordigd, toe besloten.

Als voorwaarde is gesteld dat alle acties vooraf moeten worden goedgekeurd door de KNVB en dat er geen 'overkill' mag zijn. De reden voor deze medewerking is dat de sectie amateurvoetbal extra gelden kan genereren door gebruik van de gegevens die binnen de KNVB beschikbaar zijn, die weer ten goede komen aan het voetbal.

Contactprotocol

Naast de privacyverklaring hanteert de KNVB een zogenaamd contactprotocol, waarin onder meer is vastgelegd hoe vaak een KNVB-lid mag worden benaderd voor acties via de KNVB. Indien je niet langer prijs stelt op het ontvangen van informatie (niet zijnde serviceberichten) en aanbiedingen, dan kun je je daarvoor afmelden. Gaat het om informatie die per post en/of telefoon wordt ontvangen, meld je je af door een brief of een e-mail te sturen naar de KNVB of het contactformulier in te vullen. Voor informatie die per e-mail wordt ontvangen, kun je je afmelden via die betreffende uiting.

KNVB.nl
t.a.v. Juridische zaken
Postbus 515
3700 AM Zeist
privacy@knvb.nl

Contactformulier Contactformulier Vul het contactformulier in op de website van de KNVB.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen