September 2017: Prijsschieten Onder 19, doorstart zaalvoetbalsters

KNVB Media
KNVB Media
28 december 2017, 12:00

Onder 19 haalde hard uit tegen Finland. - Foto: KNVB Media

Nog een paar dagen en 2017 ligt achter ons. Een memorabel jaar, denk alleen maar aan de historische Europese titel van de OranjeLeeuwinnen. Maar wat gebeurde er nog meer? We blikken tot en met 31 december terug. Vandaag: september.

4 september: Prijsschieten voor Onder 19 tegen EK-host Finland: 0-9

Alsof ze op de kermis stonden. Het was maandag vanuit alle standen en posities prijsschieten voor het Nederlands elftal onder 19 jaar. Bij 9-0 vonden de Oranjetalenten het genoeg tegen het armetierige Finland.

Prijsschieten voor Onder 19 tegen EK-host Finland: 0-9Lees het artikel.

12 september: Onder 17 wint vierlandentoernooi

Zeven punten, zeven goals voor en maar één tegen. Dat was de knappe balans voor Oranje onder 17 na het vierlandentoernooi in Duitsland. De 1-1 tegen het gastland was daarnaast voldoende om zich te kronen tot winnaar van het toernooi.

Onder 17 toernooiwinnaar na gelijkspel tegen DuitslandLees het artikel.

12 september: Nederlands zaalvoetbalteam vrouwen maakt nieuwe start

Na een afwezigheid van acht jaar wordt het Nederlands zaalvoetbalteam voor vrouwen nieuw leven in geblazen. Het doel? Het eerste officiële Europees kampioenschap vrouwenzaalvoetbal in 2019. KNVB-coach Marius Privée is erg enthousiast. "Dit is een mooie en belangrijke stap vooruit."

Nederlands zaalvoetbalteam vrouwen maakt nieuwe startLees het artikel.

30 september: Een kijkje achter de schermen bij Onder 19

Benieuwd hoe het er bij een jeugdteam van Oranje aan toe gaat? Neal Petersen, bekend van FC Afkicken, volgde Onder 19 een dag tijdens het vierlandentoernooi eerder deze maand in Finland.

 
 

VLOG: Met Oranje onder 19 in Finland.

30 september: Kirsten van de Ven nieuwe manager vrouwenvoetbal

De KNVB heeft Kirsten van de Ven (32) aangesteld als manager vrouwenvoetbal. Bij de KNVB gaat zij bouwen aan de verdere ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in zowel de breedte- als topsport.

Kirsten van de Ven nieuwe manager vrouwenvoetbalLees het artikel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven