Juni 2017: Felicitaties voor Sneijder, EK-selectie bekend

KNVB Media
KNVB Media
25 december 2017, 12:00

Wesley Sneijder speelt in juni zijn 131ste interland en lost daarmee Edwin van der Sar af als recordinternational van Oranje. - Foto: KNVB Media

Nog een paar dagen en 2017 ligt achter ons. Een memorabel jaar, denk alleen maar aan de historische Europese titel van de OranjeLeeuwinnen. Maar wat gebeurde er nog meer? We blikken tot en met 31 december terug. Vandaag: juni.

9 juni: 130 foto's met Wesley Sneijder

Wesley Sneijder speelt vrijdagavond tegen Luxemburg zijn 131ste interland en gaat daarmee Edwin van der Sar voorbij als recordinternational. De middenvelder liep voor OnsOranje door een kamer met foto's; van elke duel voor het Nederlands elftal hing er één.

130 interlands, 130 foto's met Wesley Sneijder De international kijkt aan de hand van foto's terug naar zijn carrière in Oranje tot dusver.

10 juni: Felicitaties voor Sneijder

Felicitaties van Louis van Gaal, Guus Hiddink, Dick Advocaat, Danny Blind en Marco van Basten voor recordinternational Wesley Sneijder.

 
 

Bondscoaches feliciteren recordinternational Wesley Sneijder

10 juni: Afspraak is afspraak bij Quincy

Quincy Promes deed vorige week vrijdag tijdens het trainingskamp in Portugal een belofte. Wanneer hij zou scoren, zou hij juichen met twee armen in de lucht.

Juichende PromesBelofte maakt schuld!

14 juni: Wiegman kiest Oranjeselectie voor WEURO 2017

Bondscoach Sarina Wiegman heeft woensdag haar spelersgroep laten weten wie deel gaat uitmaken van de 23-koppige selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor het EK in eigen land. Negen speelsters zijn afgevallen en staan op de standby-lijst. De definitieve EK-lijst moet uiterlijk 5 juli worden ingeleverd bij de UEFA.

Zij moeten het doen!De 23-koppige selectie van de OranjeLeeuwinnen voor het EK.

23 juni: Voormalig international Tonny van der Linden (84) overleden

Hij debuteerde als international in Bernabéu, maakte het allereerste Eredivisiedoelpunt en bezorgde de stad Utrecht in 1958 de eerste en enige landstitel. Met droefenis heeft de KNVB kennis genomen van het overlijden van Tonny van der Linden. De 24-voudig international was al geruime tijd ziek en overleed vrijdag op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Vianen.

Tonny van der LindenDe ex-international overleed op 84-jarige leeftijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven