Mei 2017: Advocaat aan het roer, Kuyt stopt

KNVB Media
KNVB Media
24 december 2017, 12:00

Dick Advocaat en Ruud Gullit spreken de pers toe tijdens hun presentatie. - Foto: KNVB Media

Nog een paar dagen en 2017 ligt achter ons. Een memorabel jaar, denk alleen maar aan de historische Europese titel van de OranjeLeeuwinnen. Maar wat gebeurde er nog meer? We blikken tot en met 31 december terug. Vandaag: mei.

9 mei: Advocaat en Gullit leiden Oranje in WK-kwalificatie

Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De Hagenaar wordt terzijde gestaan door Ruud Gullit die als assistent aan de slag gaat.

Advocaat en GullitHet duo wordt aangesteld om Nederland naar het WK te leiden.

Spanje blokkeert weg naar EK-finale Onder 17

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindstrijd van het Europees kampioenschap in Tsjechië. Spanje was in de halve finale het gehele duel de bovenliggende partij en won terecht met 2-0.

TeleurstellingSpeelsters onder 17 was zo dichtbij de eindstrijd, maar boog in de halve finale voor Spanje.

11 mei: Openingswedstrijd EK best bezochte vrouwenwedstrijd in Nederland

Het Europees kampioenschap levert het Nederlands vrouwenelftal in ieder geval één record op. De openingswedstrijd tegen Noorwegen gaat op voorhand al als de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd op Nederlandse bodem in de boeken.

Record!Nooit eerder kwamen er zoveel mensen naar een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland.

13 mei: Onder 17 uitgeschakeld na nederlaag tegen Duitsland

Uitstekend gespeeld, maar wel uitgeschakeld. Zo luidde het verdict na de 2-1 nederlaag die Oranje onder 17 zaterdagavond in de EK-kwartfinale leed tegen Duitsland. De ploeg van Kees van Wonderen speelde een uur lang prachtig voetbal, maar moest uiteindelijk kort voor tijd wel het hoofd buigen. Ook een ticket voor het WK in India ging door de nederlaag aan de neus van Nederland voorbij.

Uitgeschakeld op het EK, ook geen WKHet verlies in de kwartfinale had flinke consequenties voor Onder 17.

19 mei: Dirk Kuyt: tien jaar Oranje (2004 -2014)

Dirk Kuyt stopt met voetballen. Feyenoord is kampioen. Het grote doel bereikt. In 2014 stopte hij als international. Na tien jaar en 104 interlands. Wij kozen twaalf foto's die het verhaal van Dirk in Oranje vertellen. Van het debuut tegen Liechtenstein tot de WK-finale tegen Spanje.

Afscheid Dirk KuytDe blonde ex-international besluit na het kampioenschap met Feyenoord een punt achter zijn carrière te zetten.

28 mei: Oranje Fandag op KNVB Campus een groot succes

Als Jonge leeuw kom je echt heel dicht bij Oranje! Dat bleek maar weer eens afgelopen zaterdag, op de Oranje Fandag in Zeist. Op de KNVB Campus waren meer dan 2.000 kinderen op bezoek voor het jaarlijkse feest van de Jonge Leeuwen en hoofdsponsor ING.

 
 

De aftermovie van de Oranje Fandag 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven