Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vragen over ticketverkoop Nederlands elftal WEURO 2022

Vijf jaar na de legendarische WEURO 2017-winst van Oranje staat er een nieuw Europees kampioenschap voor de deur. Van 6 juli tot en met 31 juli is Engeland het decor van de strijd tussen de beste vrouwelijke landenteams van Europa. Kom jij het Nederlands elftal aankomende zomer aanmoedigen in hun jacht op de tweede Europese titel in de geschiedenis?

Vragen over de ticketverkoop voor WEURO 2022

 

Wanneer start de kaartverkoop?

De kaartverkoop loopt van vrijdag 29 oktober tot en met maandag 1 november 23.59 uur.

 

Waar kan ik tickets kopen?

Je vraagt je tickets aan via de ticketshop De wedstrijden verschijnen pas als je daar bent ingelogd. Bij het bestellen van de tickets wordt onderscheid gemaakt tussen de aanvraag en de aankoop. De aanvraag doe je via de KNVB. Dat kan van vrijdag 29 oktober tot en met maandag 1 november 23.59 uur via de ticketshop. Uiterlijk donderdag 4 november ontvangt elke aanvrager een e-mail van de KNVB waarin staat welke aangevraagde tickets zijn toegewezen en welke niet. Voor de toegewezen wedstrijden in de groepsfase ontvang je per wedstrijd direct een unieke code. Met deze unieke code(s) bestel en betaal je de ticket(s) via https://www.uefa.com/womenseuro/ticketing/#/. Bestellen via UEFA is mogelijk t/m donderdag 11 november. Betalen via UEFA is alleen mogelijk met creditcard.

 

Wat zijn de toegangsprijzen voor UEFA Womens EURO?

Er zijn per wedstrijd 3 prijscategorieën beschikbaar. De meeste tickets voor Oranjefans zitten in categorie 2 en 3.

 GroepswedstrijdenKwartfinaleHalve finaleFinale
Categorie 1

£ 20

£ 30

£ 40

£ 50

Categorie 2

£ 15

£ 20

£ 25

£ 30

Categorie 3

£ 10

£ 10

£ 15

£ 15

 

 

Ben ik zeker van tickets als ik ze aanvraag?

Als het aantal aanvragen voor een wedstrijd groter is dan het aantal beschikbare tickets, dan voert de KNVB een loting uit. Deze staat gepland voor dinsdag 2 november 2021 om 12.00 uur via een gecertificeerde trekkingsgenerator. Bij een eventuele loting maakt het niet uit of je als eerste of als laatste je aanvraag hebt ingediend.

 

Wie konmt in aanmerking voor tickets?

Het uitgangspunt is dat de trouwste fans ook aanwezig zijn bij dit toernooi. Het aantal behaalde punten gedurende de periode 1 augustus 2019 tot en met 31 december 2020 bepaalt in welke groep je valt (Oranje, Zilver of Blauw) en of je eventuele garanties hebt op een ticket voor één of meer (groeps)wedstrijden. Is het aantal aanvragen voor een wedstrijd groter dan het aantal beschikbare tickets, dan wordt er geloot.

De definitieve puntengrenzen zijn als volgt:

Oranje: 7 of meer punten. Hebben garantie op alle wedstrijden van Oranje tijdens WEURO2022 en loten niet mee.

Zilver: 5 of 6 punten. Hebben garantie op 1 groepswedstrijd van Oranje en loten mee voor alle overige wedstrijden.

Blauw: tussen 0 en 4 punten. Hebben geen garantie. Kunnen worden ingeloot voor 1 groepswedstrijd van Oranje en loten mee voor wedstrijden in de knock-out fase.

LET OP: Heb jij status Oranje of Zilver en bestel je met een groep, dan hou je alleen de garantie als de groep uniform is. Dit betekent dat iedereen in de groep de status Oranje of Zilver heeft. Als dit niet het geval is, dan vervalt jouw garantie.

 

Hoeveel tickets kan ik per persoon aanvragen?

Per wedstrijd kan elke Oranje ClubCardhouder maximaal 2 tickets aanvragen. Als je 2 tickets aanvraagt, moeten beiden personen in het bezit zijn van een Oranje ClubCard.

 

Kan ik ook als groep kaarten kopen?

Bestel je als groep? Geef bij je aanvraag in de KNVB ticketshop via de optie Ken eigenaars toe aan met welke andere personen jij de wedstrijden wilt bezoeken. ALLE groepsleden kiezen dezelfde prijscategorie en dezelfde wedstrijden. Doen jullie dit niet, dan wordt de groep uitgesloten van een eventuele loting. Bij een eventuele loting wordt de hele groep ingeloot of niet.

 

Kunnen minderjarigen ook tickets kopen?

Kinderen onder de 18 jaar kunnen bij een toewijzing via UEFA geen tickets kopen. Het account bij UEFA moet dan op naam van de ouder of voogd worden geregistreerd. Deze kan dan de 2 tickets kopen en betalen

 

Kan ik ook tickets kopen als ik geen Oranje ClubCard heb?

Ja, dat is mogelijk. Via https://www.uefa.com/womenseuro/ticketing/#/ zijn vanaf donderdag 28 oktober tot en met vrijdag 12 november tickets verkrijgbaar voor neutrale vakken. Als de vraag groter is dan het aantal beschikbare tickets, dan vindt toewijzing plaats via een willekeurige loting door de UEFA.

 

Kan ik ook tickets kopen voor andere wedstrijden dan die van Oranje?

Ja, dat is mogelijk. Via https://www.uefa.com/womenseuro/ticketing/#/ zijn vanaf donderdag 28 oktober tot en met vrijdag 12 november tickets verkrijgbaar voor neutrale vakken bij alle wedstrijden. Als de vraag groter is dan het aantal beschikbare tickets, dan vindt toewijzing plaats via een willekeurige loting door de UEFA.

 

Hoeveel kaarten krijgt de KNVB van  de UEFA?

Voor de groepswedstrijden ontvangt de KNVB circa 8% van de verkoopbare capaciteit. Voor de wedstrijden in de knock-out fase is dit een vast aantal per wedstrijd. Bij elke wedstrijd is tenminste 50% beschikbaar voor Oranje ClubCardhouders.

 

Kan ik via de KNVB mijn reis naar Engeland boeken?

De mogelijkheid bestaat om je reis (exclusief wedstrijdticket) te boeken via de officiële reispartner van de KNVB,  Zoover Sports & Events. Je bent in dat geval verzekerd van een goed georganiseerde Oranjereis. Voor vragen kun je contact opnemen via info@zooversportsevents.nl of telefonisch via +31 (0)85 08 68 300