Tweede nederlaag voor Beloften

12 oktober 2013, 22:13

Het Nederlands Beloftenelftal heeft ook z’n tweede duel tijdens het Vierlandentoernooi verloren. Na de 0-1 tegen Tsjechië op donderdag bleek nu Duitsland te sterk: 0-4. ,,Uiteindelijk waren ze een maatje te groot", aldus KNVB-coach Remy Reijnierse.

Het Beloftenelftal speelden in Gemert een prima eerste helft, waarin het gegroepeerd speelde, weinig weggaf en zelf drie tot vier kansen kreeg. Deze werden echter niet verzilverd en aan de andere kant vloog een vrije trap van Fabian Schnellhardt achter doelman Timo Plattel tegen de touwen: 0-1.

Vlak na de pauze sloegen de Duitsers in de omschakeling razendsnel toe via Sinan Gümüs en halverwege de tweede helft werd het zelfs 0-3 door een doelpunt van Thomas Pledl. Het vertrouwen vloeide weg bij de Beloften en in de slotfase resulteerde dat nog in de 0-4 via Maximilian Thiel.

,,De jongens zijn bereidwillig, alleen het scoren vormt een probleem. Onze tegenstanders zijn wat dat betreft effectiever. De Tsjechen schieten een vrije trap binnen en nu ook de Duitsers. Terwijl wij daarin heel slordig zijn. Bovendien lijden we op bepaalde momenten te gemakkelijk balverlies", vindt Reijnierse.

Maandag sluiten de Beloften af tegen Turkije. Dat duel wordt in Cuijk gespeeld. Aftrap is om 18.00 uur. Terence Kongolo komt dan vrijwel zeker niet in actie. Hij viel tegen de Duitsers uit met een heupblessure.

Nederland - Duitsland 0-4 (0-1).

Scoreverloop: 35. Fabian Schnellhardt 0-1, 49. Sinan Gümüs 0-2, 62. Thomas Pledl 0-3, 86. Maximilian Thiel 0-4.

Opstelling Nederland: Plattel, Disveld, Koch, Kongolo (66. Hoedt), Haps, El Aissati, Rayhi, Klaiber, Van Overeem, Darri, Van der Stoep.