Veel gestelde vragen corona

Lees hier de veel gestelde vragen over de tickets voor de in jongstleden maart en april geplande wedstrijden van het Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen, Jong Oranje en de KNVB Bekerfinale zaalvoetbal.

Wedstrijden Nederlands elftal

 

Ik heb een ticket/tickets gekocht voor Nederland – Verenigde Staten op 26 maart in het Philips stadion. Krijg ik mijn geld terug?

Op dit moment is nog onduidelijk of en wanneer de oefeninterland wordt ingehaald. Graag hadden we deze duidelijkheid gegeven, zodat we samen met jou konden toeleven naar een nieuwe wedstrijd. Omdat op dit moment nog te veel onzeker is (zowel de datum als de locatie als (eventueel vervangende) tegenstander), gaan wij over tot restitutie. We storten het volledige bedrag van jouw gekochte ticket(s) voor de interland tegen de Verenigde Staten binnen twee weken terug op de bankrekening waarmee de tickets zijn betaald. Voor de volledige uitleg van deze restitutie verwijzen we je naar artikel 4 van de KNVB standaardvoorwaarden: 

Standaardvoorwaarden Standaardvoorwaarden Bekijk hier de standaardvoorwaarden van de KNVB.

 

 

Ik heb een ticket/tickets gekocht voor Nederland – Spanje op 29 maart in de Johan Cruijff ArenA. Krijg ik mijn geld terug?

Op dit moment is nog onduidelijk of en wanneer de oefeninterland wordt ingehaald. Graag hadden we deze duidelijkheid gegeven, zodat we samen met jou konden toeleven naar een nieuwe wedstrijd. Omdat op dit moment nog te veel onzeker is (zowel de datum als de locatie als (eventueel vervangende) tegenstander), gaan wij over tot restitutie. We storten het volledige bedrag van jouw gekochte ticket(s) voor de interland tegen Spanje binnen twee weken terug op de bankrekening waarmee de tickets zijn betaald. Voor de volledige uitleg van deze restitutie verwijzen we je naar artikel 4 van de KNVB standaardvoorwaarden: 

Standaardvoorwaarden Standaardvoorwaarden Bekijk hier de standaardvoorwaarden van de KNVB.

 

Er wordt verwezen naar artikel 4 van de KNVB standaardvoorwaarden. Waar kan ik deze vinden?

 

Ik heb een ticket/tickets gekocht voor de wedstrijd(en) van het Nederlands elftal via Sunweb, ING rentepunten of via de Johan Cruijff ArenA. Wat nu?

Zowel ING, Sunweb als de Johan Cruijff ArenA hebben bevestigd dat zij het KNVB beleid volledig volgen. Alle ticketkopers die via ING, Sunweb of de Johan Cruijff ArenA tickets hebben gekocht, krijgen via deze partijen bericht over de restitutie van de tickets.

 

Hanteren de clubs hetzelfde beleid voor de competitiewedstrijden van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie?

De oefeninterlands van het Nederlands elftal zijn op zichzelf staande eenmalige evenementen en staan los van de competitiewedstrijden. Alle clubs zullen hun fans zelf informeren over hun beleid.

 

Wanneer is de eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal?

We hopen onze Oranjehelden in september tijdens de Nations League-wedstrijden weer in actie te zien. Er is echter enige onzekerheid als het gaat om de ontwikkelingen rondom het coronavirus. We volgen hiervoor altijd de maatregelen van het kabinet op basis van de adviezen van het RIVM. We houden ook nauw contact met de UEFA. Zodra er meer bekend is over de wedstrijden dit najaar, zullen we dat laten weten via knvb.nl en onsoranje.nl

 

Krijg ik voorrang bij de start van de verkoop van de eerstvolgende wedstijd van het Nederlands elftal?

Nee, alleen Oranje ClubCardhouders hebben recht op een voorrangsperiode bij de start van de kaartverkoop. Wanneer er meer duidelijkheid is over de eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal, dan communiceren we dit op OnsOranje.nl en via de Oranje nieuwsbrief & Oranje ClubCard nieuwsbrief. Meer informatie over de ClubCard vind je hier: 

Oranje ClubCard Oranje ClubCard Lees hier alles over de Oranje ClubCard.

Wedstrijd OranjeLeeuwinnen

 

Ik heb een ticket gekocht voor Nederland (OranjeLeeuwinnen) – Estland op 14 april in Groningen. Krijg ik mijn geld terug?

De verwachting is dat dit duel later dit jaar in hetzelfde stadion zal worden ingehaald, op een nog door de UEFA bekend te maken datum en afhankelijk van de coronamaatregelen van het kabinet. Op basis van de huidige verwachting blijft/blijven jouw gekochte ticket(s) voor deze wedstrijd geldig, mits deze wedstrijd met publiek mag worden gespeeld. We verwijzen hierbij naar artikel 4 van de KNVB standaardvoorwaarden (zie link hieronder), waarmee je bij de aankoop akkoord bent gegaan. We hopen je dan ook later dit jaar in Groningen te mogen begroeten, wanneer de OranjeLeeuwinnen het opnemen tegen Estland.   Standaardvoorwaarden Standaardvoorwaarden Bekijk hier de standaardvoorwaarden van de KNVB.

 

Wat als ik op de nieuwe datum van de wedstrijd Nederland – Estland niet kan?

Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen we dit naar alle ticketkopers communiceren. Mocht je onverhoopt op de nieuwe datum verhinderd zijn, dan kun je het volledige bedrag van jouw gekochte ticket(s) terugvragen.

 
 

Er wordt verwezen naar artikel 4 van de KNVB standaardvoorwaarden. Waar kan ik deze vinden?

 

Wanneer is de eerstvolgende wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen?

We hopen onze Oranjeheldinnen in september tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden weer in actie te zien. Er is echter enige onzekerheid als het gaat om de ontwikkelingen rondom het coronavirus. We volgen hiervoor altijd de maatregelen van het kabinet op basis van de adviezen van het RIVM. We houden ook nauw contact met de UEFA. Zodra er meer bekend is over de wedstrijden dit najaar, zullen we dat laten weten via knvb.nl en onsoranje.nl 

 

Krijg ik voorrang bij de start van de verkoop van de eerstvolgende wedstijd van de OranjeLeeuwinnen?

Nee, alleen Oranje ClubCardhouders hebben recht op een voorrangsperiode bij de start van de kaartverkoop. Wanneer er meer duidelijkheid is over de eerstvolgende wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen, dan communiceren we dit op onsoranje.nl en via de Oranje nieuwsbrief & Oranje ClubCard nieuwsbrief. Meer informatie over de ClubCard vind je hier: 

Oranje ClubCard Oranje ClubCard Lees hier alles over de Oranje ClubCard.

Overige wedstrijden

 

Ik heb een ticket/tickets gekocht voor Jong Oranje – Jong Wit-Rusland op 27 maart in Doetinchem. Krijg ik mijn geld terug?

De verwachting is dat dit duel later dit jaar in hetzelfde stadion zal worden ingehaald, op een nog door de UEFA bekend te maken datum en afhankelijk van de coronamaatregelen van het kabinet. Op basis van de huidige verwachting blijft/blijven jouw gekochte ticket(s) voor deze wedstrijd geldig, mits deze wedstrijd met publiek mag worden gespeeld. We verwijzen hierbij naar artikel 4 van de KNVB standaardvoorwaarden (zie link hieronder), waarmee je bij de aankoop akkoord bent gegaan. We hopen je dan ook later dit jaar te mogen begroeten, wanneer Jong Oranje het opneemt tegen Jong Wit-Rusland. 

Standaardvoorwaarden Standaardvoorwaarden Bekijk hier de standaardvoorwaarden van de KNVB.

 

 

Wat als ik op de nieuwe datum van de wedstrijd Jong Oranje – Jong Wit-Rusland niet kan?

Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen we dit naar alle ticketkopers communiceren. Mocht je onverhoopt op deze datum verhinderd zijn, dan kun je het volledige bedrag van jouw gekochte ticket(s) terugvragen.

 

Ik heb een ticket/tickets gekocht voor de KNVB Bekerfinale Zaalvoetbal. Krijg ik mijn geld terug?

Op dit moment is nog onduidelijk of en wanneer de KNVB Bekerfinale Zaalvoetbal wordt ingehaald. Graag hadden we deze duidelijkheid gegeven, zodat we samen met jou konden toeleven naar de finale. Omdat op dit moment echter nog te veel onzeker is, gaan wij over tot restitutie en storten we het volledige bedrag van jouw gekochte ticket(s) voor de KNVB Bekerfinale Zaalvoetbal, binnen twee weken terug op de bankrekening waarmee de tickets zijn betaald. Voor de volledige uitleg van deze restitutie verwijzen we je naar artikel 4 van de KNVB standaardvoorwaarden. 

Standaardvoorwaarden Standaardvoorwaarden Bekijk hier de standaardvoorwaarden van de KNVB.

 

Er wordt verwezen naar artikel 4 van de KNVB standaardvoorwaarden. Waar kan ik deze vinden?

 

Ik heb ticket(s) voor EURO2020. Wat gebeurt er met deze tickets?

We begrijpen dat er veel vragen zijn bij Oranje ClubCardhouders. Alle Oranje ClubCardhouders die zijn ingeloot voor één of meer wedstrijden van EURO2020 én hun tickets hebben betaald, zijn deze transactie aangegaan met UEFA. Alle relevante informatie wordt gemeld via onderstaande website.We begrijpen dat er veel vragen zijn bij Oranje ClubCardhouders. Alle Oranje ClubCardhouders die zijn ingeloot voor één of meer wedstrijden van EURO2020 én hun tickets hebben betaald, zijn deze transactie aangegaan met UEFA. Alle relevante informatie wordt gemeld via onderstaande website.Alle Oranje ClubCardhouders die zijn ingeloot voor één of meerdere wedstrijden van EURO2020 en hun tickets hebben betaald, zijn deze transactie aangegaan met UEFA. Alle relevante informatie voor deze tickethouders vind je op onderstaande pagina:

Euro2020.com/tickets Euro2020.com/tickets Vind hier alle relevante info over tickets voor EURO 2020.

Op dit moment meldt UEFA dat alle Oranje ClubCardhouders die na loting voor één of meer wedstrijden tickets toegewezen hebben gekregen, deze tickets behouden. Alle Oranje ClubCardhouders met een tickettoewijzing zijn hier op 16 april door UEFA over geïnformeerd. Op dit moment meldt UEFA dat alle Oranje ClubCardhouders die na loting voor één of meer wedstrijden tickets toegewezen hebben gekregen, deze tickets behouden. Als je voor de toegewezen wedstrijd(en) op de nieuwe speeldatum(s) in 2021 niet kan, dan krijgt men de bedragen van deze tickets gerestitueerd.

De KNVB volgt de berichtgeving van UEFA en kan vragen van Oranje ClubCardhouders over EURO2020 tickets daarom helaas niet zelf beantwoorden.

 

Staat je vraag hier niet bij?

Neem dan contact op met OnsOranje via onsoranje@knvb.nl of telefonisch via 0343-499207 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).

Om je bezoek aan onze websites optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. Cookies om het verkeer over onze sites te analyseren en cookies om (advertentie)inhoud te personaliseren en sociale media content aan te bieden. Natuurlijk vinden wij je privacy belangrijk, daarom kun je deze cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.