Nike

De swoosh, het logo van Nike, is over de hele wereld bekend. Dat geldt ook voor het Nederlands elftal, dat internationaal bekendstaat om de creatieve en aanvallende manier van voetballen. Nike identificeert zich met het imago van Oranje en is sinds 1996 haar partner. Het partnership is inmiddels verlengd tot 2030 en daar is zowel Nike als de KNVB ontzettend blij mee.

Nike, het grootste sportmerk ter wereld, is niet alleen kledingsponsor van Oranje en de overige nationale (jeugd)teams. Zij zorgt er ook voor dat alle vertegenwoordigende teams kunnen presteren onder de beste omstandigheden en in de best mogelijke teamwear. Wie herkent de tenues niet waarin het nationale elftal prachtige prestaties leverde in 1998, 2000 en natuurlijk de meer recente WK’s in Zuid-Afrika en Brazilië?

— Nike ondersteunt ook het straatvoetbal.

Ondersteuning

Naast de band met Oranje ondersteunt Nike op de achtergrond eveneens onder meer het vrouwenvoetbal, straatvoetbal, jeugdcompetities en maatschappelijke activiteiten. Daarnaast kan OnsOranje haar leden en Oranjefans dankzij de samenwerking met Nike een breed assortiment voetbalartikelen en vrijetijdskleding van topkwaliteit aanbieden. Deze vind je terug op KNVBshop.nl.

Het partnership tussen Nike en KNVB raakt het volledige voetbal en samen streven we elke dag naar beter.

KNVBshopBestel hier je Nike-voetbaltenue van het Nederlands elftal.


Terug naar boven