Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ENGIE

KNVB en ENGIE werken sinds 2018 samen. Door middel van het slimme mobiliteitsprogramma GO willen beide partijen de vervuilende CO₂-uitstoot terugbrengen.

Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen om de aarde ook voor toekomstige generaties leefbaar te houden. Ook de voetbalwereld. Maar sporten in het algemeen en voetballen in het bijzonder is toch juist gezond? Natuurlijk, maar juist door het vele reizen naar trainingen en (uit)wedstrijden is ook het voetbal verantwoordelijk voor een deel van de vervuilende CO₂-uitstoot.

Binnen het GO-programma worden de komende jaren verschillende oplossingen ontwikkeld om de CO₂-uitstoot terug te brengen. Zo gaat er gekeken worden naar het optimaliseren van het speelschema, het integreren van nieuwe manieren van transport, slimme laadpalen en technische oplossingen voor bijvoorbeeld het 'samen naar de wedstrijd rijden'.

Partner ENGIE

Technisch dienstverlener en energieleverancier ENGIE is de launching partner van het mobiliteitsprogramma GO. "ENGIE zet stevig in op duurzame mobiliteit. We vinden de samenwerking met de KNVB perfect aansluiten bij onze doelstellingen op gebied van duurzame mobiliteit en pakken de aanvoerdersrol om twintig procent CO₂-reductie te realiseren binnen het Nederlands voetbal. Door samen te werken met de grootste sport van Nederland verwachten wij echte impact te kunnen maken op onze samenleving”, zegt Jacco van der Burg, Manager Smart Mobility en E-Mobility bij ENGIE Infra & Mobility.