Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nederland - Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
8 november, 11:00

Oranje neemt het dinsdag 16 november in stadion Feijenoord op tegen Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Met de winst tegen Letland en de 6-0 overwinning op Gibraltar blijft Nederland de koppositie behouden in groep G voor WK-kwalificatie. Nederland - Noorwegen wordt waarschijnlijk de beslissende wedstrijd die bepaalt wie zich als groepswinnaar rechtstreeks plaatst voor het WK 2022.

FAQ FAQ Alles wat je moet weten over het WK-kwalificatieduel Nederland - Noorwegen in De Kuip.

Leuk dat je het Nederlands elftal komt aanmoedigen in deze spannende strijd voor WK kwalificatie. Hieronder vind je alle informatie voor jouw wedstrijdbezoek aan Nederland – Noorwegen op dinsdag 16 november in stadion Feijenoord.

Let op: Bij deze wedstrijd is een coronatoegangsbewijs verplicht. Houd je QR code via de CoronaCheck-App, jouw ID en wedstrijdticket gereed bij de ingang van het stadion.

We wensen je een mooie Oranjeavond!

Belangrijke informatie

Tickets
De tickets worden in de week voorafgaand aan de wedstrijd via e-mail toegestuurd en heb je uiterlijk 24 uur voor aanvang van de wedstrijd in je bezit. Print je ticket en kijk op je ticket voor jouw tijdslot en ingang.

Tickets printen Tickets printen Lees hier alle tips over het printen van je ticket.

Kom op tijd naar het stadion!
Kijk op je ticket voor jouw tijdslot en ingang. We vragen je om op tijd naar het stadion te komen zodat je voor aftrap binnen bent en niets van de wedstrijd hoeft te missen. Door de CoronaCheck duurt de toegang langer dan normaal. Houd er rekening mee dat er wachtrijen kunnen ontstaan bij de ingangen.

Coronatoegangsbewijs
Voor deze wedstrijd is een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn via www.testenvoortoegang.org (van minder dan 24 uur voor het evenement), een volledig vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (minder dan 6 maanden geleden). Je kunt één van deze 3 coronatoegangsbewijzen laten zien via de CoronaCheck-app

Kinderen onder de 13 jaar mogen zonder coronatoegangsbewijs naar binnen. Kinderen vanaf 13 jaar moeten een coronatoegangsbewijs hebben.

Hoe kom ik naar het stadion

Met de auto
De avondspits rondom Rotterdam is vaak erg druk. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd van huis om niets van de wedstrijd te hoeven missen. Koop daarnaast een parkeerkaart via de KNVB ticketshop. Zo ben je verzekerd van een plek en reis je makkelijk verder naar het stadion. In de buurt van het stadion zijn alle parkeervoorzieningen al in gebruik. We adviseren daarom de onderstaande parkeerlocaties.

  • P10 Beverwaard (Edo Bergsmaweg 1, 3077 PX, Rotterdam): -inmiddels uitverkocht- je bereikt de parkeerplaats door op het knooppunt Ridderkerk (A15/A16) de snelweg af te gaan richting Ridderkerk en dan de borden P&R Beverwaard te volgen. Vanuit P-Beverwaard kun je op tram 23 of 12 stappen richting De Kuip. De (extra) trams van de RET brengen je in ongeveer 20 minuten naar het stadion, na afloop blijven de trams rijden totdat iedereen weer bij zijn auto is. Let op: alleen met een vooraf aangeschafte parkeerkaart kun je parkeren bij P10 Beverwaard. (inmiddels uitverkocht). Let op: er zijn geen laadpalen bij dit parkeerterrein.
  • P Ahoy (Ahoyweg 10, 3084 BA, Rotterdam): Vanaf Ahoy vertrekken gratis pendelbussen die je in ongeveer 15 minuten naar het Stadion brengen (halte Coen Moulijnweg). Na afloop van de wedstrijd brengen de bussen vanaf deze plek iedereen weer terug naar Ahoy. Let op: er zijn 3 laadpalen bij dit parkeerterrein.

Houd er rekening mee dat je bij aankomst bij het stadion nog wat tijd moet reserveren om het stadion binnen te komen.

Parkeerticket Parkeerticket Koop hier je parkeerticket.

De gemeente Rotterdam heeft op de Veranda een proef gestart met parkeerduurbeperking. Deze beperking geldt drie uur voor aanvang van een wedstrijd in stadion Feijenoord tot twee uur na afloop. In deze periode geldt op de hele Veranda een maximale parkeertijd van 90 minuten. Het is niet mogelijk om aansluitend opnieuw parkeertijd in te stellen op de parkeerautomaten of een parkeerapp. De gemeente Rotterdam geeft aan dat deze maatregel wordt gehandhaafd. Meer info over de proef vind je hier.

Met de fiets
Bij het stadion is een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Deze fietsenstalling bevindt zich in de Stadiondriehoek op P4. Ook met de scooter kun je hier parkeren. De kosten zijn 1 euro per fiets en 2 euro per scooter.

Met het openbaar vervoer
De gemakkelijkste en snelste manier om bij het stadion te komen is met het openbaar vervoer. Het stadion is bereikbaar met de tram en de trein. Plan je reis via de NS-reisplanner en/of 9292.

Met de trein
De NS stopt zowel voor als na de wedstrijd vier keer per uur op halte Rotterdam Stadion. Station Rotterdam Stadion ligt naast de Kuip. Check www.ns.nl voor de meest actuele dienstregeling of om je reis te plannen. Houd er rekening mee dat jouw laatste trein eventueel net na einde wedstrijd vertrekt. Het kan helaas voorkomen dat je daardoor eerder moet vertrekken om nog thuis te kunnen komen.

Met de tram
Vanaf Centraal Station Rotterdam pak je tramlijn 23 of 12 richting Beverwaard en stap je uit bij halte Stadion Feijenoord. De tram stopt daarnaast bij metrohaltes Beurs en Wilheminaplein, waar je vanaf de metro kunt overstappen. De RET zet rondom deze wedstrijd extra trams in. De reistijd vanaf Rotterdam Centraal bedraagt ongeveer 20 minuten.

Busvervoer
Heb je een busreis georganiseerd? Dan zorgen we ervoor dat je dichtbij kan parkeren. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Meld jouw bus uiterlijk 10 november aan via deze link.

Wat mag ik het stadion mee innemen?

Alleen tassen van A4 formaat (30 x 21 x 10 cm) of kleiner mogen, na controle, het stadion mee in worden genomen. Tassen, koffers of goederen groter dan A4 formaat zijn dus niet toegestaan en zullen worden geweigerd bij de ingang.  

Medische noodzaak
Als je vanwege medische redenen een tas, groter dan het toegestane formaat, mee dient te nemen naar het stadion, kun je dit vooraf laten weten via internetverkoop@knvb.nl. Wanneer het verzoek gegrond is zul je een bevestiging per mail ontvangen die je kan uitprinten en bij de ingang van het stadion kan tonen aan het veiligheidspersoneel.

Catering

In en rondom het stadion zijn diverse eetgelegenheden. In Stadion Feijenoord worden speciale cateringmunten gebruikt. Je kunt deze munten – na de toegangscontrole – aanschaffen bij de verkooppunten in het stadion. Een munt kost € 3,10,-. Reguliere Feyenoordmunten zijn bij interlands niet geldig.

Na de wedstrijd kunnen ongebruikte munten retour worden gestuurd naar onderstaand adres. Vergeet niet je volledige naam en IBAN nummer erbij te vermelden. Je ontvangt vervolgens de volledige waarde van de retour gestuurde munten op je bankrekening gestort.

Stadion Feijenoord N.V.
T.a.v. Muntexploitatie
Van Zandvlietplein 1
3077 AA Rotterdam

Let op: in het stadion kan alleen gepind worden. Betalen met contant geld is helaas niet mogelijk.

Fanactiviteiten

Sfeeractie
We hebben in het stadion vlaggen klaargelegd om mee te zwaaien. We vragen alle supporters massaal met deze vlaggen te gaan zwaaien op het moment dat het Nederlands elftal het veld op komt en natuurlijk tijdens de wedstrijd wanneer het Nederlands elftal een doelpunt scoort.

Speel mee met de Fan of the Match Quiz!
Weet jij alles van het Nederlands elftal? Speel dan in de rust mee met de Fan of the Match quiz via onsoranje.nl/quiz en maak kans op een gesigneerd shirt van één van de spelers. De uitleg om mee te doen aan deze quiz ontvang je in het stadion voorafgaand en in de rust van de wedstrijd.

Geen bierdouches
We vragen alle Oranjefans om het Nederlands elftal op een vriendelijke en veilige wijze te supporten tijdens de wedstrijden. Het gooien van bier hoort daar zeker niet bij. Bier en andere drankjes drink je op. We vragen alle Oranjefans om gekochte drankjes op te drinken en niet te gooien.

Kaartverkoop

Heb je vragen over tickets? Neem dan contact op via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen