Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie OranjeLeeuwinnen – Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
woensdag, 10:00

De OranjeLeeuwinnen spelen op vrijdag 17 september tegen Tsjechië. - Foto: KNVB Media

Wat leuk dat je de OranjeLeeuwinnen komt aanmoedigen in het WK-kwalificatieduel tegen Tsjechië. Op deze pagina vind je alle informatie voor jouw bezoek aan de wedstrijd op vrijdag 17 september in het FC Groningen Stadion. Veel plezier!

Wat moet ik tonen bij de ingang van het stadion?

Houd je QR code via de CoronaCheck-App en ID gereed. Na het scannen van je QR code en het tonen van je ID kun je je ticket scannen bij de ingang.

Coronatoegangsbewijs

Voor deze wedstrijd is een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn via www.testenvoortoegang.org (van minder dan 24 uur voor het evenement), een volledig vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (minder dan 6 maanden geleden). Je kunt één van deze drie coronatoegangsbewijzen laten zien via de CoronaCheck-app.

Testen voor toegang Testen voor toegang Bezoek de website.

CoronaCheck-App CoronaCheck-App Download hier de CoronaCheck-App.

Overige maatregelen

De algemene RIVM maatregelen zijn van toepassing bij deze wedstrijd. Vanwege het coronatoegangsbewijs geldt de 1,5 meterregel binnen de stadionpoorten niet. Ook is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht. We verzoeken je om zoveel mogelijk te blijven zitten tijdens de wedstrijd. 

Tijdslot

Het stadion gaat om 18:45 uur open. Op je ticket is aangegeven binnen welk tijdslot je het stadion kunt betreden. Houd je alsjeblieft aan deze tijd.

Print je tickets!

De tickets worden in de week voor de wedstrijd via e-mail toegestuurd en heb je uiterlijk 24 uur voor aanvang van de wedstrijd in je bezit. Mocht je de tickets 24 uur voor aanvang van de wedstrijd nog niet hebben ontvangen, dan kun je contact opnemen met de KNVB via internetverkoop@knvb.nl. Vergeet je ticket niet uit te printen, want alleen met een geprint ticket heb je toegang tot het stadion.

Hoe kom ik naar het stadion?

Wij adviseren je om zo veel mogelijk te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer naar het stadion te komen.

Met de fiets

Bij het stadion is voldoende ruimte beschikbaar om fietsen te stallen op en rond de Boumaboulevard. Fietsen kunnen ook gestald worden bij het treinstation Europapark.

Met de Trein

Het Europapark, waar het FC Groningen stadion gelegen is, heeft een eigen treinstation. De Arriva-treinen op de verbinding tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Nieuweschans stoppen bij station Groningen Europapark. De NS-Sprinters vanuit Assen/Hoogeveen stoppen ook op dit treinstation.

 

NS NS Ga naar de website van de NS.

Met de Bus

Informatie over de aankomst- en vertrektijden van (stads)bussen van Qbuzz naar het FC Groningen stadion zijn te vinden op de website van 9292OV.

9292OV 9292OV Bezoek de website.

Er is een speciale buslijn 28 voor vervoer naar het stadion. Lijn 28 rijdt vanaf het Hoofdstation, via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG naar het stadion en vervolgens nog door naar Station Europapark. Lijn 3 en 4 vanuit Lewenborg en Beijum sluiten aan op deze lijn bij UMCG Noord. Na afloop van de wedstrijd rijdt lijn 28 vanaf het stadion uiteraard ook weer terug naar het Hoofdstation.

Met de auto

Parkeren kan op P3 (P&R). Dit parkeerterrein is aan de Bornholmstraat en ligt op het bedrijventerrein aan de overzijde van de Europaweg. Een parkeerticket voor dit parkeerterrein is 5 euro en dient achteraf betaald te worden. Op wedstrijddagen gaat dit tarief twee uur voor aanvang van de wedstrijd in. In de omgeving van het stadion wordt P3 door middel van borden langs de weg duidelijk aangegeven. Zie hieronder meer info over parkeren op P3.

  • Bij aankomst: vanaf 2 uur vóór de wedstrijd gaat de slagboom automatisch open. Let op! U krijgt geen parkeerkaart.
  • Vóór vertrek: betaal op het moment dat u wilt. Kies op de betaalautomaat voor het evenemententarief. U betaalt € 5,00.
  • Rij uit met uw uitrijkaart die u bij het betalen hebt ontvangen.

Daarnaast kun je parkeren op P&R Hoogkerk (aan de A7) of P&R Haren (aan de A28). Vanaf 2 uur voor de aftrap rijdt er om de 10 minuten een bus vanaf elke opstaplocatie naar de Boumaboulevard voor het stadion. De busrit kost 3 euro retour en kun je betalen met pin bij het instappen in de bus. De laatste bus richting de thuishaven van FC Groningen gaat een kwartier voor het beginsignaal van de wedstrijd. Omgekeerd kan tot een uur na afloop van de pendeldienst richting P&R Hoogkerk en P&R Haren gebruik worden gemaakt.

Ook is het mogelijk om te parkeren bij het station Europapark (Groningen).

Parkeergarage Station Europark Parkeergarage Station Europark Hier vind je meer informatie over de parkeergarage.

Kom je met een touringcar?

Neem contact op met kaartverkoop@knvb.nl voor het reserveren van een parkeerplaats voor de bus. Je ontvangt dan een parkeerkaart en routebeschrijving.

Wat mag ik het stadion mee in nemen?

Alleen tassen van A4-formaat of kleiner mogen, na controle, mee het stadion in worden genomen. Eten en drinken, tassen, koffers of goederen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan en zullen bij de ingangen in bewaring worden genomen. Na afloop van de wedstrijd kunnen deze goederen bij dezelfde ingang weer opgehaald worden.

Medische noodzaak

Als je vanwege medische redenen medicatie of een tas, groter dan het toegestane formaat, mee dient te nemen naar het stadion, dan is het handig om dit vooraf te laten weten. Je kunt vervolgens bij de ingang van het stadion de bevestiging op dit verzoek aan het veiligheidspersoneel laten zien zodat je de medicatie en/of de tas mee naar binnen mag nemen.

Is er catering in het stadion?

Ja, er is catering in het stadion aanwezig. Je kunt voor, tijdens en na de wedstrijd eten en drinken halen. Je kunt hier met pin betalen.

Activiteiten tijdens jouw wedstrijdbezoek

Speel mee met de Fan of the Match Quiz! Weet jij alles van de OranjeLeeuwinnen? Speel dan in de rust mee met de Fan of the Match quiz via onsoranje.nl/quiz en maak kans op een gesigneerd shirt van één van de speelsters. De uitleg om mee te doen aan deze quiz ontvang je in het stadion voorafgaand en in de rust van de wedstrijd.

FAQ FAQ Veelgestelde vragen rondom een wedstrijdbezoek aan Nederland - Tsjechië.

Kaartverkoop

Heb je vragen over tickets? Neem dan contact op via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen