Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nederland - Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
26 juni, 9:30

De Oranjesupporters zullen in parade naar de Puskas Arena trekken. - Foto: KNVB Media

Op zondag 27 juni speelt het Nederlands elftal de achtste finale op EURO 2020 in Boedapest. Om 18.00 uur vindt in de Ferenc Puskás Aréna de aftrap plaats tegen Tsjechië. Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor jouw bezoek aan de wedstrijd.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan zijn wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0343 – 499207 en kun je ons mailen op onsoranje@knvb.nl. Of stel je vraag via de social media-kanalen van OnsOranje. We wensen je alvast een goede reis en een mooie wedstrijd!

Veelgestelde vragen over EURO 2020 Veelgestelde vragen over EURO 2020 Veelgestelde vragen, onder andere over de achtste finale in Boedapest. Facebook-event Facebook-event Blijf op de hoogte van de laatste informatie door je aan te melden voor het Facebook-event.

Weersvoorspellingen

De temperatuur in Boedapest kan dit weekend oplopen tot boven de 30 graden. Hydrateer je goed, smeer je in met zonnebrandcrème en draag een petje of ander hoofddeksel.

Oranjefeest

We zijn in Hongarije en hier gelden regels die soms anders zijn dan in Nederland. Hou daar rekening mee en hou het voor iedereen en jezelf leuk, dan maken we er een mooi Oranjefeest van!

STADIONBEZOEK

Check voor je naar het stadion (of eerst naar de Fanzone) gaat of je je digitale wedstrijdticket, ID en mondkapje bij je hebt. Let erop dat je mobiele telefoon voldoende is opgeladen.

COVID-19-polsband

Je krijgt alleen toegang tot de Fanzone en het stadion als je een polsbandje draagt. Dit polsbandje ontvang je op vertoon van je negatieve PCR-test. Probeer meteen op het vliegveld van Boedapest je polsbandje op te halen, om later op de dag lange wachttijden bij andere locaties te voorkomen.

De polsbandjes kunnen zaterdag (8.00 – 20.00 uur) en zondag (7.00 tot 19.00 uur), behalve op het vliegveld, ook worden opgehaald bij de volgende locaties:

  • Papp László Budapest Sportaréna (Stefánia út 2 – nabij het stadion)
  • Groupama Aréna (Üllői út 129)
  • City Park (Városliget Promenade - nabij de Fanzone)

Adres stadion

Het adres van de Ferenc Puskás Aréna is: National Centres For Sport, 1143 Budapest, Stefánia út 51

Waar het stadion te betreden?

Ik heb kaarten voor ingang IX, X of XIII: toegang tot de noordkant van het stadion via Stefánia út.

Ik heb kaarten voor ingangen III of VI: toegang tot de zuidkant van het stadion via Dózsa György út.

Vanaf 15.00 uur is het stadion geopend. Er zijn in en rondom het stadion diverse eet- en drinkgelegenheden. Hieronder vind je de belangrijkste informatie:

Informatie Stadion Informatie Stadion Ga naar de regels die gelden in het stadion.

Alleen tassen kleiner dan A4-formaat mogen, na controle, het stadion in. Tassen, koffers of goederen groter dan dit formaat zijn dus niet toegestaan en worden geweigerd bij de ingang. Er is een opslagmogelijkheid waar je voor € 5,- je bagage kan stallen. Flesjes en blikjes mogen niet mee het stadion in.

Tijdsloten

Om iedereen het stadion veilig en verantwoord te laten betreden, zijn er tijdsloten vastgesteld. Iedere tickethouder heeft een window van 30 minuten gekregen om het stadion te betreden.

Check lichaamstemperatuur

Bij de entree van het stadion word je lichaamstemperatuur gemeten. Als die 37.8 graden of hoger is, word je niet toegelaten.

Spandoeken

Neem je een spandoek mee naar het stadion? Hartstikke leuk! Houd er wel rekening mee dat, vanwege de veiligheid, alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion. Het spandoek mag geen commerciële, politieke, beledigende of discriminerende boodschap bevatten. Spandoeken mogen niet groter zijn dan 2 x 1,5 meter en worden bij de toegang van het stadion gecontroleerd. Verder mogen spandoeken niet aan de reling worden bevestigd. Doe je dat wel, dan wordt het spandoek verwijderd.

Betalen

Tijdens de wedstrijd kun je in het stadion bij verschillende verkooppunten terecht voor frisdranken, koffie, thee en snacks. Je kunt in het stadion betalen met een bank- en/of creditcard. Met cash geld kan bij de sectors 105, 114, 124 en 133 een prepaidkaart worden aangeschaft.

— Tijdens de Fanwalk worden door de KNVB vlaggen uitgedeeld om het stadion mee in te nemen.

HOE KOM IK NAAR HET STADION?

Te voet

De beste manier om het stadion te bereiken, is te voet. Onder begeleiding van de Oranjebus lopen de supporters gezamenlijk over een afstand van zo’n drie kilometer naar de Ferenc Puskás Aréna.

Metro

Neem Metrolijn M2 naar halte Ferenc Puskás Stadion. Daarvandaan is het 5 tot 10 minuten lopen naar het stadion. Volg de EURO 2020-wegbewijzering waarop het entreenummer van je ticket staat.

Neem metrolijn M2 of M4 naar Keleti pályaudvar. Daarvandaan is het over Verseny utca and Dózsa György tien minuten lopen naar het stadion. Volg de EURO 2020 wegbewijzering waarop het entreenummer van je ticket staat.

Tram

Neem tramlijn 1 als je een ticket hebt voor ingang III of IV tot halte Ferenc Puskás Stadion. Vanaf hier is de afstand toto het stadion te voet 7 toto 10 minuten.

Neem tramlijn 1 als je een ticket hebt voor ingang IX, X of XIII tot halte Egressy út/Hungária körút. Daarvandaan is het te voet 5 tot 7 minuten lopen naar het stadion.

Auto

Er zijn geen parkeerplekken bij het stadion, dus we raden aan je auto elders te parkeren en te voet of met het openbaar vervoer naar de wedstrijd te komen.

Kaart Boedapest Kaart Boedapest Ga naar de kaart van Boedapest

FANZONE EN FANWALK

Voorafgaand aan de wedstrijd worden er leuke fan-activiteiten georganiseerd. Zo wordt de EURO 2020 Fanzone voor één dag Oranje gekleurd. We gaan er samen met Charly Lownoise & Mental Theo, Kris Kross Amsterdam, FeestDJRuud en The Originals een mooi feest van maken. Aansluitend kun je achter de Oranjebus meelopen met de Fanwalk richting het stadion.

De Fanzone gaat om 11.00 uur open en sluit om 15.00 uur. Vanaf hier start om 15.00 uur de Fanwalk naar het stadion (ongeveer drie kilometer). De Fanzone is gelegen aan de City Park Ice Rink.

Tijdschema

TijdstipActiviteit
11.00 uurFanzone open
15.00 uurStart Fanwalk
15.00 uur Stadion open
18.00 uurAftrap Nederland - Tsjechië

Houd er rekening mee dat we te gast zijn in Hongarije en dat de organisatie in handen is van de EURO 2020/speelstad. Sommige zaken zijn daarom anders geregeld dan je normaal gesproken misschien gewend bent. Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan in de Fanzone, ook mag je geen eten en drinken meenemen. Op de Fanzone zijn voldoende barretjes en horecagelegenheden te vinden. Ook kan je op de Fanzone niet met cash geld betalen.

Vlaggen

Tijdens de Fanwalk worden door de KNVB vlaggen uitgedeeld om het stadion mee in te nemen. Fans mogen de vlaggen na de wedstrijd mee naar huis nemen.

Oranjefans zonder kaarten

Heb je geen kaarten? Je kunt de wedstrijd van Nederland en ook België – Portugal in de Fanzone volgen op een groot scherm.

HOE KOM IK NAAR DE FANZONE?

Openbaar vervoer

Halte Hősök tere op metrolijn M1 is het dichtstbijzijnde metrostation bij de Fanzone. Vanaf daar is het een paar minuten lopen om de Fanzone te bereiken.

Auto

Parkeerplekken in het centrum van Boedapest zijn schaars en duur, dus we raden aan je auto elders te parkeren en te voet of met het openbaar vervoer naar de Fanzone te komen.

Praktische informatie Praktische informatie Ga naar de gids met alle informatie over EURO 2020 in Boedapest

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen