Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Verenigde Staten-Nederland

KNVB Media
KNVB Media
5 juli 2019, 12:00

De OranjeLeeuwinnen hebben het geflikt: WK-finale! - Foto: KNVB Media

Op zondag 7 juli spelen de OranjeLeeuwinnen de finale op het WK2019 in Frankrijk. Om 17.00 uur vindt in Lyon de aftrap plaats tegen de Verenigde Staten. Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor jouw bezoek aan de wedstrijd.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan zijn wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0343 – 499207 en kun je ons mailen op onsoranje@knvb.nl. Of stel je vraag via de social media-kanalen van OnsOranje. In de KNVB Oranje-app en in het speciale Facebook-event plaatsen we ook het laatste nieuws. We wensen je alvast een goede reis en een mooie wedstrijd!

OnsOranje

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar

Oranjefanzone

Voorafgaand aan de finale worden er leuke fan activiteiten georganiseerd. Samen met de Oranjebus, een Nederlandse artiest en een 538 DJ van Radio 538 gaan we er samen met alle fans een mooi Oranjefeestje maken.

De Fanzone gaat om 11.00 uur open. De Fanzone is gelegen in het centrum van Lyon, Place Antonin Poncet (belangrijk: dit is een andere locatie dan de officiële FIFA Fan Experience gelegen aan het Place Bellecour).

De Oranje Fanzone gaat om 11.00 uur open.

Op de Fanzone is het mogelijk om bij de aangrenzende horecazaken eten en drinken te verkrijgen. Het is ook toegestaan om zelf drinken en eten mee te nemen. Voor de sanitaire voorzieningen verwijzen we je naar de aangrenzende horecagelegenheden en de toiletten op de aangrenzende FIFA Fan Experience.

Let op! Er is warm weer voorspeld. Draag een hoed of pet en drink voldoende water om zo een zonnesteek of uitdroging te voorkomen. Je mag flesjes water meenemen op de Fanzone. Vergeet ook je zonnebrandcrème niet!

 

Tijdschema

TijdstipActiviteit
11.00 uurFanzone open
11.30 uurKNVB Ticket Collection Point open (sluit om 13.30)  
15.00 uurStadion open
17.00 uurAftrap wedstrijd

Let op! Er zal voorafgaand aan deze wedstrijd geen Oranjeparade worden georganiseerd. De afstand tussen het stadion en het centrum is circa 20 km. Zorg dus dat je op tijd (circa twee uur voor aanvang van de wedstrijd) richting het stadion vertrekt.

Afhalen tickets

Heb je via de KNVB kaarten gekocht voor het Oranjevak? Alle kaartkopers krijgen persoonlijk bericht over de afhaallocatie. De afhaallocatie zal in de buurt zijn van de Fanzone. Kaarten liggen op naam van de kaartkoper klaar. Legitimatie is verplicht. Het is niet mogelijk om je kaarten bij het stadion op te halen.

Heb je kaarten via de FIFA gekocht? Dan worden deze per e-mail naar je toegestuurd.

Mobiliteit

Hoe kom ik in het centrum?

Openbaar vervoer
Lyon is een drukke verkeersstad. We adviseren dan ook om met het OV naar het centrum af te reizen. Metrohalte Bellecour is gelegen aan de Fanzone.

Vanaf het treinstation van Lyon (Gare SNCF) is het circa vijfentwintig minuten lopen naar het centrum.

Auto
Er zijn een aantal parkeergelegenheden in de omgeving. Je kunt betaald aan de straat parkeren maar er zijn ook diverse parkeergarages (Parking Bellecour, Parking Indigo, Parking LPA – Antonin Poncet). Volg hiervoor de parkeeraanwijzingen.

Hoe kom ik van het centrum naar het stadion?

Openbaar vervoer

Vanuit het centrum kun je metro A nemen richting Vaulx-en-Velin La Soie. Vanaf halte La Soie gaat een directe shuttlebus naar het stadion. De shuttledienst start drie uur voor aanvang van de wedstrijd. De shuttlebus rijdt tot 75 minuten na de wedstrijd terug naar de opstapplek. Er is geen directe verbinding tussen het centrum en het stadion.

Je hebt een kaartje nodig om toegang te krijgen tot de verschillende tram / busshuttles naar het stadion. Een retourkaartje kost €3,- per persoon.

Bestel hier je tram/shuttlebus ticket Bestel hier je tram/shuttlebus ticket Meer info.

Auto

Parking Lyon Stadium

Het is verplicht om voor deze parkeerplaats vooraf een parkeerkaart te kopen. Een parkeerkaart kost €20,- voor auto’s en €5,- voor motoren. Het parkeerterrein is open vanaf 13.45 uur.

Parkeerkaart Parkeerkaart Bestel hier je parkeerkaart.

Daarnaast zijn een tweetal parkeergelegenheden in de omgeving van het stadion. Vanaf hier kun je met een directe shuttle naar het stadion rijden.

Parking Meyzieu les Panettes en Parking Eurexpo

Vanaf hier rijdt er een directe shuttlebus / tram naar het stadion (ca. 15 minuten).

 • Parkeerplaats is vanaf 13:30 geopend.
 • De eerste shuttlebus / tram vertrekt om 14:00. De shuttlebus/tram rijdt tot 75 minuten na de wedstrijd terug naar de opstapplek.
 • Je betaalt voor het parkeren en de tram samen € 3,- p.p.
 • De shuttledienst start drie uur voor aanvang van de wedstrijd. De shuttlebus rijdt tot 75 minuten na de wedstrijd terug naar de opstapplek.

Bestel hier je tram/shuttlebus ticket Bestel hier je tram/shuttlebus ticket Meer info.

Parking Eurexpo Parking Eurexpo Hoe kom ik bij Parking Eurexpo? Parking Meyzie Les Panette Parking Meyzie Les Panette Hoe kom ik bij Parking Meyzie Les Panette?

Vliegtuig

Vanaf het vliegveld Lyon Saint Exupery neem je de Rhônexpress richting Part-Dieu. Uitstappen bij halte Vaulx-en-Velin la Soie en daar kun je de directe shuttlebus nemen richting het stadion.

Touringcar

Kom je met een eigen bus / touringcar, dan willen we jou via deze weg informeren over het aanmelden voor het parkeren van deze bus bij het stadion van de betreffende speelstad. Via het volgende online platform van de FIFA, dat zowel in het Engels als in het Frans is, kun je de touringcar aanmelden: https://tickets.fwwc19.fr/fr/node/1798.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:  

 • Alleen voor wedstrijddagen
 • Alleen voor bussen
 • Gratis
 • Aanvraag is op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt (beperkingen zijn van toepassing in bepaalde stadions). Dit betekent dat een aanvraag geen garantie biedt voor een parkeerplaats.
 • Na aanvraag ontvang je van de FIFA een bevestigingsmail
 • Vóór de betreffende wedstrijd ontvang je een e-ticket (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Dit e-ticket is alleen geldig voor de aangegeven parkeerplaats.

Heb je nog specifieke vragen over de parkeerprocedure van een eigen bus/ touringcar? Neem dan contact op met de FIFA via parkingbus@loc2019.fr.

Praktische informatie stadion

Vanaf 15.00 uur is het stadion geopend en is het mogelijk om ook daar iets te eten en te drinken.

In alle stadions op het WK in Frankrijk is dezelfde wet- en regelgeving van toepassing. Hieronder lees je de belangrijkste informatie voor jou.

Vlaggen

Er worden vanuit de KNVB vlaggen klaargelegd op de stoelen in het Oranjevak. We willen iedereen verzoeken deze vlaggen na de wedstrijd weer in te leveren bij de KNVB vrijwilligers bij de uitgang van het vak.

Spandoeken

Neem je een spandoek mee naar het stadion? Hartstikke leuk! Houd er wel rekening mee dat, vanwege de veiligheid, alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion. Het spandoek mag geen commerciële, politieke, beledigende of discriminerende boodschap bevatten. Spandoeken mogen niet groter zijn dan 2 x 1,5 meter en worden bij de toegang van het stadion gecontroleerd. Verder mogen spandoeken niet aan de reling worden bevestigd. Doe je dat wel, dan word het spandoek verwijderd.

 

Alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion.

Betalen

Tijdens de wedstrijd kun je in het stadion bij verschillende verkooppunten terecht voor frisdranken, koffie, thee en snacks. Je kunt in het stadion betalen met een VISA-card, een opwaardeer kaart (geldig in alle WK-stadions) of met contant geld. Het is niet mogelijk om met een niet-VISA kaart af te rekenen.

Ondersteuning van de ambassade nodig?

Lees onderstaande flyer en zorg dat je goed voorbereid naar Frankrijk vertrekt.

De KNVB Oranje-app

Download nu de KNVB Oranje-App om op de hoogte te blijven van de meest recente bezoekersinformatie.  In de app, te vinden onder de naam KNVB Oranje, vind je alle praktische informatie over de wedstrijden en natuurlijk exclusieve Oranje content. Ook kun je de meest recente informatie vinden in het Facebook-evenement.

Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen