Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nederland-Zweden

KNVB Media
KNVB Media
2 juli 2019, 8:15

Schrijven de OranjeLeeuwinnen in Lyon opnieuw geschiedenis? - Foto: KNVB Media

Op woensdag 3 juli spelen de OranjeLeeuwinnen de halve finale op het WK2019 in Frankrijk. Om 21.00 uur vindt in Lyon de aftrap plaats tegen Zweden. Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor jouw bezoek aan de wedstrijd.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan zijn wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0343 – 499207 en kun je ons mailen op onsoranje@knvb.nl. Of stel je vraag via de social media-kanalen van OnsOranje. In de KNVB Oranje-app en in het speciale Facebook-event plaatsen we ook het laatste nieuws. We wensen je alvast een goede reis en een mooie wedstrijd!

OnsOranje

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar

 

Geen Oranje Fanzone en Oranjeparade

Voor het eerst dit WK is er voorafgaande aan een wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen geen Oranje Fanzone. Waar dinsdagochtend alleen nog sprake was van het niet kunnen doorgaan van de Oranjeparade, sneuvelde later op last van de gemeentelijke autoriteiten ook de Oranje Fanzone in aanloop naar de halve finale Nederland - Zweden. In eerdere besprekingen met de gemeente Lyon werd het licht voor wat betreft de Fanzone op groen gezet, maar in de loop van vandaag bleek de korte voorbereidingstijd een belemmerende en tegelijkertijd doorslaggevende factor.

Oranje Fanzone in Lyon gaat niet door Oranje Fanzone in Lyon gaat niet door Lees meer.

Afhalen tickets

Heb je via de KNVB kaarten gekocht voor het Oranjevak? Alle kaartkopers krijgen persoonlijk per e-mail bericht over de afhaallocatie. Kaarten liggen op naam van de kaartkoper klaar. Legitimatie is verplicht. Het is niet mogelijk om je kaarten bij het stadion op te halen.

Heb je kaarten via de FIFA gekocht? Dan worden deze per e-mail naar je toegestuurd.

Mobiliteit

Hoe kom ik in het centrum?

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation van Lyon (Gare SNCF) is het circa vijfentwintig minuten lopen naar het centrum. Om met de metro te gaan moet je uitstappen bij halte Bellecour. 

Auto

Er zijn een aantal parkeergelegenheden in de omgeving. Je kunt betaald aan de straat parkeren maar er zijn ook diverse parkeergarages (Parking Bellecour, Parking Indigo, Parking LPA – Antonin Poncet). Volg hiervoor de parkeeraanwijzingen.

Hoe kom ik van het centrum naar het stadion?

Openbaar vervoer

Vanuit het centrum kun je metro A nemen naar halte Vaulx-en-Velin La Soie. Vanaf deze halte gaat een directe shuttlebus naar het stadion. De shuttledienst start 3 uur voor aanvang van de wedstrijd. De shuttlebus rijdt tot 75 minuten na de wedstrijd terug naar de opstapplek. Er is geen directe verbinding tussen het centrum en het stadion.

Je moet een kaartje hebben om toegang te krijgen tot de verschillende tram / busshuttles naar het stadion. Een retourkaartje kost €3,- per persoon. 

Bestel hier je tram/shuttlebus ticket Bestel hier je tram/shuttlebus ticket Meer info.

Auto

Het is mogelijk om betaald te parkeren bij het stadion (Parking Lyon Stadium, 10 Avenue Simone Vei). Je kunt hier alleen parkeren op P1 en P3. Het is verplicht vooraf een parkeerkaart te kopen voor deze parkeergelegenheid. Een parkeerkaart kost €20,- voor auto’s en €5,- voor motoren. Hier parkeren is mogelijk vanaf 3 uur voor aanvang van de wedstrijd. Het is verder niet mogelijk om in de buurt van het stadion te parkeren.

Parkeerkaart Parkeerkaart Bestel hier je parkeerkaart.

Daarnaast zijn een aantal parkeergelegenheden in de omgeving van het stadion. Vanaf hier kun je met een directe shuttle naar het stadion rijden.

  • Parking les Panettes, 69330 Meyzieu. Vanaf hier rijdt een directe shuttlebus naar het stadion (ca. 15 minuten). Je betaalt voor het parkeren en de shuttlebus samen € 3,- p.p.
  • Parking Eurexpo, Boulevard de l'Europe. Vanaf hier rijdt een directe shuttlebus naar het stadion (ca. 15 minuten). Je betaalt voor het parkeren en de shuttlebus € 3,- p.p.

De shuttledienst start 3 uur voor aanvang van de wedstrijd. De shuttlebus rijdt tot 75 minuten na de wedstrijd terug naar de opstapplek. Koop hier je tram/shuttlebusticket:

Je moet een kaartje hebben om toegang te krijgen tot de verschillende tram / busshuttles naar het stadion. Een retourkaartje kost €3,- per persoon.

Tram/Shuttlebus ticket Tram/Shuttlebus ticket Bestel hier je ticket voor de tram/shuttlebus.

Vliegtuig

Vanaf het vliegveld Lyon Saint Exupery neem je de Rhônexpress richting Part-Dieu. Uitstappen bij halte Vaulx-en-Velin la Soie en daar kun je de directe shuttlebus nemen richting het stadion.

Touringcar

Kom je met een eigen bus / touringcar dan willen we jou via deze weg informeren over het aanmelden voor het parkeren van deze bus bij het stadion van de betreffende speelstad. Via het volgende online platform van de FIFA, die zowel in het Engels als in het Frans is, kun je de touringcar aanmelden: https://tickets.fwwc19.fr/fr/node/1798 .

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:  

  • Alleen voor wedstrijddagen
  • Alleen voor bussen
  • Gratis
  • Aanvraag is op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt (beperkingen zijn van toepassing in bepaalde stadions). Dit betekent dat een aanvraag geen garantie biedt voor een parkeerplaats.
  • Na aanvraag ontvang je van de FIFA een bevestigingsmail
  • Uiterlijk 4 dagen vóór de betreffende wedstrijd ontvang je een e-ticket (afhankelijk van beschikbaarheid)
  • Dit e-ticket is alleen geldig voor de aangegeven parkeerplaats.


Doe je meerdere speelsteden met de bus aan? Dien dan voor iedere speelstad afzonderlijk een aanvraag in.

Heb je nog specifieke vragen over de parkeerprocedure van een eigen bus/ touringcar? Neem dan contact op met de FIFA via parkingbus@loc2019.fr.

Praktische informatie stadion

Vanaf 19.00 uur is het stadion geopend en is het mogelijk om ook daar iets te eten en te drinken. Vanaf 16.00 uur is er ook een entertainmentplein voor het stadion.

In alle stadions op het WK in Frankrijk is dezelfde wet- en regelgeving van toepassing. Hieronder lees je de belangrijkste informatie voor jou.

Alleen tassen kleiner dan 25 x 25 x 25 cm mogen, na controle, het stadion in. Tassen, koffers of goederen groter dan dit formaat zijn dus niet toegestaan en worden geweigerd bij de ingang. Er is een (gratis) opslagmogelijkheid. Flesjes en blikjes mogen niet mee het stadion in.

Vlaggen

Er worden vanuit de KNVB vlaggen klaargelegd op de stoelen in het Oranjevak. We willen iedereen verzoeken deze vlaggen na de wedstrijd weer in te leveren bij de KNVB vrijwilligers bij de uitgang van het vak.

Spandoeken

Neem je een spandoek mee naar het stadion? Hartstikke leuk! Houd er wel rekening mee dat, vanwege de veiligheid, alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion. Het spandoek mag geen commerciële, politieke, beledigende of discriminerende boodschap bevatten. Spandoeken mogen niet groter zijn dan 2 x 1,5 meter en worden bij de toegang van het stadion gecontroleerd. Verder mogen spandoeken niet aan de reling worden bevestigd. Doe je dat wel, dan word het spandoek verwijderd.

Betalen

Tijdens de wedstrijd kun je in het stadion bij verschillende verkooppunten terecht voor frisdranken, koffie, thee en snacks. Je kunt in het stadion betalen met een VISA-card, een opwaardeer kaart (geldig in alle WK-stadions) of met contant geld. Het is niet mogelijk om met een niet-VISA kaart af te rekenen.

Alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion.

Ondersteuning van de ambassade nodig?

Lees onderstaande flyer en zorg dat je goed voorbereid naar Frankrijk vertrekt.

De KNVB Oranje-app

Download nu de KNVB Oranje-App om op de hoogte te blijven van de meest recente bezoekersinformatie.  In de app, te vinden onder de naam KNVB Oranje, vind je alle praktische informatie over de wedstrijden en natuurlijk exclusieve Oranje content. Ook kun je de meest recente informatie vinden in het Facebook-evenement.

Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen