Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nederland-Japan

KNVB Media
KNVB Media
22 juni 2019, 13:00

Hopelijk is het stadion in Rennes net zo oranjegekleurd als in Reims. - Foto: KNVB Media

Op dinsdag 25 juni spelen de OranjeLeeuwinnen de achtste finale op het WK2019 in Frankrijk. Om 21.00 uur vindt in Rennes de aftrap plaats tegen Japan. Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor jouw bezoek aan de wedstrijd.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan zijn wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0343 – 499207 en kun je ons mailen op onsoranje@knvb.nl.  Of stel je vraag via de social media-kanalen van OnsOranje. In de KNVB Oranje-app en in het speciale Facebook-event plaatsen we ook het laatste nieuws. We wensen je alvast een goede reis en een mooie wedstrijd!

Oranje Fanzones -en parades

Voorafgaand aan de wedstrijd worden er leuke fan-activiteiten georganiseerd. Zo wordt de FIFA Fanzone voor één dag Oranje gekleurd. We gaan er samen met een Nederlandse artiest en een DJ van 538 een mooi Oranjefeestje van maken. Aansluitend kun je meelopen met de Oranjeparade.

De Fanzone gaat om 12.00 uur open, maar zal vanaf 15.30 uur in Oranje sferen zijn. Vanaf hier vertrekt de Oranjeparade om 18.10 uur naar het stadion (ongeveer 1,8 km). De Fanzone is gelegen aan de Mail François Mitterrand, Rennes. Fanzone 1 tot en met 3 zijn Oranjefanzone.  Het adres van Stade Roazhon Park is: 111 Rue de Lorient, 35000 Rennes, Frankrijk.

Net als in Reims zal ook in Rennes een Oranjeparade naar het stadion zijn.

Tijdschema

TijdstipGebeurtenis
12.00 uurFanzone open
15.30 uurFanzone in Oranje sferen
16.00 - 18.00 uurKNVB Ticket Collection Point open
18.10 uurStart Oranjeparade
19. 00 uurStadion open
21.00 uurAftrap Nederland-Japan

Houd er rekening mee dat we te gast zijn in Frankrijk en dat de organisatie in handen is van de FIFA/speelstad. Sommige zaken zijn daarom anders geregeld dan je normaal gesproken misschien gewend bent. Plastic flessen, blikjes en eten mogen mee worden genomen naar de Fanzone. Op de Fanzone zijn ook een aantal barretjes en horecagelegenheden te vinden. Voor de sanitaire voorzieningen verwijzen we je naar deze horecagelegenheden en de toiletten op de Fanzone.

Let op. Er is zeer warm weer voorspeld, dus neem voldoende water mee.

De Fanzone is gelegen aan de Mail François Mitterrand

Afhalen tickets

Heb je via de KNVB kaarten gekocht voor het Oranjevak? Alle kaartkopers krijgen persoonlijk bericht over de afhaallocatie. De afhaallocatie zal in de buurt zijn van de Fanzone. Kaarten liggen op naam van de kaartkoper klaar. Legitimatie is verplicht. Het is niet mogelijk om je kaarten bij het stadion op te halen.

Heb je kaarten via de FIFA gekocht? Dan worden deze per e-mail naar je toegestuurd.

Mobiliteit

Hoe kom ik naar de Fanzone?

Openbaar vervoer
Om met de bus naar de Fanzone te gaan moet je uitstappen bij bushalte le Mail (bus 11). Vanaf het treinstation van Rennes (Gare SNCF) is het circa 25 minuten lopen naar de Fanzone.

Auto

Er zijn diverse parkeergelegenheden in en rond Rennes. Vanaf hier kun je te voet of met het openbaar vervoer naar de Fanzone komen.

P & R; parkeer je auto net buiten de stad en reis verder met het openbaar vervoer

Parkeerterrein bij P&R J.F. Kennedy, Villejean-Université, Henri Fréville en La Poterie. Vanaf hier kun je de metro nemen naar het centrum halte République . Op basis van een geldig metro kaartje kun je gratis parkeren. Vanaf halte République is het nog 10 minuten lopen naar de Fanzone.

Parkeren in het centrum

 • Parkeerterrein Arsenal C-Park, Boulevard de la Tour d'Auvergne. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar de Fanzone
 • Parking Chézy-Dinan C-PARK, Rue du Louis d'Or. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de Fanzone.
 • C-PARK / Parking Colombier, 40 Place du Colombier. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parking De Gaulle-Gare C-PARK, Esplanade Général de Gaulle. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parking Gare Sud C-PARK, 19 Rue de Châtillon. Vanaf hier is het 25 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parking Hoche C-PARK, Place Hoche. Vanaf hier is het 20 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parking Les Lices C-Park, 17 Place des Lices. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parking Kléber C-PARK, Rue Kléber. Vanaf hier is het 17 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parking Vilaine C-PARK, Quai Duguay Trouin. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de Fanzone.

Pendelbus

Er rijden vanaf 19.15 uur (gratis) pendelbussen vanaf Place de la République (bushalte bus 11, tegenover Cafe de la Paix). De bus brengt je naar het stadion.

De jacht van de OranjeLeeuwinnen gaat door in Rennes.

Hoe kom ik naar het stadion?

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation van Rennes (Gare SNCF) is het circa 45 minuten lopen naar het stadion. Ook is er een busverbinding naar het stadion, bus 11 vanaf bushalte Gares. Stap uit bij halte Roahzon Park (“World Cup Stop”). Vanaf hier is het nog 1 minuut lopen naar het stadion.

Auto

Er zijn diverse parkeergelegenheden in en rond Rennes. Vanaf hier kun je te voet of met het openbaar vervoer naar het stadion gaan. Je kunt op de volgende terreinen parkeren:

P & R; parkeer je auto net buiten de stad en reis verder met het openbaar vervoer

Parkeerterrein bij P&R J.F. Kennedy, Villejean-Université, Henri Fréville en La Poterie. Vanaf hier kun je de metro nemen naar het centrum halte République. Op basis van een geldig metro kaartje kun je gratis parkeren.

Vanaf 19.15 uur rijden er (gratis) pendelbussen vanaf Place de la République (bushalte bus 11, tegenover Cafe de la Paix) naar het stadion.

Parkeren in het centrum

 • Parking Arsenal C-Park, Boulevard de la Tour d'Auvergne. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte Place de Bretagne bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”)
 • Parking Chézy-Dinan C-PARK, Rue du Louis d'Or. Vanaf hier is het 30 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte Place de Bretagne bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”)
 • C-PARK / Parking Colombier, 40 Place du Colombier. Vanaf hier is het 35 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte République bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”).
 • Parking De Gaulle-Gare C-PARK, Esplanade Général de Gaulle. Vanaf hier is het 40 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte Champs Libres bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”).
 • Parking Gare Sud C-PARK, 19 Rue de Châtillon. Vanaf hier is het 45 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte Gares bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”).
 • Parking Hoche C-PARK, Place Hoche. Vanaf hier is het 40 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte République bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”).
 • Parking Les Lices C-Park, 17 Place des Lices. Vanaf hier is het 30 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte Place de Bretagne bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”).
 • Parking Kléber C-PARK, Rue Kléber. Vanaf hier is het 40 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte République bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”).
 • Parking Vilaine C-PARK, Quai Duguay Trouin. Vanaf hier is het 30 minuten lopen naar het stadion. Of je neemt vanaf bushalte Place de Bretagne bus 11 naar bushalte Roazhon Park (“World Cup Stop”).

Kom je vanaf de Fanzone, maar wil of kan je niet met de Oranjeparade meelopen naar het stadion, neem dan bus 11 vanaf halte Le Mail naar halte Roazhon Park (“World Cup stop”). Vanaf hier is het nog een minuut lopen naar het stadion. Of je neemt de gratis pendelbus.

Pendelbus

Er rijden vanaf 19.15 uur (gratis) pendelbussen vanaf Place de la République (bushalte bus 11, tegenover Cafe de la Paix). De bus brengt je naar het stadion.

Touringcar

Kom je met een eigen bus / touringcar dan willen we jou via deze weg informeren over het aanmelden voor het parkeren van deze bus bij het stadion van de betreffende speelstad. Via het volgende online platform van de FIFA, die zowel in het Engels als in het Frans is, kun je de touringcar aanmelden: https://tickets.fwwc19.fr/fr/node/1798 .

Voor bussen zijn aparte parkeervoorzieningen aanwezig.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:  

 • Alleen voor wedstrijddagen;
 • Alleen voor bussen;
 • Gratis;
 • Aanvraag is op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt (beperkingen zijn van toepassing in bepaalde stadions). Dit betekent dat een aanvraag geen garantie biedt voor een parkeerplaats;
 • Na aanvraag ontvang je van de FIFA een bevestigingsmail;
 • Uiterlijk vier dagen vóór de betreffende wedstrijd ontvang je een e-ticket (afhankelijk van beschikbaarheid);
 • Dit e-ticket is alleen geldig voor de aangegeven parkeerplaats.

Doe je meerdere speelsteden met de bus aan? Dien dan voor iedere speelstad afzonderlijk een aanvraag in.

Heb je nog specifieke vragen over de parkeerprocedure van een eigen bus/ touringcar? Neem dan contact op met de FIFA via parkingbus@loc2019.fr.

Praktische informatie stadion

Adres: Stade Roazhon Park,111 Rue de Lorient, 35000 Rennes, Frankrijk.

Vanaf 19.00 uur is het stadion geopend. Er zijn in en rondom het stadion diverse eet- en drinkgelegenheden. In alle stadions op het WK in Frankrijk is dezelfde wet- en regelgeving van toepassing. Hieronder lees je de belangrijkste informatie.

 

Alleen tassen kleiner dan 25 x 25 x 25 cm mogen, na controle, het stadion in. Tassen, koffers of goederen groter dan dit formaat zijn dus niet toegestaan en worden geweigerd bij de ingang. Er is een (gratis) opslagmogelijkheid. Flesjes en blikjes mogen niet mee het stadion in.

Vlaggen

Er worden vanuit de KNVB vlaggen klaargelegd op de stoelen in het Oranjevak. We willen ieder verzoeken deze vlaggen na de wedstrijd weer in te leveren bij de KNVB vrijwilligers bij de uitgang van het vak.

Spandoeken

Neem je een spandoek mee naar het stadion? Hartstikke leuk! Houd er wel rekening mee dat, vanwege de veiligheid, alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion. Het spandoek mag geen commerciële, politieke, beledigende of discriminerende boodschap bevatten. Spandoeken mogen niet groter zijn dan 2 x 1,5 meter en worden bij de toegang van het stadion gecontroleerd. Verder mogen spandoeken niet aan de reling worden bevestigd. Doe je dat wel, dan word het spandoek verwijderd.

Betalen

Tijdens de wedstrijd kun je in het stadion bij verschillende verkooppunten terecht voor frisdranken, koffie, thee en snacks. Je kunt in het stadion betalen met een VISA-card, een opwaardeer kaart (geldig in alle WK-stadions) of met contant geld. Het is niet mogelijk om met een niet-VISA kaart af te rekenen.

Alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion.

Ondersteuning van de ambassade nodig?

Lees onderstaande flyer en zorg dat je goed voorbereid naar Frankrijk vertrekt.

De KNVB Oranje-app

Download nu de KNVB Oranje-App om op de hoogte te blijven van de meest recente bezoekersinformatie.  In de app, te vinden onder de naam KNVB Oranje, vind je alle praktische informatie over de wedstrijden en natuurlijk exclusieve Oranje content. Ook kun je de meest recente informatie vinden in het Facebook-evenement.

Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen