Bezoekersinformatie Nederland - Canada

KNVB Media
KNVB Media
19 juni, 9:30

De OranjeLeeuwinnen vieren de overwinning op Nieuw-Zeeland. - Foto: KNVB Media

Op donderdag 20 juni komen de OranjeLeeuwinnen in actie voor de laatste wedstrijd van de groepsfase op het WK2019 in Frankrijk. Om 18.00 uur vindt in Reims de aftrap plaats tegen Canada. Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor jouw bezoek aan de wedstrijd.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan zijn wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0343 – 499207 en kun je ons mailen op onsoranje@knvb.nl.  Of stel je vraag via de social media-kanalen van OnsOranje. In de KNVB Oranje-app en in het speciale Facebook-event plaatsen we ook het laatste nieuws. We wensen je alvast een goede reis en een mooie wedstrijd!

Oranje Fanzone en - parade

Voorafgaand aan de wedstrijd worden er leuke fan-activiteiten georganiseerd. Zo wordt de FIFA Fanzone voor één dag Oranje gekleurd. We gaan er samen met een Nederlandse artiest en een DJ van 538 een mooi Oranjefeestje van maken. Aansluitend kun je meelopen met de Oranjeparade.

De Fanzone gaat om 12.00 uur open. Vanaf hier vertrekt de Oranjeparade om 15.30 uur naar het stadion (ongeveer 1,6 km). De Fanzone is gelegen aan de Rue Saint-Symphorien (achter de kathedraal Notre-Dame in het centrum van Reims).

De fanzone is te vinden achter de Notre Dame

Wees op tijd want de Franse autoriteiten laten maximaal 3.000 Oranjefans toe op de Fanzone in verband met de veiligheid. Uiteraard zullen wij hierover communiceren op het moment dat dit het geval is. Er vindt fouillering en tassencontrole plaats bij de ingang van de Fanzone.

Houd er tevens rekening mee dat we te gast zijn in Frankrijk en dat de organisatie in handen is van de FIFA/speelstad. Sommige zaken zijn daarom anders geregeld dan je normaal gesproken misschien gewend bent. Drinken in plastic flessen en kleine hoeveelheden eten mogen mee worden genomen naar de fanzone. Net buiten de Fanzone, in de buurt van de kathedraal, zijn diverse eet- en drinkgelegenheden. Voor de sanitaire voorzieningen verwijzen we je naar deze horecagelegenheden en de toiletten op de Fanzone. Daarnaast vind je een aantal toiletten langs de route van de parade.

Tijdschema

TijdGebeurtenis
11.30-14.30 uurKNVB Ticket Collection Point open
12.00 uurFanzone open
15.30 uurStart Oranjefanparade
16.00 uurStadion open
18.00 uurAftrap wedstrijd

Afhalen tickets

Heb je via de KNVB kaarten gekocht voor het Oranjevak? Alle kaartkopers krijgen persoonlijk bericht over de afhaallocatie. De afhaallocatie zal in de buurt zijn van de Fanzone. Kaarten liggen op naam van de kaartkoper klaar. Legitimatie is verplicht. Het is niet mogelijk om je kaarten bij het stadion op te halen.

Heb je kaarten via de FIFA gekocht? Dan worden deze per e-mail naar je toegestuurd.

Mobiliteit

Hoe kom ik naar de Fanzone?

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Reims is niet gratis, ook niet op vertoon van je wedstrijdticket. Een kaartje voor het openbaar vervoer is € 1,60 en te koop in de tram of bij de tramhalte.Om met de tram naar de Fanzone te gaan moet je uitstappen bij halte Opera-Cathedrale. Vanaf het treinstation van Reims (Gare SNCF) is het circa vijftien minuten lopen naar de Fanzone.

Auto

Er zijn diverse parkeergelegenheden in en rond Reims. Vanaf hier kun je zowel te voet als met de tram naar de Fanzone komen. Gemiddeld kost parkeren in een parkeergarage € 2,- per uur.

P & R; parkeer je auto net buiten de stad en reis verder met de tram

Parkeerterrein bij P&R Belgesarrêt of Hôpital Debré. Vanaf hier kun je de tram nemen naar halte Opera-Cathedrale.

Parkeren in het centrum

 • Parkeerterrein Effia bij het Centraal Station, vanaf hier is het 15 minuten lopen naar de Fanzone of je neemt vanaf Gare Reims de tram naar halte Opera-Cathedrale.
 • Parkeerterrein Joffre, Boulevard Joffre, vanaf hier is het 20 minuten lopen naar de Fanzone of je neemt vanaf Gare Reims de tram naar halte Opera-Cathedrale.
 • Parkeerterrein Buirette, vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parkeerterrein Cathedrale. Dit is vlakbij de Fanzone.
 • Parkeerterrein Erlon. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parkeerterrein Gambetta. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parkeerterrein Hôtel de Ville. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de Fanzone.
 • Parking Boulingrin. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar de Fanzone.

Hoe kom ik naar het stadion?

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation van Reims (Gare SNCF) is het circa 30 minuten lopen naar het stadion. Ook is er een tramverbinding naar het stadion. Stap uit bij halte Courlancy ("World Cup stop"). Vanaf hier is het nog ca. vijf minuten lopen naar het stadion.

Auto

Het is niet mogelijk om de auto bij het stadion te parkeren. Er zijn diverse parkeergelegenheden in en rond Reims. Vanaf hier kun je zowel te voet als met de tram naar het stadion gaan. Je kunt op de volgende terreinen parkeren:

P & R; parkeer je auto net buiten de stad en reis verder met de tram

Parkeerterrein bij P&R Belgesarrêt of Hôpital Debré. Vanaf hier kan je de tram nemen naar halte Courlancy ("World Cup stop").

Parkeren in het centrum

 • Parkeerterrein Effia bij het Centraal Station. Vanaf hier is het 25 minuten lopen naar het stadion of je neemt vanaf Gare Reims de tram naar halte Courlancy (“World Cup Stop”).
 • Parkeerterrein Joffre, Boulevard Joffre. Vanaf hier is het 30 minuten lopen naar het stadion of je neemt vanaf Gare Reims de tram naar halte Courlancy (“World Cup Stop”).
 • Parkeerterrein Buirette. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar het stadion.
 • Parkeerterrein Cathedrale. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar het stadion of je neemt vanaf tramhalte Opera-Cathedrale de tram naar halte Courlancy (“World Cup Stop”).
 • Parkeerterrein Erlon. Vanaf hier is het 20 minuten lopen naar het stadion of je neemt vanaf Gare Reims de tram naar halte Courlancy (“World Cup Stop”).
 • Parkeerterrein Gambetta. Vanaf hier is het 20 minuten lopen naar het stadion.
 • Parkeerterrein Hôtel de Ville. Vanaf hier is het 25 minuten lopen naar het stadion of je neemt vanaf tramhalte Opera-Cathedrale de tram naar halte Courlancy (“World Cup Stop”).
 • Parking Boulingrin. Vanaf hier is het 30 minuten lopen naar de het stadion of je neemt vanaf Gare Reims de tram naar halte Courlancy (“World Cup Stop”).

Kom je vanaf de Fanzone, maar wil of kan je niet met de Oranjeparade meelopen naar het stadion, neem dan de tram vanaf halte Opera-Cathedrale naar halte Courlancy ("World Cup stop"). Vanaf hier is het nog circa vijf minuten lopen naar het stadion.

Bekijk hieronder de plattegrond van Reims, inclusief parkeermogelijkheden, bezienswaardigheden en overige informatie.

 

Touringcar

Kom je met een eigen bus / touringcar dan willen we jou via deze weg informeren over het aanmelden voor het parkeren van deze bus bij het stadion van de betreffende speelstad. Via het volgende online platform van de FIFA, die zowel in het Engels als in het Frans is, kun je de touringcar aanmelden: https://tickets.fwwc19.fr/fr/node/1798 .

Voor bussen zijn aparte parkeervoorzieningen aanwezig.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:  

 • Alleen voor wedstrijddagen;
 • Alleen voor bussen;
 • Gratis;
 • Aanvraag is op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt (beperkingen zijn van toepassing in bepaalde stadions). Dit betekent dat een aanvraag geen garantie biedt voor een parkeerplaats;
 • Na aanvraag ontvang je van de FIFA een bevestigingsmail;
 • Uiterlijk vier dagen vóór de betreffende wedstrijd ontvang je een e-ticket (afhankelijk van beschikbaarheid);
 • Dit e-ticket is alleen geldig voor de aangegeven parkeerplaats.

Doe je meerdere speelsteden met de bus aan? Dien dan voor iedere speelstad afzonderlijk een aanvraag in.

Heb je nog specifieke vragen over de parkeerprocedure van een eigen bus/ touringcar? Neem dan contact op met de FIFA via parkingbus@loc2019.fr.

Praktische informatie stadion

Vanaf 16.00 uur is het stadion geopend en is het mogelijk om ook daar iets te eten en te drinken. In alle stadions op het WK in Frankrijk is dezelfde wet- en regelgeving van toepassing. Hieronder lees je de belangrijkste informatie.

Tassenbeleid

Alleen tassen kleiner dan 25 x 25 x 25 cm mogen, na controle, het stadion in. Tassen, koffers of goederen groter dan dit formaat zijn dus niet toegestaan en worden geweigerd bij de ingang. Er is een (gratis) opslagmogelijkheid. Flesjes en blikjes mogen niet mee het stadion in.

Spandoeken

Neem je een spandoek mee naar het stadion? Hartstikke leuk! Houd er wel rekening mee dat, vanwege de veiligheid, alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion. Het spandoek mag geen commerciële, politieke, beledigende of discriminerende boodschap bevatten. Spandoeken mogen niet groter zijn dan 2 x 1,5 meter en worden bij de toegang van het stadion gecontroleerd. Verder mogen spandoeken niet aan de reling worden bevestigd. Doe je dat wel, dan word het spandoek verwijderd.

Betalen

Tijdens de wedstrijd kun je in het stadion bij verschillende verkooppunten terecht voor frisdranken, koffie, thee en snacks. Je kunt in het stadion betalen met een VISA-card, een opwaardeer kaart (geldig in alle WK-stadions) of met contant geld. Het is niet mogelijk om met een niet-VISA kaart af te rekenen.

 Alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion.

Ondersteuning van de ambassade nodig?

Lees onderstaande flyer en zorg dat je goed voorbereid naar Frankrijk vertrekt.

De KNVB Oranje-app

Download nu de KNVB Oranje-App om op de hoogte te blijven van de meest recente bezoekersinformatie.  In de app, te vinden onder de naam KNVB Oranje, vind je alle praktische informatie over de wedstrijden en natuurlijk exclusieve Oranje content. Ook kun je de meest recente informatie vinden in het Facebook-evenement.

Download de KNVB Oranje appDownload de KNVB Oranje app.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Om je bezoek aan onze websites optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. Cookies om het verkeer over onze sites te analyseren en cookies om (advertentie)inhoud te personaliseren en sociale media content aan te bieden. Natuurlijk vinden wij je privacy belangrijk, daarom kun je deze cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.