Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nederland - Kameroen

KNVB Media
KNVB Media
13 juni 2019, 13:00

De OranjeLeeuwinnen spelen voor het eerst in de historie tegen Kameroen. - Foto: KNVB Media

Op zaterdag 15 juni komen de OranjeLeeuwinnen voor de tweede keer in actie op het WK2019 in Frankrijk. In Valenciennes wordt om 15.00 uur afgetrapt tegen Kameroen. Op deze pagina vind je alle praktische informatie met betrekking tot jouw bezoek aan de wedstrijd.

Meer dan 13.000 Nederlandse fans zullen afreizen naar Valenciennes. Houd dus rekening met grote drukte op de weg, op de fanzone en rond het stadion. Vertrek daarom op tijd vanuit huis.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan zijn wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0343-499207 en kun je ons mailen op onsoranje@knvb.nl. Je kunt je vragen daarnaast ook stellen via de social media-kanalen van OnsOranje. In de KNVB Oranje-app en in het speciale Facebook-event plaatsen we ook het laatste nieuws. We wensen je alvast een goede reis en een mooie wedstrijd!

Oranjefanzones-en parades

Voorafgaand aan de wedstrijd worden er leuke fan-activiteiten georganiseerd. Zo wordt de FIFA fanzone voor één dag Oranje gekleurd. We gaan er samen met een Nederlandse artiest en een DJ van 538 een mooi Oranjefeestje van maken. Aansluitend kun je meelopen met de Oranjefanparade.

 

De FIFA fanzone is in het centrum van Valenciennes.

De fanzone gaat om 10.00 uur open. Vanaf hier vertrekt de Oranjefanparade om 12.15 uur naar het stadion (circa 2,3 km). De fanzone is gelegen midden in het centrum van Valenciennes aan het Place d'Armes.

Houd er rekening mee dat we te gast zijn in Frankrijk en dat de organisatie in handen is van de FIFA/speelstad. Sommige zaken zijn daarom anders geregeld dan je normaal gesproken misschien gewend bent. Op de fanzone is het mogelijk om bij de aangrenzende horecazaken eten en drinken te verkrijgen. Ook bevinden zich net buiten de fanzone diverse eet-en drinkgelegenheden. Het is toegestaan om zelf drinken (in plastic bekers / flesjes ) en eten in kleine hoeveelheden mee te mee te nemen. Voor de sanitaire voorzieningen verwijzen we je naar de horecagelegenheden en de toiletten op de fanzone. We hebben vernomen dat het aantal voorzieningen mogelijk aan de krappe kant is gelet op het aantal verwachte fans. Wees hierop voorbereid.

Afhalen tickets

Heb je via de KNVB kaarten gekocht voor het Oranjevak? Alle kaartkopers krijgen persoonlijk bericht over de afhaallocatie. De afhaallocatie zal in de buurt zijn van de Fanzone. Kaarten liggen op naam van de kaartkoper klaar. Legitimatie is verplicht. Het is niet mogelijk om je kaarten bij het stadion op te halen. Als je je kaarten moet ophalen bij het KNVB Ticket Collection Point, dan adviseren je om bij P6 (Parking Lacuzon – Rue Adolphe Lacuzon) te parkeren. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar de fanzone.

Heb je kaarten via de FIFA gekocht? Dan worden deze per e-mail naar je toegestuurd.

Ook in Valenciennes is er een Oranjefanparade. 

Mobiliteit

Op vertoon van je ticket is het op de wedstrijddag mogelijk om gratis met de tram te reizen. Het is niet mogelijk om de auto bij het stadion te parkeren.

Hoe kom ik naar de Fanzone?

Openbaar vervoer

Om met de tram naar de fanzone te gaan moet je uitstappen bij halte Hôtel de Ville. Vanaf het treinstation van Valenciennes (Gare SNCF) is het circa tien minuten lopen naar de fanzone. Op diverse plekken in de stad kun je tegen betaling middels een app een fiets huren (zie plattegrond).

Auto

Er zijn diverse parkeergelegenheden in en rond Valenciennes. Vanaf hier kun je zowel te voet als met de tram naar de fanzone komen. Volg hiervoor de stickers op de stoep met de tekst FIFA Fan Experience.

Volg de stickers naar de FIFA fanzone.

Op vertoon van je wedstrijdticket kun je op de volgende parkeerterreinen parkeren:

 • P6 - Parking Lacuzon (Rue Adolphe Lacuzon): Vanaf hier is het 15 min. lopen naar de fanzone.
 • P7 - Parking Poterne (Place Poterne): Vanaf hier is het 10 min. lopen naar de fanzone
 • P10 (A. D, E) -  Université Polytechnique Hauts-de-France  (universiteitscampus): Neem vanaf hier de tram en stap uit bij halte Hôtel de Ville voor een bezoek aan de fanzone.
 • P+R Transvilles Université (alleen voor motoren): Neem de tram en stap uit bij halte Hôtel de Ville.

Let op: P8 is gesloten op de wedstrijddag van de OranjeLeeuwinnen.

Hoe kom ik naar het stadion?

 

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation van Valenciennes (Gare SNCF) is het circa dertig minuten lopen naar het stadion. Ook is er een tramverbinding naar het stadion. Stap uit bij halte Nungesser. Vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar het stadion. Volg de stickers op de stoep voor de wandelroute naar het stadion. Op diverse plekken in de stad kun je tegen betaling middels een app een fiets huren (zie plattegrond).

Auto

Er zijn diverse parkeergelegenheden in en rond van Valenciennes (zie plattegrond voor locaties). Vanaf hier kun je zowel te voet als met de tram naar het stadion gaan. Volg de stickers op de stoep voor de wandelroute naar het stadion. Op vertoon van je wedstrijdticket kun je op de volgende parkeerterreinen parkeren:

 • P6 - Parking Lacuzon (Rue Adolphe Lacuzon): Vanaf hier is het dertig minuten lopen naar het stadion. Ook is het mogelijk een deel van de route per tram af te leggen. Stap op bij halte Porte de Paris en neem de tram (richting Université). Stap na twee haltes uit bij Nungesser. Vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar het stadion.
 • P7 - Parking Poterne (place Poterne): Vanaf hier is het dertig minuten lopen naar het stadion.
 • P10 (A. D, E) –  Université Polytechnique Hauts-de-France  (universiteitscampus): Neem de tram stap uit bij halte Nungesser. Vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar het stadion.
 • P+R Transvilles Université (alleen voor motoren): Neem de tram vanaf halte Université (richting Espace Villars) en stap uit bij halte Nungesser. Vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar het stadion.

Let op: P8 is gesloten op de wedstrijddag van de OranjeLeeuwinnen.


Kom je vanaf de fanzone maar wil of kan je niet met de Oranjeparade naar het stadion lopen? Neem dan de tram vanaf Hôtel de Ville naar halte Nungesser. Vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar het stadion.

Bekijk hier de plattegrond van Valenciennes, inclusief parkeermogelijkheden, bezienswaardigheden en overige informatie.

Touringcar/bus

Kom je met een eigen bus / touringcar dan willen we jou via deze weg informeren over het aanmelden voor het parkeren van deze bus bij het stadion van de betreffende speelstad. Via het volgende online platform van de FIFA, die zowel in het Engels als in het Frans is, kun je de touringcar aanmelden: https://tickets.fwwc19.fr/fr/node/1798 .

 

Voor bussen zijn aparte parkeervoorzieningen.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:  

 • Alleen voor wedstrijddagen;
 • Alleen voor bussen;
 • Gratis;
 • Aanvraag is op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt (beperkingen zijn van toepassing in bepaalde stadions). Dit betekent dat een aanvraag geen garantie biedt voor een parkeerplaats;
 • Na aanvraag ontvang je van de FIFA een bevestigingsmail;
 • Uiterlijk vier dagen vóór de betreffende wedstrijd ontvang je een e-ticket (afhankelijk van beschikbaarheid);
 • Dit e-ticket is alleen geldig voor de aangegeven parkeerplaats.

Doe je meerdere speelsteden met de bus aan? Dien dan voor iedere speelstad afzonderlijk een aanvraag in.

Heb je nog specifieke vragen over de parkeerprocedure van een eigen bus/ touringcar? Neem dan contact op met de FIFA via parkingbus@loc2019.fr.

Praktische informatie stadion

Vanaf 13.00 uur is het stadion geopend en is het mogelijk om ook daar iets te eten en te drinken. Rondom het stadion zijn daarnaast nog vier cafés aan de zijde van Avenue de Reims.

In alle stadions op het WK in Frankrijk is dezelfde wet- en regelgeving van toepassing. Hieronder lees je de belangrijkste informatie.

 

Tassenbeleid

Alleen tassen kleiner dan 25 x 25 x 25 cm mogen, na controle, het stadion in. Tassen, koffers of goederen groter dan dit formaat zijn dus niet toegestaan en worden geweigerd bij de ingang. Er is een (gratis) opslagmogelijkheid. Flesjes en blikjes mogen niet mee het stadion in.

Spandoeken

Neem je een spandoek mee naar het stadion? Hartstikke leuk! Houd er wel rekening mee dat, vanwege de veiligheid, alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion. Het spandoek mag geen commerciële, politieke, beledigende of discriminerende boodschap bevatten. Spandoeken mogen niet groter zijn dan 2 x 1,5 meter en worden bij de toegang van het stadion gecontroleerd.

Alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion.

Betalen

Tijdens de wedstrijd kun je in het stadion bij verschillende verkooppunten terecht voor frisdranken, koffie, thee en snacks. Je kunt in het stadion betalen met een VISA-card, een opwaardeer kaart (geldig in alle WK-stadions) of met contant geld. Het is niet mogelijk om met een niet-VISA kaart af te rekenen.

Ondersteuning van de ambassade nodig?

Lees onderstaande flyer en zorg dat je goed voorbereid naar Frankrijk vertrekt.

De KNVB Oranje-app

Download nu de KNVB Oranje-App om op de hoogte te blijven van de meest recente bezoekersinformatie.  In de app, te vinden onder de naam KNVB Oranje, vind je alle praktische informatie over de wedstrijden en natuurlijk exclusieve Oranje content. Ook kun je de meest recente informatie vinden in het Facebook-evenement.

Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen