Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nieuw-Zeeland - Nederland

KNVB Media
KNVB Media
3 juni 2019, 19:00

De OranjeLeeuwinnen starten hun WK-toernooi tegen Nieuw-Zeeland - Foto: KNVB Media

Op dinsdag 11 juni komen de OranjeLeeuwinnen voor het eerst in actie op het WK 2019 in Frankrijk. Om 15.00 uur vindt in Le Havre de aftrap plaats tegen Nieuw-Zeeland. Op deze pagina vind je alle praktische informatie met betrekking tot jouw bezoek aan de wedstrijd.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan zijn wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0343-499207 en kun je ons mailen op onsoranje@knvb.nl. Je kunt je vragen daarnaast ook stellen via de social media-kanalen van OnsOranje. In de KNVB Oranje-app en in het speciale Facebook-event plaatsen we ook het laatste nieuws. We wensen je alvast een goede reis en een mooie wedstrijd!

Oranjefanzones-en parades

Voorafgaand aan de wedstrijd worden er leuke fan-activiteiten georganiseerd. Zo wordt de FIFA fanzone voor één dag Oranje gekleurd. We gaan er samen met een Nederlandse artiest en een DJ van 538 een mooi Oranjefeestje van maken. Aansluitend kun je meelopen met de Oranjefanparade.

De fanzone gaat om 10.00 uur open. Vanaf hier vertrekt de Oranjefanparade om 11.30 uur naar het station (circa 2,2 km). Vanaf het station word je met de gratis pendelbus naar het stadion gebracht. De fanzone is gelegen aan het strand van Le Havre aan de Boulevard Albert 1er.

Ook in Frankrijk is er een Oranjefanparade naar het stadion.

Houd er rekening mee dat we te gast zijn in Frankrijk en de organisatie in handen is van de FIFA/speelstad. Sommige zaken zijn daarom anders geregeld dan je normaal gesproken misschien gewend bent. De fanzone bevindt zich in het centrum van Le Havre. In de buurt van de fanzone zijn diverse horecagelegenheden waar je een hapje kunt eten en drinken. Op de fanzone is dit niet mogelijk. Wel is het toegestaan om zelf drinken in plastic bekers / flesjes mee te nemen. Voor de sanitaire voorzieningen verwijzen we je naar de horecagelegenheden en de openbare toiletten in de buurt van de fanzone.

TijdGebeurtenis
09.30-11.30 uurKNVB Ticket Collection Point open
10.00 uurFanzone open
11.30 uurStart Fanparade
13.00 uurStadion open
15.00 uurAftrap wedstrijd

Afhalen tickets

Heb je via de KNVB kaarten gekocht voor het Oranjevak? Dan krijg je persoonlijk bericht over de afhaallocatie. De afhaallocatie zal in de buurt zijn van de Fanzone. Kaarten liggen op naam van de kaartkoper klaar. Legitimatie is verplicht. Het is niet mogelijk om je kaarten bij het stadion op te halen. Heb je kaarten via de FIFA gekocht? Dan worden deze per e-mail naar je toegestuurd.

Mobiliteit

Hoe kom ik naar de Fanzone?

 • Tram A en B – stop: Le Plage
 • Buslijn 1 en 4 – stop: S. de Champlain
 • Fiets: er is een beveiligde fietsenstalling bij Parking La Plage
 • Auto: er zijn diverse betaald parkeerplekken in het centrum van Le Havre (zie ‘P’ op de plattegrond). Daarnaast zijn er twee gratis parkeerplaatsen: eentje net boven de FIFA Fan Experience en de ander naast het het toeristenbureau. Zie de plattegrond hieronder.

 

Hoe kom ik naar het stadion?

Je kunt niet parkeren in de buurt van het stadion. Zie voor parkeerplaatsen de plattegrond. Vanaf diverse plekken rijden er gratis shuttlebussen naar het stadion:

 • Vertrek vanaf busstation Le Havre (Cours La Fayette) – platform D. Iedere tien minuten. De dienst start vanaf drie uur voor aanvang wedstrijd. De laatste shuttlebus vertrekt tien minuten voor de aanvang wedstrijd.
 • Vertrek vanaf treinstation Montivilliers (Place Géneral Leclerc de Hauteclocque): Iedere 25 minuten. De dienst start vanaf drie uur voor aanvang wedstrijd. De laatste shuttlebus vertrekt dertig minuten voor aanvang wedstrijd.
 • Vertrek vanaf Montivilliers Champ de Foire (Rue du Champ de Forie, tegenover de school): Iedere vijftig minuten. De dienst start vanaf drie uur voor aanvang wedstrijd. De laatste shuttlebus vertrekt dertig minuten voor aanvang wedstrijd.
 • Vertrek vanaf Gonfreville-L’orcher Champ-Dolent (av. Jacques Eberhard – Piscine Gd’O): Iedere 25 minuten. Vanaf die uur voor aanvang wedstrijd tot dertig minuten voor de aftrap.
 • Vertrek vanaf Parkeerplaats Relais Jules Durand Le Havre (170 Jules Durand blvd): Iedere vijftien minuten. De dienst start vanaf drie uur voor aanvang wedstrijd. De laatste shuttlebus vertrekt tien minuten voor aanvang wedstrijd.

Vanaf diverse plaatsen rijden er shuttlebussen naar het stadion.

Na de wedstrijd vertrekken alle shuttlebussen vanaf Rue Henri Gauthier. Er gaat een extra shuttle vanaf het stadion naar Dolemard die stopt op diverse treinstations, Hotel de Ville (het stadhuis), Sanvic en Bleville. Ook zijn er diverse verbindingen tussen Tram A en de treinstations. Ticketprijs is €1.80 (enkeltje).

Bekijk hieronder de plattegrond van Le Havre, inclusief parkeermogelijkheden, bezienswaardigheden en overige informatie.

Parkeren touringcar

Kom je met een eigen bus / touringcar dan willen we jou via deze weg informeren over het aanmelden voor het parkeren van deze bus bij het stadion van de betreffende speelstad. Via het volgende online platform van de FIFA, die zowel in het Engels als in het Frans is, kun je de touringcar aanmelden: https://tickets.fwwc19.fr/fr/node/1798 .

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:  

 • Alleen voor wedstrijddagen;
 • Alleen voor bussen;
 • Gratis;
 • Aanvraag is op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt (beperkingen zijn van toepassing in bepaalde stadions). Dit betekent dat een aanvraag geen garantie biedt voor een parkeerplaats;
 • Na aanvraag ontvang je van de FIFA een bevestigingsmail;
 • Uiterlijk vier dagen vóór de betreffende wedstrijd ontvang je een e-ticket (afhankelijk van beschikbaarheid);
 • Dit e-ticket is alleen geldig voor de aangegeven parkeerplaats.

Doe je meerdere speelsteden met de bus aan? Dien dan voor iedere speelstad afzonderlijk een aanvraag in.

Heb je nog specifieke vragen over de parkeerprocedure van een eigen bus/ touringcar? Neem dan contact op met de FIFA via parkingbus@loc2019.fr.

Praktische informatie stadion

Het stadion is vanaf 13.00 uur geopend. Het is alleen mogelijk om in het stadion eten & drinken te kopen. Er zijn buiten het stadion geen verkooppunten.

In alle stadions op het WK in Frankrijk is dezelfde wet- en regelgeving van toepassing. Hieronder lees je de belangrijkste informatie.

Tassenbeleid

Alleen tassen kleiner dan 25 x 25 x 25 cm mogen, na controle, het stadion in. Tassen, koffers of goederen groter dan dit formaat zijn dus niet toegestaan en worden geweigerd bij de ingang. Er is een (gratis) opslagmogelijkheid. Flesjes en blikjes mogen niet mee het stadion in.

Spandoeken

Neem je een spandoek mee naar het stadion? Hartstikke leuk! Houd er wel rekening mee dat, vanwege de veiligheid, alleen geïmpregneerde spandoeken zijn toegestaan in het stadion. Het spandoek mag geen commerciële, politieke, beledigende of discriminerende boodschap bevatten. Spandoeken mogen niet groter zijn dan 2 x 1,5 meter en worden bij de toegang van het stadion gecontroleerd.

Betalen

Tijdens de wedstrijd kun je in het stadion bij verschillende verkooppunten terecht voor frisdranken, koffie, thee en snacks. Je kunt in het stadion betalen met een VISA-card, een opwaardeer kaart (geldig in alle WK-stadions) of met contant geld. Het is niet mogelijk om met een niet-VISA kaart af te rekenen.

Ondersteuning van de ambassade nodig?

Lees onderstaande flyer en zorg dat je goed voorbereid naar Frankrijk vertrekt.

De KNVB Oranje-app

Download nu de KNVB Oranje-App om op de hoogte te blijven van de meest recente bezoekersinformatie.  In de app, te vinden onder de naam KNVB Oranje, vind je alle praktische informatie over de wedstrijden en natuurlijk exclusieve Oranje content. Ook kun je de meest recente informatie vinden in het Facebook-evenement. Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app Download de KNVB Oranje app.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen