Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie OranjeLeeuwinnen - Chili

KNVB Media
KNVB Media
5 april 2019, 11:30

De OranjeLeeuwinnen spelen op dinsdag 9 april een oefenduel tegen Chili. - Foto: KNVB Media

In de voorbereiding op het WK deze zomer in Frankrijk nemen de OranjeLeeuwinnen het dinsdag 9 april op tegen Chili in het AFAS Stadion in Alkmaar. Het wordt een primeur voor de Oranjevrouwen, want ze speelden nog niet eerder tegen het Zuid-Amerikaanse land.

Op deze pagina vind je alle praktische informatie met betrekking tot jouw bezoek aan de wedstrijd. Het is altijd druk rond het stadion, dus we adviseren je onderstaande informatie goed door te lezen en ruim op tijd van huis te gaan.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan zijn wij op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0343-499207 en kun je ons mailen op internetverkoop@knvb.nl. Je kunt je vragen daarnaast ook stellen via de social media kanalen van OnsOranje. Op social media en in het speciale Facebook-event plaatsen we ook het laatste nieuws. We wensen je alvast een mooie Oranjeavond!

Kaartverkoop

Heb je vragen over tickets? Neem dan contact op via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Print je Ticket

Heb je jouw ticket(s) online gekocht in de KNVB Ticketshop? Vergeet dan niet om je ticket(s) uit te printen. Alleen met een geprint ticket heb je toegang tot het stadion. Een ticket op een smartphone kan NIET worden gescand en geeft dus géén toegang. Wij adviseren je tevens de tickets in zwart/wit te printen, aangezien het printen in kleur problemen op kan leveren. Je leest er hieronder meer over.

Tickets printen Tickets printen Lees hier meer over het goed printen van je ticket(s).

Om de doorstroom bij de entree te versnellen, vragen we je om het ticket alvast in vieren te vouwen met de streepjescode bovenop.

Kom in de stemming in de Oranje Fanzone

Vanaf 16.00 uur is de Oranje Fanzone geopend. Je vindt de Fanzone, die voor iedereen gratis toegankelijk is, op het parkeerterrein P4 ter hoogte van vak X naast het stadion. Er is voor ieder wat wils dus dé ideale manier om in de stemming te komen voor de wedstrijd! Zo is er van alles te doen voor kinderen, zoals schminken en een ontmoeting met Dutchy & Kicky. Er zijn drank- en foodstandjes. En de 538 DJ’s on tour zijn er om samen met jou er een feestje van te maken.

Op de foto met Dutchy & Kicky in de Oranje Fanzone.

Vervoer

Het AFAS Stadion is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. Plan je aankomst ruim van tevoren. Door de vroege aanvangstijd van de wedstrijd om 18.30 uur kan het verkeer richting het stadion hinder ondervinden van de avondspits rondom Alkmaar.

Eigen Vervoer

Bij het AFAS Stadion is parkeerplaats P8 beschikbaar voor bezoekers voor de wedstrijd Nederland – Chili. Kom je vanuit zuidelijke richting over Rijksweg A9, houd dan bij de splitsing voor Alkmaar RING-Oost de richting Leeuwarden - Heerhugowaard (N242) aan. Vervolgens neem je ter hoogte van het AFAS-stadion, de afrit Ring Alkmaar (West) – Boekelermeer. Sla onderaan de afrit rechtsaf. Direct aan je rechterhand ligt parkeerterrein P8.

De parkeerterreinen P1 t/m P7 zijn gereserveerd voor genodigden en bussen.

Openbaar Vervoer

Vanaf NS-station Alkmaar vertrekken pendelbussen richting het AFAS Stadion. Deze gratis pendelbussen vertrekken vanaf twee uur voor aanvang van de wedstrijd en rijden tot een uur na afloop van de wedstrijd terug naar het NS-station. Het vertrekpunt is achter het NS-station (laad- en los-zone). Ook bus 163 stopt naast het AFAS Stadion.

Spanning op de tribune bij de OranjeLeeuwinnen.

Na de wedstrijd vertrekken de bussen onder het viaduct tussen het AFAS Stadion en P8 weer richting het NS-station van Alkmaar.

Hinder op het spoor (verwachting tot 17.00 uur)

Bezoekers uit de richting Den Haag, Leiden, Diemen Zuid en Schiphol Airport, die de wedstrijd willen bezoeken met het Openbaar Vervoer, zullen hinder ondervinden door een defecte bovenleiding, waardoor er minder Intercity's rijden:

  • tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal 
  • en tussen Schiphol Airport en Diemen Zuid

De verwachting is dat deze vertraging tot ongeveer 17:00 uur zal gaan duren. Houd voor de actuele situatie op het spoor de NS-pagina in de gaten.

NS.nl NS.nl Kijk hier voor de actuele situatie.

Met de fiets

Kom je met de fiets of brommer naar het AFAS stadion? Maak dan gebruik van de fietsenstalling. Deze is gratis, maar niet bewaakt. De stallingen bevinden zich aan de kant van P5 en zijn te bereiken via de fietstunnel.

Touringcar

Organiseer je zelf een busreis? Koop dan je bus parkeerkaart tegen contante betaling van € 20,- per bus bij het AFAS Stadion.

Routebeschrijving touringcars/ bussen: Kom je vanuit zuidelijke richting over Rijksweg A9, houd dan bij de splitsing voor rotonde Kooimeerplein, de richting Den Helder/Alkmaar Centrum/Ring West aan. Deze weg loopt omhoog en komt bij het AFAS-stadion uit. Als je ná hectometerpaal 70.2 de vluchtstrook aanhoudt, dan kom je bij de ingang voor bezoekers. De weg richting Heerhugowaard moet je negeren.

Aangescherpt tassenbeleid

Het AFAS Stadion heeft een aangescherpt tassenbeleid. Alleen tassen van A4 formaat (30 x 21 x 10 cm) of kleiner mogen, na controle, het stadion mee in worden genomen. Tassen, koffers of goederen groter dan A4 formaat zijn dus niet toegestaan en zullen worden geweigerd bij de ingang. Er zijn geen kluisjes bij het AFAS Stadion. Flesjes en blikjes mogen niet mee het stadion in.

 

Er is een verscherpt tassenbeleid in het AFAS-stadion.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen