Winst Onder 19 in Schotland

KNVB Media
KNVB Media
11 september 2012, 0:04

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft maandagavond een oefeninterland in en tegen Schotland winnend afgesloten. In Falkirk werd het 1-2 door goals van Queensy Menig en Jean-Paul Boëtius (archieffoto). Vrijdag won Onder 19 in Groesbeek al van Griekenland, met dezelfde cijfers.

KNVB-coach Wim van Zwam stuurde in vergelijking met vrijdag elf nieuwe namen het veld in. Met het oog op het eerste EK-kwalificatietoernooi volgende maand in Polen wil hij een zo goed mogelijk beeld krijgen van het potentieel. Daarom ook vonden er, net als tegen de Grieken, geen wissels plaats.

De 1-2 van Alex Davey in de slotfase stelde de ploeg danig op de proef. ,,We kregen het in de tweede helft steeds moeilijker en na die treffer zagen we weer het authentieke Schotse voetbal, met lange halen en fysieke duels”, aldus Van Zwam. De Schotten, onder leiding van Mark Wotte, zijn overgestapt op een 4-3-3 systeem, maar het klassieke kick-and-rush is in dit soort gevallen nog altijd geoorloofd.

Onder 19 hield echter stand en had de zege te danken aan doelpunten van Menig en Boëtius. Eerstgenoemde schoot vroeg in de eerste helft raak na terugleggen van Nick de Bondt. Halverwege de tweede helft verdubbelde Boëtius de score na een prima individuele actie.

Het resultaat stemde Van Zwam tevreden. De uitvoering moet echter beter. ,,Tegen Griekenland werd volwassener gespeeld. Nu was het vooral rennen en vliegen, zonder af en toe te temporiseren. Vermakelijk om te zien, maar als we willen concurreren met landen als Duitsland, Italië en Frankrijk zal het niveau omhoog moeten.”

Statistieken:

Schotland – Nederland 1-2 (0-1).

Scoreverloop: 11. Menig 0-1, 67. Boëtius 0-2, 86. Davey 1-2.

Opstelling: Boy de Jong (Feyenoord), Daan Disveld (NEC/FC-Oss), Danzell Gravenberch (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Lucas Woudenberg (Feyenoord), Nathan Aké (Chelsea), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord Academy), Thom Haye (AZ), Queensy Menig (Ajax), Sinan Keskin (Ajax), Nick de Bondt (Ajax).

Exclusieve Oranje-video's!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven