Geen moeite met Griekenland

KNVB Media
KNVB Media
12 februari 2009, 0:19

Een sterk begin van zowel de eerste als tweede helft leverde het Nederlands beloftenelftal woensdagavond een klinkende zege op. Uiteindelijk werd Griekenland met 4-1 verslagen en daar kon KNVB-coach Hans Schrijver alleen maar tevreden mee zijn. ,,Het was aantrekkelijk.”

In een bijna uitverkocht huis in Oss, exact 4550 toeschouwers, gaf het opleidingsteam van Jong Oranje z’n visitekaartje af. Vooral over de flanken creëerde het Beloftenelftal gevaar en dat resulteerde al na zes minuten spelen in de openingstreffer. Spartaan Joshua John brak door op rechts en gaf een lage voorzet, die bij de tweede paal werd binnengewerkt door Marvin Emnes.

Ricky van Wolfswinkel en Jeffrey Sarpong kregen later kansen om de score op te voeren, maar waren ongelukkig in de afwerking. De Grieken kwamen er zo nu en dan uit, al deelden ze niet meer dan speldenprikjes uit. De speelwijze van de Zuid-Europeanen verraste Schrijver. ,,Ik had een compact spelende tegenstander verwacht, die de ruimtes klein zou houden. In werkelijkheid gaven ze ons veel vrijheid, vooral op het middenveld. Daar hebben we van geprofiteerd.”

Beslissing kort na rust

In de beginfase van de tweede helft viel de beslissing in de oefeninterland. De Griekse doelman Nikos Babaniotis verslikte zich in een schuiver van John en wederom Emnes sloeg toe uit bijna een identieke situatie als bij de eerste treffer. John gaf laag voor, Van Wolfswinkel miste de bal, maar de voor Middlesbrough actieve Emnes stond gereed bij de tweede paal: 3-0.

Griekenland deed na een uur iets terug en had dat te danken aan invaller-doelman Erwin Mulder. Hij schoot een uittrap in de voeten van Andreas Lambropoulos en die wist wel raad met het buitenkansje. De Grieken werden wat brutaler en doken een aantal malen gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Scoren lieten ze na, iets wat het Beloftenelftal in de slotminuten wel deed. Ricky van Wolfswinkel bepaalde vanaf de penaltystip de 4-1 eindstand.

Statistieken:

Nederland – Griekenland 4-1 (1-0).

Scoreverloop: 6. Emnes 1-0, 47. John 2-0, 52. Emnes 3-0, 59. Lambropoulos 3-1, 89. Van Wolfswinkel 4-1.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Geel: Kostas Mitroglou (Griekenland).

Opstelling Nederland: Tim Krul (46. Erwin Mulder), Tom Hiariej, Vito Wormgoor (73. Shkodran Metaj), Erik Pieters, Nicky Kuiper; Vurnon Anita (60. Barry Maguire), Erik Falkenburg (79. Norichio Nieveld), Jeffrey Sarpong; Joshua John (73. Fouad Idabdelhay), Ricky van Wolfswinkel, Marvin Emnes (60. Alexander Büttner).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven