Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen over het WK 2019

 

1. Wanneer en waar vindt het WK 2019 plaats?

Het WK (FIFA Women’s World Cup 2019) vindt plaats van 7 juni tot 7 juli 2019. Het WK 2019 wordt gespeeld in 9 speelsteden: Valenciennes, Reims, Le Havre, Rennes, Lyon, Grenoble, Nice, Montpellier en Paris.

2. Hoeveel landen doen er mee aan het WK 2019?

Er doen 24 landen mee aan het WK 2019 in Frankrijk. Er zijn 6 poules van 4 landen. De nummers één en twee van de zes groepen plaatsen zich voor de knock-outfase en ook de vier beste nummers drie mogen verder gaan naar de achtste finales.

3. Zijn alle deelnemende landen al bekend?

Ja, uit Europa zijn dit: Duitsland, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Schotland, Spanje, Zweden en thuisland Frankrijk. Wereldwijd zijn dit: Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Chili, China, Jamaica, Japan, Kameroen, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Thailand, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

4. In welke speelstad/ speelsteden spelen de OranjeLeeuwinnen tijdens het WK2019?

Het speelschema voor de OranjeLeeuwinnen staat in onderstaande tabel.

WedstrijdDatumPlaatsAanvang
Groepswedstrijden   
Nieuw-Zeeland - Nederland11-06-2019Le Havre15:00 uur
Nederland - Kameroen15-06-2019Valenciennes15:00 uur
Nederland - Canada20-06-2019Reims18:00 uur
    
1e in groep   
1/8e finale25-06-2019Rennes21:00 uur
1/4e finale29-06-2019Valenciennes15:00 uur
    
2e in groep   
1/8e finale24-06-2019Parijs21:00 uur
1/4e finale29-06-2019Rennes18:30 uur
    
3e in groep   
1/8e finale*23-06-2019Valenciennes of Le Havre17:30 of 21:00 uur
1/4e finale*27-06 of 28-06-2019Le Havre of Parijs21:00 uur
    
1/2e finale**02-07 of 03-07-2019Lyon21:00 uur
    
3e/4e plaats06-07-2019Nice17:00 uur
    
Finale07-07-2019Lyon17:00 uur

* afhankelijk van de resultaten in de overige groepen
** afhankelijk van op welke plaats Nederland eindigt in de groep

5. Kan ik al tickets kopen voor het WK2019?

Via de website van de FIFA zijn al tickets in de verkoop. Er bestaat de mogelijkheid om zogenaamde venuepackages te kopen, je koopt dan tickets voor alle wedstrijden in een bepaald stadion. Ook is het mogelijk om alleen met een VISA card t/m 23 december kaarten voor de neutrale vakken via de FIFA te kopen. Dit zijn echter geen tickets voor het Oranjevak voor de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. De ticketverkoop voor de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen loopt van maandag 21 januari 12.00 uur t/m vrijdag 8 februari 23.59 uur (op = op). Een Oranje ClubCard is verplicht (zie vraag 16). De vrije verkoop van de FIFA voor de neutrale vakken begint op 7 maart.

6. Wat zijn de officiële verkoopkanalen?

Tickets kunnen alleen worden gekocht via de KNVB of via door FIFA officieel geautoriseerde verkoopkanalen. Indien je tickets via een ander kanaal koopt, dan loop je het risico dat je a) teveel betaalt en b) met dit ticket het stadion niet kan betreden. De KNVB voert een actief beleid tegen zwarthandel en meldt alle verdachte gevallen bij FIFA.

7. Welke tickets gaan er in de verkoop?

Er zijn twee verschillende soorten tickets te koop:

  1. Follow your team package: tickets voor alle wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. Hiermee koop je in een keer een ticket voor alle wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen.
  2. Losse tickets voor één of meer wedstrijd(en) van de OranjeLeeuwinnen

In beide gevallen geldt: Indien de OranjeLeeuwinnen eerder worden uitgeschakeld dan de wedstrijd waar jij tickets voor hebt gekocht, volgt restitutie van niet gespeelde wedstrijden medio augustus 2019. Wil je zeker zijn van een ticket voor een bepaalde wedstrijd, ongeacht of de OranjeLeeuwinnen hierbij in actie komen, dan kun je op een door de FIFA nog te bepalen datum een ticket via de FIFA kopen voor de neutrale vakken.

8. Waar en hoe kan ik als Oranje ClubCardhouder tickets voor de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen bestellen?

Tickets voor de Oranjevakken voor de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen zijn vanaf 21 januari 12:00 uur tot en met 8 februari alleen te koop via KNVB ticketshop. De tickets worden verkocht volgens het first come, first serve principe. Het is dus raadzaam om je tickets zo snel mogelijk te bestellen.

9. Wat als ik geen Oranje ClubCardhouder ben en toch tickets wil bestellen?

Je kunt op onsoranje.nl een Oranje ClubCard aanvragen. Als je tot en met 14 januari een Oranje ClubCard aanvraagt, krijg je op tijd je inloggegevens en ben je verzekerd om bij start verkoop op 21 januari tickets te kunnen bestellen. Dit biedt nog geen ticketgarantie. Het is mogelijk om de Oranje ClubCard later aan te vragen, maar de KNVB biedt dan geen garantie dat de aanvraag voor 21 januari is verwerkt.

Via de website van de FIFA zijn al tickets in de verkoop. Er bestaat de mogelijkheid om zogenaamde venuepackages te kopen, je koopt dan tickets voor alle wedstrijden in een bepaald stadion. Ook is het mogelijk om alleen met een VISA card t/m 23 december kaarten voor de neutrale vakken via de FIFA te kopen. Dit zijn echter geen tickets voor het Oranjevak voor de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. Tickets voor de knock-outfase worden in dit geval niet gerestitueerd als Nederland de wedstrijd niet speelt.

Aanvragen Oranje ClubCard Aanvragen Oranje ClubCard Vraag hier je Oranje ClubCard aan.

10. Wat zijn de ticketprijzen?

Hieronder vind je de ticketprijzen. Er zijn twee verschillende soorten tickets te koop. Losse wedstrijdtickets en een Follow Your Team pakket. Handlingskosten zijn niet in de prijzen verrekend. Deze bedragen 10% per order met een maximum van € 10,-.

Losse wedstrijdtickets:

 Cat. 1Cat. 2Cat. 3Cat. 4
Nieuw-Zeeland-Nederland€ 27€ 20€ 13€ 8
Nederland-Kameroen€ 33€ 25€ 17€ 8
Nederland-Canada€ 27€ 20€ 13€ 8
Achtste finale€ 44€ 32€ 22€ 12
Kwartfinale€ 51€ 36€ 28€ 14
Halve finale€ 59€ 42€ 31€ 15
Wedstrijd om 3e/4e plaats€ 41€ 30€ 20€ 8
Finale€ 76€ 54€ 39€ 20

Follow Your Team pakket:

 Cat. 1Cat. 2Cat. 3Cat. 4
Follow Your Team€ 311€ 224€ 160€ 86

11. Hoe werkt het Follow Your Team pakket?

Met het Follow Your Team pakket koop je in één keer een ticket voor alle wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. Dit is dus ook voor alle wedstrijden van de knock-out fase (achtste finale, kwartfinale, halve finale, duel om 3e/4e plaats of finale). De tickets worden alleen toegewezen als de OranjeLeeuwinnen de desbetreffende wedstrijd van de knock-out fase spelen. Als de OranjeLeeuwinnen eerder worden uitgeschakeld, vervalt het recht op een ticket en krijg je het teveel betaalde bedrag medio augustus 2019 teruggestort, met inhouding van de handlingkosten.

12. Hoe en wanneer betaal ik mijn tickets?

Via de KNVB Ticketshop reken je de tickets af met iDeal. Als je ervoor kiest om tickets via FIFA te bestellen dan kun je alleen met creditcard betalen. Als je tickets via FIFA bestelt dan zit je niet bij de Oranjefans.

13. Zijn er tickets beschikbaar voor een gereduceerd tarief?

Nee, er worden geen gereduceerde tarieven aangeboden. De bovenstaande bedrag zijn voor iedereen van toepassing.

14. Zijn er ook tickets voor supporters in een rolstoel?

Je kunt in de KNVB Ticketshop ook tickets bestellen als je gebonden bent aan een rolstoel. Je krijgt naast je ticket één gratis ticket voor een begeleider. Bij de toegangspoort van het stadion moet je een gehandicaptenkaart kunnen tonen. De beschikbaarheid van deze tickets verschilt per wedstrijd. Je krijgt uiterlijk begin maart bericht of je bestelde tickets worden toegewezen.

15. Waarom zou ik een ticket via de KNVB kopen in plaats van rechtsreeks via de toernooi-organisatie?

Door een ticket via de KNVB Ticketshop te kopen, zit je samen met alle andere Oranjefans bij elkaar. De vrije verkoop van de FIFA voor de neutrale vakken begint op een door FIFA nader te bepalen datum na 8 februari.

Via de website van de FIFA zijn al tickets in de verkoop. Er bestaat de mogelijkheid om zogenaamde venuepackages te kopen, je koopt dan tickets voor alle wedstrijden in een bepaald stadion. Ook is het mogelijk om alleen met een VISA card t/m 23 december kaarten voor de neutrale vakken via de FIFA te kopen. Dit zijn echter geen tickets voor het Oranjevak voor de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. 

16. Geldt er een Oranje ClubCard verplichting voor de kaartverkoop?

Ja, er geldt een Oranje ClubCard verplichting voor de kaartverkoop van de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen voor het Oranjevak. Elke Oranje ClubCardhouder kan per wedstrijd één ticket kopen, met een maximum van zeven wedstrijden (drie groepswedstrijden, achtste finale, kwartfinale, halve finale, duel om 3e/4e plaats of finale). Meer informatie over de Oranje ClubCard vind je hieronder.

De Oranje ClubCard De Oranje ClubCard Alle informatie over de Oranje ClubCard.

Als je jouw Oranje ClubCard voor 15 januari hebt aangevraagd, dan ben je ervan verzekerd om bij de start van de verkoop op datum 21 januari tickets te kunnen kopen. Dit biedt nog geen ticketgarantie. Het is mogelijk om de Oranje ClubCard later aan te vragen, maar de KNVB biedt geen garantie dat de aanvraag voor 21 januari is verwerkt.

17. Waarom is er een Oranje ClubCard verplichting?

De reden is tweeledig: De KNVB is verantwoordelijk voor supporters in het Oranjevak en we willen daarom weten wie er aanwezig zijn in het stadion. Daarnaast is communicatie richting alle meereizende fans op deze manier mogelijk.

18. Wat moet ik doen als ik wil bestellen voor meer dan een persoon?

We kunnen ons voorstellen dat je gewend bent een wedstrijd te bezoeken met meerdere personen. Ook dit is mogelijk, met als voorwaarde dat iedereen in de groep Oranje ClubCardhouder is. Als je hiervan gebruik wilt maken, koppel je tijdens het bestellen via “eigenaars toekennen’ de overige Oranje ClubCardhouders aan de tickets. Je moet de tickets altijd in één transactie bestellen. Via onderstaande link kun je lezen hoe je kaarten voor meerdere personen tegelijk kunt bestellen. 

Hoe koop ik kaarten Hoe koop ik kaarten Lees hier hoe het bestellen van kaarten in zijn werk gaat.

19. Geldt er een loting voor de kaartverkoop?

Nee, er wordt niet geloot. De kaartverkoop is op basis van first come first serve (op = op). Zorg dus dat bij start van de verkoop je account in de online ticketshop van de KNVB Ticketshop actief is en eventuele groepsleden al zijn gekoppeld.

20. Is het mogelijk om na de kaartverkoopperiode nog tickets bij te kopen?

Er kunnen geen aanvragen gedaan worden na de verkoopperiode. Alle tickets tot en met de finale moeten in de verkoopperiode gekocht worden. Iedereen bestelt en betaalt dus tot en met de finale. Als de OranjeLeeuwinnen eerder worden uitgeschakeld, dan volgt medio augustus restitutie van de niet gespeelde wedstrijden. De handelingskosten worden niet terugbetaald.

21. Kan ik ook tickets bestellen voor de knock-outfase?

Ja, dat is mogelijk. Je moet in de verkoopperiode (21 januari t/m 8 februari) direct bestellen voor het hele toernooi. Het is na de verkoopperiode niet meer mogelijk om nog tickets te bestellen voor de knock-outfase. Tickets voor de knock-outfase worden alléén toegewezen als de OranjeLeeuwinnen zich voor de betreffende wedstrijd in deze fase hebben gekwalificeerd. Bij uitschakeling eerder dan de halve finale* komt jouw toewijzing voor deze en alle daaropvolgende wedstrijd(en) automatisch te vervallen. De KNVB betaalt het bedrag van de door jou bestelde tickets voor niet gespeelde wedstrijden terug, met inhouding van de ‘handlingkosten’. Restitutie vindt plaats medio augustus 2019.

* Alle halve finalisten spelen altijd een (troost)finale: een wedstrijd om de 1e of 2e plek en om de 3e of 4e plek.

22. Ik wil alleen naar Frankrijk als de OranjeLeeuwinnen in de finale staan, is dat mogelijk?

Dit is mogelijk. Tickets voor de finale moeten wel voor 8 februari worden gekocht en betaald. Na de verkoopperiode is dit niet meer mogelijk. Als de OranjeLeeuwinnen de finale niet halen vervalt je ticket en krijg je het aankoopbedrag teruggestort. De handelingskosten worden niet terugbetaald.

23. Waar en wanneer kan ik mijn tickets ophalen?

Informatie hierover volgt op een later moment, na de verkoopperiode.

24. Kan ik mijn bestelde tickets ook annuleren?

Het is niet mogelijk om reeds bestelde en betaalde tickets te annuleren.

25. Zijn er Oranje Fanzones en Oranjeparades tijdens het WK2019?

We gaan ervoor zorgen dat er met alle fans een mooi Oranjefeestje in Frankrijk komt. De exacte invulling hiervan is afhankelijk van speelstad en aantal meereizende fans. Dit wordt op een later moment bekend gemaakt.

26. Zijn er Oranjecampings tijdens het WK2019?

De KNVB organiseert de Oranjecamping niet, ook bij de mannen hebben wij dat in het verleden niet zelf gedaan. Op dit moment hebben wij nog geen informatie over soortgelijke initiatieven. 

27. Kan ik ook reisarrangementen kopen inclusief tickets?

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om je reis te boeken via onze officiële reispartner Sunweb. Je bent in dat geval verzekerd van een goed georganiseerde Oranjereis. Ga voor meer informatie naar http://bit.ly/reizen-WK2019. Voor vragen kun je contact opnemen met Sunweb via info@sunwebsportsevents.nl of telefonisch via 088-1030750.

28. Waar kan ik terecht met vragen over de kaartverkoop voor het WK2019?

Gedurende de verkoopperiode kunnen vragen gesteld worden via ticketingwk2019@knvb.nl of 0343-499207.