Supportersvertegenwoordiging

De supportersvertegenwoordiging geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de KNVB en OnsOranje over supporterszaken. Uit alle aanmeldingen hebben we inmiddels 24 supportsers geselecteerd om deel te nemen. Hieronder stellen we ze aan je voor.

Heb je vragen of suggesties voor de supportersvertegenwoordiging? Geef deze dan aan de rechterkant van de pagina door. Ook vind je hier de notulen van de bijeenkomsten.

Erwin
Vranken

Erwin Vranken (20-8-'74)

Motivatie: Ik ga - veelal samen met een grote groep vrienden - al een groot aantal jaren naar de wedstrijden van Oranje. Zelf organiseer ik busreizen voor mijn vrienden en kennissen zodat wij de (uit- en thuis) wedstrijden van ons Nederlands elftal kunnen bezoeken. Hierdoor ken ik het Oranjelegioen en ik ben er trots op om hiervan onderdeel te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij met deze supportersvertegenwoordiging ervoor zorgen dat men nog trotser kan zijn op het Oranjelegioen. Wij hebben al geweldige sfeeracties, maar ik denk dat wanneer we als groep de handen in elkaar slaan, er nog mooiere acties kunnen ontstaan. Ik hoop daarbij ook een 'brug' te kunnen zijn tussen de supporters en OnsOranje. OnsOranje moet weten wat er speelt onder de Oranjesupporters.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Ierland (1-0) | EK'88

Favoriete speler: Kevin Strootman

Edwin
Prins

Edwin Prins (15-3-'64)

Motivatie: Ik vind het belangrijk dat 'de supporter' rechtstreeks kan communiceren met de KNVB en op die manier zaken die leven onder supporters bij de KNVB voor het voetlicht kan brengen. Verder vind ik het belangrijk dat de supportersvertegenwoordiging een goede mix is tussen jongeren, nieuwkomers en (zoals ik) 'oude rotten' die vanuit de wat mindere 'feesthoek' wedstrijden bezoekt (die zijn er natuurlijk ook onder jongeren, voor de duidelijkheid!).

Mooiste wedstrijd: Duitsland - Nederland (1-2) | EK'88

Favoriete speler: Dennis Bergkamp

Pieter-Jan
Janssen

Pieter-Jan Janssen (16-9-'74)

Motivatie: Ik ben al jaren supporter van Oranje, waarvan sinds 2000 ook bij heel veel thuis- en uitwedstrijden. Ik heb dan ook een duidelijke eigen mening die ik in de vertegenwoordiging kan meenemen en ken inmiddels ook al vele andere fans, waarvan ik ook hun mening weet of kan achterhalen. Zelf behoor ik (samen met mijn vriendin) wel tot de grote groep echte fans, maar niet tot de meest fanatieke fans (daarom staan wij ook niet in het sfeervak, maar zitten wij op de lange zijde). Ook de mening van deze groep fans dient in de supportersvertegenwoording meegenomen te worden. Daarnaast bezoek ik ook regelmatig wedstrijden van onze Oranjeleeuwinnen.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Italië (3-0) | EK'08

Favoriete speler: Arjen Robben

Arthur
Teeuw

Arthur Teeuw (5-10-'83)

Motivatie: Ik denk dat het belangrijk is om met zoveel mogelijk verschillende blikken te kijken naar de wedstrijden van Oranje. Ik bezoek zelf sinds enkele jaren meerdere thuis- en enkele uitwedstrijden en vertegenwoordig dan ook deze groep relatief nieuwe fans. Het moet ook voor relatief nieuwe fans mogelijk zijn om wedstrijden van Oranje te bezoeken.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Mexico (2-1) | WK'14

Favoriete speler: Arjen Robben

Henk
van Beek

Henk van Beek (2-6-'70)

Motivatie: Ik wil met Oranje maar één ding: winnen. Ik wil er alles aan doen om dat te bereiken. Ik geloof daarin heilig in de wisselwerking tussen elftal en publiek. Als die er is, dan is de kans op goede prestaties groter. En een goede wisselwerking krijg je door tevreden supporters. Supporters, die zich serieus genomen voelen, die weten dat ze een stem hebben. Die supporters zullen alleen maar meer achter gaan Oranje gaan staan. Bij de Oranjefans moet een betere mix ontstaan dan wat het de afgelopen jaren geregeld is: lallend in de stad, maar stil in het stadion. En juist dáár moet het gebeuren. Daar ligt een mooie en moeilijke uitdaging die ik graag aan ga, en graag aan blijf gaan. Dat tracht ik al jaren zo te doen.

Mooiste wedstrijd: Duitsland - Nederland (1-2) | EK'88

Favoriete speler: Robin van Persie

Lisanne
Vijfhuizen

Lisanne Vijfhuizen (29-7-'90)

Motivatie: Ik hoop met mijn ideeën en suggesties een steentje bij te kunnen dragen aan de optimale Oranjesfeer. Door mee te denken met de KNVB en OnsOranje kan ik daadwerkelijk iets bijdragen aan de toekomst.

Mooiste wedstrijd: Spanje - Nederland (1-5) | WK'14

Favoriete speler: Rafael van der Vaart

Rik
(Willy) Wilthof

Rik (Willy) Wilthof (2-5-'89)

Motivatie: Ik wil door het uiten van mijn mening en het voeren van discussies de KNVB helpen om van de wedstrijden van Oranje een nog groter feest te maken.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Mexico (2-1) | WK'14

Favoriete speler: Arjen Robben

Rene
Scholten

Rene Scholten (22-9-'64)

Motivatie: Ik denk dat de supporters een belangrijk onderdeel vormen van de algemene beleving in en rondom het veld. Ik ben van mening dat de kloof tussen de spelers en supporters op dit moment te groot is.

Mooiste wedstrijd: Sovjet-Unie - Nederland (0-2) | EK'88

Favoriete speler: Arjen Robben

Robert
Bakker

Robert Bakker (23-11-'84)

Motivatie: Tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Chili (WK'14) zat ik met kippenvel op de tribune, door de fantastische sfeer in het stadion. Helaas kwam dit 100% op het conto van de Chilenen en hun assortiment aan liedjes (met passie gezongen) om hun team te steunen. Ik was echt verbaasd dat wij niet verder kwamen dan "Holland (3x klappen)" en "Het is stil aan de overkant". Ik wil in Frankrijk (EK 2016) met kippenvel in het stadion staan, door de sfeer van de Oranjesupporters. De Oranjesupporters zijn altijd met veel en de sfeer voor de wedstrijd is wereldwijd bekend. Volgens mij zijn alle ingrediënten aanwezig om om dit in ook in het stadion 2016 te bereiken.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Mexico (2-1) | WK'14

Favoriete speler: Jordy Clasie

Jeroen
Oude Spraaksté

Jeroen Oude Spraaksté (2-4-'70)

Motivatie: Ik vind dat mijn stem gehoord mag worden als kleine supportersgroep (5 leden) die niet in staat is veel uitwedstrijden mee te maken. Ik denk zelf dat veel leden van de supportersvertegenwoordigers wel naar uitduels gaan. Dit is belangrijk, maar je moet niet de 80-20 regel vergeten dat er altijd nog meer mensen zijn die alleen naar thuisduels bezoeken.

Mooiste wedstrijd: Duitsland - Nederland (1-2) | EK'88

Favoriete speler: Marco van Basten

Johan
van Eck

Johan van Eck (16-12-'87)

Motivatie: Ik kijk van jongs af aan uit naar de EK's en WK's. Vanaf de finale in Zuid-Afrika (WK'10) ben ik dan ook zelf naar alle wedstrijden in het stadion geweest en dat is elke keer weer een machtig gevoel. De sfeer buiten het stadion is altijd geweldig, maar ik denk dat we binnen het stadion nog een hoop extra acties kunnen doen. Ik hoop met name dat toe te kunnen voegen.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Mexico (2-1) | WK'14

Favoriete speler: Nigel de Jong

Gert
Woltjer

Gert Woltjer (7-12-'81)

Motivatie: Het Nederlands Elftal is er voor iedereen in Nederland. Ik vind het belangrijk dat Oranje voor iedereen toegankelijk is, groot of klein. Achter de "grote" sponsoren, worden supporters wel eens vergeten. Ik vind het belangrijk dat er goed wordt geluisterd naar de mening van de supporters en wil me hier dan ook graag voor inzetten! Zonder supporters geen voetbal!

Mooiste wedstrijd: Nederland - Brazilië (2-1) | WK'10

Favoriete speler: Dirk Kuijt

Marten
Busstra

Marten Busstra (9-11-'89)

Motivatie: Ik ben sinds een jaar actief Oranjesupporter en ga naar (bijna) alle wedstrijden. Dit is gekomen doordat ik met vrienden een wedstrijd in Oekraïne bezocht. Toen hebben we besloten ook naar Brazilië te gaan. Het is de combinatie van reizen en het voetbalbloed dat door mijn aderen stroomt. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat Oranje mij enorm trekt, maar dat de drempel om dit met vrienden te beleven hoog was (dure kaartjes, oninteressante tegenstanders en slechte info). Door met een vaste groep te gaan is deze drempel voor mij weg. Ik merk echter dat er om mij heen meer (beginnende) Oranjesupporters zijn die hier tegenaan lopen. Ik denk dat deze groep relatief groot is en dat hiervoor de drempel nog niet laag genoeg is om naar wedstrijden van Oranje te gaan.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Mexico (2-1) | WK'14

Favoriete speler: Arjen Robben

Michiel
van Wijk

Michiel van Wijk (17-5-'78)

Motivatie: Ik wil invloed hebben op een eerlijke verdeling van kaarten. Ook wil ik de sfeer in het stadion zo maximaal mogelijk stimuleren en zo onze jongens naar de overwinning helpen!

Mooiste wedstrijd: Oostenrijk - Nederland (0-3) | EK kwalificatie, 2002

Favoriete speler: Dirk Kuijt

Esther
Huijsmans

Esther Huijsmans (31-1-'76)

Motivatie: Ik vind het als trouwe Oranjesupporter fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen rond de wedstrijden van Oranje. Ook vind ik het belangrijk dat de supporters op deze manier een stem krijgen.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Brazilië (2-1) | WK'10

Favoriete speler: Frank de Boer

Hans
Douw

Hans Douw (20-2-'65)

Motivatie: Door middel van de supportersvertegenwoordiging bestaat er een unieke kans om mee te praten over het supportersbeleid. Hierdoor kunnen dingen worden gerealiseerd voor de supporters en ontstaat door de dialoog met de KNVB en Ons Oranje meteen begrip voor de keuzes die de bond in sommige gevallen maakt.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Noord-Ierland (2-2) | WK kwalificatie, 1976

Favoriete speler: Arjen Robben

Annemieke
van Elleswijk

Annemieke van Elleswijk (7-1-'89)

Motivatie: Ik ben in hart en nieren Oranjesupporter. Ik heb daarnaast ook redelijke ervaring in de sportmarketing en -managenent en organisatie, hierdoor zie ik dat een aantal dingen beter of effectiever opgepakt kunnen worden. Hierdoor kunnen de Oranjesupporters een nog beter imago en structuur (organisatiegraad) ontwikkelen.

Mooiste wedstrijd: Nederland - Australië (3-2) | WK'14

Favoriete speler: Marc Overmars

Deel je mening

Heb je een vraag of suggesties voor de supportersvertegenwoordiging?