Art Langeler: ‘Goed gespeeld, te weinig goals’

KNVB Media
KNVB Media
6 oktober, 20:15

Art Langeler geeft instructies aan Frenkie de Jong. - Foto: KNVB Media

Art Langeler is tevreden over het vertoonde spel van Jong Oranje vrijdag tegen Letland (3-0 winst), maar had graag gezien dat zijn ploeg meer doelpunten had gemaakt. Desondanks overheerste bij de KNVB-coach een goed gevoel.

“Ik heb op sommige momenten echt zitten genieten vanaf de bank”, vertelde Langeler na afloop. “We creëerden veel uitgespeelde kansen en legden energie in de wedstrijd. Helaas zakte dit in de tweede helft wat weg.”

Langeler heeft daarvoor wel een verklaring. “Letland ging op een gegeven moment met elf man voor de goal hangen. Dat is lastig voetballen. Desondanks kunnen we tevreden zijn. We hadden alleen maar doelpunten moeten maken. Een grote score had er echt ingezeten.”

Art Langeler wil meerdere wijzigingen aanbrengen in zijn team tegen Oekraïne.

Beter gevoel

Het verlies tegen Schotland is met de overwinning niet weggepoetst, maar het gevoel is wel een stuk beter. “We hebben in Schotland verdiend verloren. Zij speelden erg opportunistisch, een manier van spelen die ons helemaal niet lag. Vandaag konden wij meer ons eigen spel spelen.”

Tegen Oekraïne verwacht Langeler een andere wedstrijd. “Het is een lastige tegenstander, maar ik hoop dat wij op dezelfde manier kunnen spelen als tegen Letland. Ik ga in elk geval meerdere wijzigingen in het team aanbrengen. Sommige jongens spelen niet wekelijks bij hun club. Het is niet verstandig om hen twee volledige wedstrijden te laten spelen. Dat is tegen Schotland wel gebleken.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven