Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

El Ghannouti heeft record beet bij zege Oranje

KNVB Media
KNVB Media
10 november 2017, 18:30

Jamal el Ghannouti is de nieuwe recordinternational. - Foto: KNVB Media

Jamal el Ghannouti is de nieuwe recordhouder qua interlands in het zaalvoetbal. De wedstrijd tegen Montenegro - de eerste op de Futsal Week Autumn Cup in Kroatië - was zijn 121e voor het Nederlandse zaalvoetbalteam. Oranje won met 4-2.

Rotterdammer El Ghannouti ging Samir Makhoukhi voorbij, die op 120 wedstrijden voor Oranje staat. El Ghannouti, die uitkomt voor ZVV ’t Knooppunt uit Amsterdam, debuteerde op 28 oktober 2005 in en tegen Portugal (4-1). De verdediger maakte deel uit van de selectie die in 2014 aan het Europees kampioenschap zaalvoetbal in België deelnam. In december 2016 werd hij benoemd tot bondsridder van de KNVB.

Aangepast

Aanvankelijk zou Oranje het toernooi in Kroatië openen tegen Kosovo, maar nadat deze ploeg zich terugtrok, werd het speelschema op het laatste moment aangepast. Zaterdag is Zwitserland om 18 uur de opponent, waarna het evenement in Kroatië op zondag om 17 uur wordt afgesloten tegen Kroatië.

Halverwege waren de ploegen in evenwicht. Nederland opende stroef en kwam door een eigen doelpunt van Montenegro op voorsprong. De 2-1 ontstond uit een corner, die keihard werd binnengeschoten door Youssef Makraou. Oualid Saadouni zorgde via een ongekukkig eigen doelpunt voor de 2-2.

Verschil

In de tweede helft maakte de ploeg van bondscoach Max Tjaden het verschil. Oranje had meer diepte in het aanvalsspel, waardoor Montenegro verder van het eigen doel werd gehouden. El Ghannouti fleurde zijn feestelijke dag extra op door uit een corner de 3-2 te maken.

Hierna besloot Nederland de opponent meer op te wachten en deze tactiek loonde. Keeper Peter Rozenbeek bouwde op en via Anes Beslija en Jordany Martinus was Mats Velseboer verantwoordelijk voor de 4-2.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen