Zaalvoetballers moeten winnen van Wit-Rusland

KNVB Media
KNVB Media
11 april, 10:30

Het Nederlands zaalvoetbalteam moet winnen van Wit-Rusland - Foto: KNVB Media

Het is vandaag, dinsdag 11 april, een belangrijke dag voor het Nederlandse zaalvoetbalteam. In Tbilisi (Georgië) staat de derde en laatste EK-kwalificatiewedstrijd op het programma. Mocht Oranje begin 2018 willen deelnemen aan het Europees kampioenschap in Slovenië dan heeft het maar één optie: winnen van Wit-Rusland.

Om 13.30 uur trappen Wit-Rusland en Nederland in de New Sports Palace af. Beide landen staan na twee wedstrijden op één punt. Nederland speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Georgië en verloor een dag later van Italië: 4-2. De Wit-Russen verloren nipt van Italië (2-1) en pakten een punt tegen Georgië.

Tweede plaats

Directe plaatsing is al niet meer mogelijk voor Nederland. Italië is na twee duels al zeker van poulewinst én een plek op het EK. De tweede plaats in de eindrangschikking geeft recht op het spelen van playoff-wedstrijden en ditzelfde geld voor de beste nummer drie van alle Europese poules.

Oranje zal dinsdagmiddag moeten winnen van Wit-Rusland om zicht te houden op de tweede plaats en dus EK-kwalificatie. En dan nog is het afhankelijk van de Italië - Georgië. Die wedstrijd wordt na Wit-Rusland - Nederland afgewerkt. In theorie kunnen Nederland, Georgië en Wit-Rusland alle drie op twee punten eindigen. In dat geval is het doelsaldo van Nederland niet toereikend voor een playoff-plek.

StandWedstrijden-punten
1. Italië2-6
2. Georgië2-2
3. Nederland2-1
4. Wit-Rusland2-1

Kijk live naar Wit-Rusland - NederlandBekijk hier de wedstrijd live.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven