Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoekema assistent van Tjaden

KNVB Media
KNVB Media
13 juli 2016, 11:45

Hjalmar Hoekema versterkt de technische staf van het zaalteam. - Foto: KNVB Media

Hjalmar Hoekema (50) is toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands zaalvoetbalteam. De 69-voudige ex-zaalvoetbalinternational, die op 18 december 1990 in het nationale team debuteerde, gaat als assistent van de kersverse bondscoach Max Tjaden aan de slag.

Hjalmar Hoekema: “Ik ben blij dat ik - nu in de rol van assistent - weer terug ben bij het nationale zaalvoetbalteam. De internationale ervaring die ik als speler heb opgedaan, wil ik graag overbrengen op de zaalvoetballers. En als trainer-coach wil ik net zo ver komen als wat ik zelf als speler op internationaal niveau heb bereikt. Ik wil de uitdaging ons te kwalificeren voor een EK en WK graag aangaan.”

Bondscoach Max Tjaden: “Hjalmar is voor mij de ideale man. Hij past perfect in het profiel van de assistent. Bovendien is hij een fijn persoon om mee samen te werken. En wat belangrijk is, iemand die graag dingen samen doet. En dat sluit naadloos aan op wat ik wil dat wij als team uitdragen.”

Gezamelijk verleden

De in Alkmaar geboren Hoekema is in mei 2009 als districtscoach zaalvoetbal (West I) bij de KNVB begonnen. Kort daarna werd hij medewerker ondersteuning voetbaltechnische zaken. De laatste vijf jaar is hij competitieleider zaalvoetbal. Deze functie combineert hij met zijn werkzaamheden als assistent-bondscoach. Ook blijft hij komend seizoen coach van eerste divisionist ZVV Volendam.

Hoekema en Tjaden hebben een gemeenschappelijk verleden in de zaal. Zij kwamen samen uit voor het destijds zeer succesvolle Hoornse Veerhuys. In twee interlands stonden ze samen in het veld. Dat was in de vriendschappelijke dubbel in en tegen Slowakije op 16 en 17 juni 1998. In het eerste duel, dat met 1-0 werd verloren, debuteerde Max Tjaden. Een dag later werd het 4-8 voor Nederland, met doelpunten van zowel Hoekema als Tjaden. Hoekema, die van de partij was op de WK’s in 1992 (Hongkong) en 1996 (Spanje), bekleedt de zevende positie op de all time topscorerslijst. In zijn 10-jarige carrière als zaalvoetbalinternational maakte hij dertig doelpunten in 69 wedstrijden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen