Zaalteam stunt tegen Portugal

20 oktober 2015, 22:28

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft dinsdag voor een stunt gezorgd door in een oefenduel Portugal te verslaan. In het Rotterdamse Topsportcentrum werd het 2-1 voor Oranje. Een dag eerder verloor de ploeg van Marcel Loosveld nog met 4-2.

De oefenwedstrijden staan in het teken van de voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi, dat van 10 tot 14 december plaatsvindt in Eindhoven. Spanje en Bosnië zijn de tegenstanders en uit het kwalificatietoernooi komt de derde opponent. De overwinning – en daarmee een berg vertrouwen – komt daarom op een uitgelezen moment.

Het Nederlandse team hield aan de eerste ontmoeting al het gevoel over dat er meer mogelijk was en dinsdag greep het wél haar kans. Et kreeg diverse kansen en kwam nog voor rust op een redelijk comfortabele 2-0 voorsprong. Jamal El Ghannouti opende de score en Mo Darri verdubbelde de voorsprong.

Gebalde vuist

In de tweede helft scoorde Portugal tegen, maar bleef Oranje op de been. De thuisploeg overleefde enkele hachelijke momenten voor het eigen doel en weigerde zelf om het duel te beslissen. Na het verlossende fluitsignaal vielen spelers elkaar in de armen en balde Loosveld zijn vuist. Portugal, nummer 4 van de wereld was verslagen.

‘’Deze overwinning geeft ons een enorme boost richting het WK-kwalificatietoernooi. Zeker de manier waarop de zege tot stand is gekomen’’, zei Loosveld na afloop. ‘’Bij sommige momenten waren we wat gelukkig, maar aan de andere kant hadden we de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen.’’

Nederland-Portugal 2-1 (2-0)

Scoreverloop: 6. El Ghannouti 1-0, 13. Darri 2-0, 25. Portugal 2-1.

Opstelling Nederland: Van Maasbommel; St Juste, El Ghannouti, Ceyar, Mossaoui, Amrani. El Morabiti, Molkarai, Darri, Beslija, Velseboer.