Zaalteam verliest ook van Rusland

19 maart 2015, 22:46

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft donderdag tegen Rusland ookde tweede EK-kwalificatiewedstrijd verloren. In de Olympic Hall in Sarajevo (Bosnië en Herzegovina) werd het 0-3 voor de Russen.Ruim 24 uur eerder verloor Oranje al met 2-1 van het gastland. De kans op kwalificatie is hiermee zo goed als verkeken.

Nederland speelde, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Bosnië, een goede wedstrijd. Met Ennes van Maasbommel onder de lat keek het wel al snel tegen een achterstand aan. In de tweede minuut van de wedstrijd kwam Rusland al op een 1-0  voorsprong door een doelpunt van Lyskov. Het spel golfde vervolgens op en neer en Oranje verschafte zich enkele goede kansen. Steeds stond doelman Gustavo in de weg.

Verdubbelde

Na vijf minuten in de tweede helft verdubbelde Rusland de voorsprong door een doelpunt van Pereverzev. Tien minuten later zette de Rus Sergeev de eindstand op het scorebord.

Door de nederlaag staat Nederland na twee wedstrijden op de derde plaats in de poule. Bosnie en Herzegovina won eerder vanavond van Slovenië met 7-3. Rusland en  Bosnië en Herzegovina zijn hierdoor nog ongeslagen. Het team van bondscoach Marcel Loosveld speelt aanstaande zaterdag de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Nederland maakt nog kans deel te nemen aan de play-offs voor het EK. De beste nummer drie in de totaal zeven poules kwalificeert zich ook voor de play-offs.

Nederland - Rusland 0-3

Scoreverloop: 2. Lyskov; 25. Pereverzev; 35. Sergeev

Opstelling Nederland: Van Maasbommel, Saadouni, El Ghannouti, El Morabiti, Attaibi, Mossaoui , Amrani, Velseboer, Molkârâi, Bešlija, Said Bouzambou, Hoessein Bouzambou.