Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Valse start Nederlands zaalteam

KNVB Media
KNVB Media
18 maart 2015, 20:07

Foto: UEFA.com

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft op het EK-kwalificatietoernooi in Sarajevo een valse start gemaakt. Gastland Bosnië en Herzegovina bleek woensdagavond met 2-1 te sterk voor Oranje, dat het verder nog opneemt tegen Rusland en Letland.

Bosnië en Herzegovina tegen Nederland. De ontmoeting werd direct na de loting met hoofdletters geschreven. Een cruciaal treffen. Zeker in de wetenschap dat alleen de poulewinnaar zich direct plaatst voor het EK 2016, een plek die normaal gesproken wordt vergeven aan topland Rusland. Daarom was de verwachting vooraf dat Bosnië en Nederland om plaats twee zouden strijden, die recht geeft op het spelen van playoff-wedstrijden tegen de nummer twee uit een andere poule.

Daar waar Oranje wellicht een heksenketel verwachtte in de Olympic Hall Juan Antonio Samaranch van Sarajevo, daar was de sfeer eerder tam. Zeker in de eerste helft kwam het allemaal maar langzaam op gang. De koude temperatuur in de ijshockeyhal – die met heaters werd verwarmd  - droeg ook al niet bij aan de ambiance.

Geen verpletterende indruk

Oranje speelde geen goede wedstrijd, maar hoefde lange tijd niet te vrezen. Want ook Bosnië maakte geen verpletterende indruk. Nederland creëerde een paar uitstekende kansen, maar weigerde zichzelf te belonen. Uiteindelijk had het zelfs een eigen doelpunt van Bosnië nodig om aan de leiding te komen.

Na rust raakte de ploeg van Marcel Loosveld onder meer twee keer de paal, maar zag het Bosnië twee keer scoren. Nederland nam in de slotfase alle risico’s, door met Jamal El Ghannouti een extra veldspeler te creëren. Ook deze noodgreep mocht niet baten, waardoor Nederland al na één wedstrijd voor een hels karwei wordt gesteld. En het volkomen onnodig nu al in een lastig pakket verzeild is geraakt.

Alleen winst op Rusland (donderdag) én Letland (zaterdag) lijkt Nederland net als in 2014 naar het Europees kampioenschap te kunnen loodsen.

Statistieken:

Bosnië en Herzegovina – Nederland 2-1

Scoreverloop: 15. Radmilović (e.d.), 25. Bevande 1-1, 33. Bevanda 2-1.

Opstelling Oranje: Kuyk, Oualid Saadouni, El Ghannouti, El Morabiti, Attaibi, Ceyar, Mossaoui, Amrani, Velseboer, Molkârâi, Bešlija, Said Bouzambou, Hoessein Bouzambou.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen