Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalteam met vertrouwen naar Bosnië

KNVB Media
KNVB Media
10 februari 2015, 22:44

Foto:

Het Nederlands zaalvoetbalteam reist volgende maand met een gezonde dosis zelfvertrouwen af naar Bosnië, waar het in Sarajevo het EK-kwalificatie afwerkt. In Sittard werd Slowakije dinsdag in een oefeninterland met 4-1 verslagen. Een dag eerder werd het tegen dezelfde opponent nog 3-3.

In Bosnië neemt Oranje het op tegen het gastland, topland Rusland en Letland. De nummer één in de poule plaatst zich direct voor het EK, de nummer twee krijgt nog een herkansing in de playoffs.

Oranje was gebrand op een goed resultaat, nadat het in januari tegen Servië en gisteren op de valreep steeds mis ging. Maandag nog verspeelde de ploeg van bondscoach Marcel Loosveld een 3-1 voorsprong. Bovendien werd het weer eens tijd voor een goed resultaat, want de laatste overwinning dateerde van januari 2014, toen Hongarije werd verslagen.  

Geslaagde entree

Dinsdagavond maakte doelman Manuel Kuyk zijn debuut in Oranje. Maandag stond Ennes van Maasbommel nog onder de lat. Kuyk redde een aantal keer formidabel en mag terugkijken op een zeer geslaagde entree. Hij zag zijn ploeg na zeven minuten op 1-0 komen. Net als een maand geleden een treffer gemaakt door de familie Bouzambou. Said zorgde voor de voorbereiding, oudere broer Hoessein maakte af: 1-0.

Na rust werd de wedstrijd pittiger. Er werden felle duels uitgevochten, waarbij het overwegend jeugdige Oranje zich niet liet afbluffen. Toch was de opluchting groot toen Amir Molkarai er 2-0 van maakte. Slowakije ging net als een dag eerder met een meevoetballende keeper spelen, maar aanvoerder Zaid El Morabiti maakte er van afstand 3-0 van.

De 3-1 van Slowakije leek het oefentreffen nog even spannend te maken, maar Oualid Saadouni (foto) had daar weinig trek in. Hij maakte er in de slotfase 4-1 van. Een prima overwinning voor het zaalteam, dat zich op gaat maken voor het EK-kwalificatietoernooi in Bosnië. 

Statistieken: 

Nederland-Slowakije 4-1 (1-0)

Scoreverloop: 7. Hoessein Bouzambou 1-0, 34. Molkarai 2-0, 36. El Morabiti 3-0, 38. Bahna 3-1, 40. Saadouni 4-1.

Nederland: Kuyk; Darri, El Ghannouti, Molkarai, Ceyar, Mossaoui, Velseboer, El Morabiti, H. Bouzambou, Attaibi, S. Bouzambou, Amrani, Saadouni.  

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen