Selectie Jong Oranje zaal

KNVB Media
KNVB Media
26 november 2014, 14:03

'Jong Oranje zaal tegen Jong België, op maandag 8 december in Omnium Goes, aftrap 19.00 uur': zo luidt het eerste affiche voor de Nederlandse toptalenten in de zaal van het huidige seizoen 2014/’15.

Bondscoach Marcel Loosveld heeft hiervoor deze 13-koppige selectie bekendgemaakt:

Mike van den Nieuwenhuijzen (zvv Eindhoven), Tim van den Akker (FC Eindhoven), Yordi Orriëns (LZV/Kuypers Hair & Wellness), Mick van der Gulik (Hovocubo), Marwan Rebbah (zvv Eindhoven), Jordy Cretier (FC Marlène), Ruchen Pieternella (TPP-Rotterdam), Abdessamad Attahiri (Hovocubo), Ieljas Achenteh (zvv Eindhoven), Iliass Bouzit (zvv ’t Knooppunt), Reginio Resida (TPP-Rotterdam), Coen Burg (FCK/De Hommel) en Soufian Charraoui (TPP-Rotterdam).

Volle bak

Voor het treffen met België zijn alle beschikbare (vrije) kaarten inmiddels uitgegeven. Loosveld: “Ik denk dat het publiek in Goes kan genieten van een wedstrijd waarin niet alleen winnen en verliezen op het spel staat, maar ook de opleiding en ontwikkeling van onze jonge toptalenten. Zij kunnen en mogen daardoor voor een belangrijk deel vrijuit voetballen en ik verwacht dan ook een leuke, open strijd. Bovendien is het huidige Jong België een op papier gelijkwaardige en daarmee voor iedereen extra aantrekkelijke tegenstander. Vlakbij de grens met België en in het bijzijn dus van veel toeschouwers.”

Historie

Sinds 1986 kwam Jong Oranje zaal in totaal elf keer uit tegen de zuiderburen, telkens in vriendschappelijk verband. De balans in het verleden slaat uit in het voordeel van Nederland, met acht keer winst, één verliespartij en twee gelijke spelen. Doelsaldo: 34-19. De meest recente keer dat beide nationale teams elkaar troffen, was in 2008. Nederland won destijds met 1-6. De laatste keer dat Jong Oranje in actie kwam was in een dubbele ontmoeting met Jong Slowakije, in maart van dit jaar. In eigen land eindigde het eerste treffen in 3-3, gevolgd door een 2-4 voor de gasten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven