Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verlies voor Jong Oranje zaal

KNVB Media
KNVB Media
7 maart 2012, 0:05

Foto:

Jong Oranje zaalvoetbal heeft de tweede oefeninterland in en tegen Tsjechië verloren. In Kladno eindigde het treffen dinsdagavond in 3-2. Maandag bleef de strijd nog onbeslist (2-2).

De ploeg van KNVB-coach Max Tjaden kwam in de beginfase op voorsprong. Op aangeven van Dennis Pals opende Sofian Darri de score. De Tsjechen herstelden het evenwicht en met een 1-1 stand gingen beide landen de kleedkamers in.

Na de onderbreking liep Tsjechië uit naar 3-1 door een van richting veranderd schot en een punter in de lange hoek achter doelman Erwin Mensink. Jong Oranje gaf niet op en knokte zich terug tot 3-2. Wederom Darri sloeg toe, dit keer vanuit een toegekende vrije trap. In de slotminuut kreeg Issam Bakkali nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij miste oog-in-oog met de keeper.

KNVB-coach Max Tjaden: ,,We hebben een prima wedstrijd afgeleverd en creëerden meer mogelijkheden dan maandag. In dat opzicht hebben we onszelf tekort gedaan. Er zat echt meer in. Al met al kunnen we terugkijken op een leerzame trip. Zowel het team als het individu heeft zich ontwikkeld en op termijn moeten er spelers doorstromen naar het A-team. Dat gaat zeker gebeuren.”

Statistieken:

Jong Tsjechië – Jong Oranje 3-2 (1-1).

Doelpuntenmakers Nederland: Sofian Darri (2x).

Geel: Romano ter Linden, Koen van der Leeden.

Startopstelling: Erwin Mensink, Youssef Makraou, Issam Bakkali, Yoshua St. Juste, Ino Wolters.

Invallers: Wouter de Kramer, Issam El Ouadi, Romano ter Linden, Sofian Darri, Ilias Ramdani, Lachsen Bouyouzan, Dennis Pals, Mats Velseboer.

Niet in actie: Koen van der Leeden.

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen