Jong Oranje zaal speelt gelijk

5 maart 2012, 21:20

Jong Oranje zaalvoetbal heeft de eerste van de twee oefeninterlands in en tegen Tsjechië gelijkgespeeld. In Kadan werd het maandagavond 2-2. De Nederlandse goals kwamen op naam van Mats Velseboer en Lachsen Bouyouzan.

In de eerste helft ontliepen beide landen elkaar weinig. De Tsjechen kwamen na acht minuten op voorsprong toen de spits fraai uit de draai raak schoot. Oranje kreeg kansen via Issam Bakkali (naast) en Yoshua St. Juste (redding doelman) en aan de overkant zag Van der Leeden tot zijn opluchting een inzet van dichtbij over gaan. Vlak voor rust verzuimden Romano ter Linden en Ilias Ramdani de 1-1 te maken, maar niet veel later trok Mats Velseboer de stand alsnog gelijk.

Na de pauze grepen de Tsjechen het initiatief en had Jong Oranje het heel moeilijk. Met kunst en vliegwerk werd de 2-1 aanvankelijk voorkomen, mede door goed keeperswerk van Van der Leeden. Maar na ongeveer tien minuten in de tweede helft sloeg het thuisland dan toch toe, met een hard schot in de linker kruising. De 3-1 hing vervolgens in de lucht, maar de goal viel aan de andere kant. Lachsen Bouyouzan haalde doeltreffend uit.

Hoofdrol Van der Leeden

In de slotfase kreeg Tsjechië tot twee keer toe de kans op de overwinning via een tien metertrap. Echter, TPP-doelman Van der Leeden bekroonde zijn goede optreden met een redding en zag de tweede poging naast gaan. En dus bleef het bij een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel.

KNVB-coach Max Tjaden: ,,We hebben het maximale er uitgehaald. Van der Leeden viel vooral op in de slotfase, maar ik vind dat we een echte teamprestatie hebben neergezet. In de tweede helft kwamen we de afspraken minder na en dat brak ons bijna op. Ik ben blij met deze 2-2 en ben benieuwd naar de wedstrijd van dinsdag, want dit was een pittige strijd.”

Dinsdag oefent Jong Oranje zaalvoetbal namelijk wederom tegen Tsjechië. Aftrap is dan om 19.00 uur in Kladno.

Jong Tsjechië - Jong Oranje 2-2 (1-1).

Scoreverloop: 8. 1-0, 19. Velseboer 1-1, 31. 2-1, 34. Bouyouzan 2-2.

Geel: Bouyouzan, Ramdani.

Startopstelling: Koen van der Leeden, Wouter de Kramer, Issam El Ouadi, Yoshua St. Juste, Ilias Ramdani.