Nipte zege Jong Oranje zaal

14 december 2010, 23:29

Jong Oranje zaalvoetbal had dinsdag een lastige avond in Friesland, maar won uiteindelijk wel. Topdivisionist Avanti werd in de slotfase met 3-4 verslagen.

Opvallend was dat de winnende treffer op naam kwam van Yoshua St. Juste. Samen met Harke Kalfsbeek was hij de Avanti-afvaardiging in de selectie van KNVB-coach Max Tjaden. Het duo kreeg ook de eerste goede kansen van het duel dat als afsluiting van een driedaagse trainingsstage in Heerenveen diende. Kalfsbeek mikte echter binnen een minuut twee keer op de paal – één keer met een schot en eenmaal met een slim wipppertje – en Yoshua St. Juste schoot in kansrijke positie rakelings voorlangs.

Avanti, bezig aan het tweede seizoen in de Topdivisie en momenteel de nummer negen op de ranglijst, kreeg ook kansen, maar doelman Wesley Haanraads hield zijn doel overtuigend schoon. Dat deed ook zijn vervanger Bence Meszaros. Omdat ook een uithaal van Egon Claessen geen succes bracht, was een doelpuntloze ruststand niet meer dan logisch. Totdat Mo Darri in de slotsecondes een individuele actie toch nog doeltreffend afrondde.

Voorsprong

Na rust was het binnen vier minuten 1-2. Eerst kreeg Claessen een bal zo ongelukkig voor zijn voeten dat hij de bal in eigen doel werkte, maar twee minuten later zette Ali Jakir Donny de Graauw alleen voor het Friese doel en kwam Jong Oranje opnieuw op voorsprong.

Het latjetrappen ging overigens ook in de tweede helft door. Soufian El Hahaoui was drie maal ‘succesvol’, St. Juste een keer. Avanti maakte na tien minuten opnieuw gelijk en ruim zes minuten voor tijd nam de ploeg uit Stiens zelfs een 3-2 voorsprong.

Fortuin

Maar daarna was het fortuin met de Nederlandse ploeg toen een schot van El Hahaoui via een vijandelijk been binnen ging. In de laatst minuut trok Jong Oranje zelfs nog de winst naar zich toe, dankzij een ingeving van St. Juste. Tot opluchting van Tjaden. ,,Het is dan maar een oefenduel, maar we spelen wel voor een resultaat natuurlijk. Daarom speelden de jongens die lieten zien vanavond in vorm te zijn ook in de laatste minuten, omdat we toch nog een treffer wilden forceren.”

Tjaden keek tevreden terug op het driedaagse samenzijn. ,,We hebben drie dagen heel goed kunnen werken. Prima trainingen en het is ook altijd prettig en goed om de jongens weer even drie dagen bij elkaar te hebben. Even 24 uur per dag op elkaars lip zitten en accepteren van elkaar. En ik heb in de wedstrijd een aantal dingen terug gezien waar we aan gewerkt hebben. Daar heb ik van genoten.”

Avanti – Jong Oranje 3-4 (0-1).

Scoreverloop: 20. Mo Darri 0-1, 22. Egon Claessen (e.d.) 1-1, 24. Donny de Graauw 1-2, 30. Majid Allaui 2-2, 34. Tim Hof 3-2, 35. Allaui (e.d.) 3-3, 40. Yoshua St. Juste 3-4.

Opstelling Nederland: Wesley Haanraads (FC Marlène), Bence Meszaros (Fermonia Boys/CIS Group), Mo Darri (HV/Veerhuys), Egon Claessen (SV Lake Valley), Soufian El Hahaoui (AORC), Harke Kalfsbeek (Avanti), Yoshua St. Juste (Avanti), Remco van Leeuwen (LZV/Kuypers), Ronaldo Minta (FC Westland/Event Plaza), Sherwin Sahrakari (FC Westland/Event Plaza), Nabil Akaazoun (FC Marlène), Joost Reus (HV/Veerhuys), Ali Jakir (Fermonia Boys/CIS Group), Donny de Graauw (HV/Veerhuys).