Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje futsal klaar voor EK

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2008, 0:27

Foto:

Over minder dan een week begint het allereerste EK-futsal voor spelers onder 21 jaar. Jong Oranje bewees dinsdagavond klaar te zijn voor de eindronde in Sint-Petersburg. Na de 2-3 van maandag werd Hongarije op een nieuwe oefennederlaag getrakteerd. In Üllo zegevierden de oranjehemden met 1-2.

Voor KNVB-coach Marcel Loosveld was het de laatste mogelijkheid om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. De startopstelling en het tweede blok staan weliswaar in grote lijnen vast, maar de dubbel tegen Hongarije liet zien dat Jong Oranje futsal in de breedte sterker is geworden. Gezien het komende EK, met drie groepsduels in vier dagen, geen overbodige luxe.

Op het Oranjedoel begon ditmaal Bence Mèszåros, geboren in Hongarije en getogen in Roermond. Een speciaal moment voor hem, al liet de goalie zich niet van de wijs brengen. Mèszåros moest slechts één keer het antwoord schuldig blijven op een inzet van de Hongaren. Kort daarvoor, in de achtste minuut, had Yori van der Torren de 0-1 aangetekend. Vlak voor de pauze viel de 1-2 na een ingestudeerde vrije trap. Eindstation bleek Jordy van Dinteren.

Niet meer afhankelijk

Jong Oranje futsal hield de rijen in de tweede helft gesloten en boekte zo de tweede oefenzege op Hongarije. Een prima opsteker richting het EK. ,,Iedere speler heeft de afgelopen dagen aangetoond een meerwaarde te zijn”, aldus Loosveld. ,,Sinds de EK-kwalificatie in Andorra, eerder dit jaar, heeft de groep zich enorm ontwikkeld. We zijn niet meer afhankelijk van één of twee mensen. Dat is een enorm pluspunt.”

Neemt niet weg dat het EK weer een stap hoger is en de druk groter zal zijn. Loosveld: ,,Dat beseffen we heel goed. Er zal heel wat afkomen op de jongens. Spelen tegen groepsgenoten Oekraïne, Spanje en Kazachstan in vier dagen tijd is niet niks. We kunnen ons in Sint-Petersburg echter geen slechte dag veroorloven. Ik ben positief gestemd en heb 100% vertrouwen in het team.”

Statistieken:

Hongarije – Jong Oranje futsal 1-2 (1-2).

Scoreverloop: 8. Van der Torren 0-1, 9. 1-1, 17. Van Dinteren 1-2.

Startopstelling: Bence Mèszåros (ZSW/Oriënt Plaza), Mohamed Allouch (K-Kontrol LW United), Jordy van Dinteren (FCK/De Hommel), Mohammed Attaibi (FC Marlène) en Sofian El Adel (zvv Hovocubo).

Invallers: Oualid Saadouni (K-Kontrol LW United), Najib El Allouchi (FP/Houthalen Genk), Yori van der Torren (CFE Ciba/VDL Groep), Roy Huisman (zvv Veerhuys/Desko), Egon Claessen (Amicitia/Bert Zeegers), Amir Molkarai (FC Marlène), Sebastiaan Meijer (zvv Veerhuys/Desko), Martin van Eeuwijk (Bax-Zeefdrukkerij).

Niet in actie: Pieter Grimmelius (CFE Ciba/VDL Groep).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen